kasiulakp 05.05.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Dziękuję Ci kochana za zdjęcia... u ciebie zawsze coś ciekawego można znaleźć Powiedz... ile Ty masz arów... na tych zdjęciach wydaje się,że trawka za twoim domem to wprost hektary a nie ary Ja koło ogrodzenia będę miała podobnie zagospodarowane podłoże... może posypię to białymi kamyczkami zamiast tej "kory" ale to się w praniu okaże I mam do Ciebie pytanie... ile wyniosło Was ogrodzenie... chodzi o kute elementy i słupki... i jeśli pamiętasz, napisz ile macie metrów tego kutego ogrodzenia (bez siatki) ?? z góry dziękuję i cieplutko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 20.05.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 witam Utka i cały fan-klub. Nie zaglądałam tu już "milion" lat, więc nadrabiam zaległości i ... nic się nie zmieniło, dom jak zwykle przepiękny, zwiedzający jak zwykle zachwyceni, a gospodyni jak zwykle uczynna i cierpliwa. Serdecznie pozdrawiam i chętnie skorzystam z wiedzy na temat ogrodzenia, bo to moje od zawsze marzenie - piękne kute ogrodzenie. Utku jak możesz zdradź szczegóły, tj producent i cena, jeśli nie chcesz na forum to poproszę o inf na priv. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 25.05.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 obejrzałam caly dziennik i z ogromna radościa musze stwierdzić że forumowicze muratora to dopiero gust mają!!! domek piękny, taki nowoczesny, urządzony z wielkim smakiem. pięknie!!! oby tak dalej. i niech sie chłopaki zdrowo chowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katuszka 28.05.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich Protonowiczów!Jestem tu nowa. Też z męzem podjelismy zywazniem wybudowania Protona II. Mam pytanie ile was wyszla robocizna za dach, ale przed położeniem płytek. Nie wiemy czy cena, ktorą podali nam fachowcy jest dobra, wycenili nam na 11 000 zł. Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 15.06.2010 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam serdecznie po dłuuugiej nieobecności! Mieliśmy niedawno chrzciny małego Boryska, więc czasu na forum niestety nie było. Aba-m trawnik jest siany, nie z rolki, na naszej działce to ten z rolki pewnie kosztowałby majątek. Ja gdybym miała malutka działkę to pewnie rozwinęłabym gotowy, bo nie zachwaszczony i od razu piękny, gęsty, no ale cóż- powolutku i u mnie będzie gęstniał, trzeba tylko o niego troszkę dłużej zadbać xpres serdecznie dziękuję za miłe słowa Nasze ogrodzenie z siatki ma wysokość 150cm. A ogrodzenie z klinkieru ma 155cm wysokości. Jagódka co do płyty indukcyjnej to mayland i Aba-m już wszystko napisały- ja mogę tylko potwierdzić- indukcja jest super, szybko się nagrzewa i szybko "gaśnie", inaczej niż kuchenka elektryczna, gdzie jak skręcimy np na zero to danie i tak dalej się gotuje przez chwilę, a tutaj jak wyłączymy to od razu w garnku cisza Co do garnków to potwierdzam, że emalia super się sprawdza, ja dostałam też komplet garnków i patelni jako gratis do zakupionej płyty indukcyjnej. I oczywiście nie gniewam się, że sobie u mnie konwersujecie, a nawet się cieszę kasiulakp nasza działka ma 15 arów, więc znowu nie takie to hektary Wydaje się większa, gdyż jest długa, ma wymiary 20 x 75m. Co do ogrodzenia z przodu to mam go 20m, elementy kute są od Wiśniowskiego, całość z robotą i materiałem 20tys, z czego około 5 tys kosztowała brama z napędem.... STEFANY serdecznie dziękuję za milutkie słowa Co do ogrodzenia to cenę podałam już wyżej, BeataKM miło mi, że domek się podoba A chłopaki póki co, odpukać, zdrowe! Mały ma już 4 miesiące i jest bardzo grzeczny, na starszego tez nie mogę narzekać, tak więc do przodu katuszka niestety nie pomogę co do dachu, bo płaciłam za całość roboty od fundamentów aż po dach i nie wiem jaką część z tego stanowił dach..... Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 15.06.2010 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Pokażę Wam jeszcze moje nowe schodki wejściowe http://img44.imageshack.us/img44/613/040modified.jpg http://img215.imageshack.us/img215/6431/041modified.jpg Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 15.06.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 A więc i ja trafiłam na ten piękny dom:)Ślicznie u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 16.06.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Hej Utek Czy możesz mi napisać jaki kolorek tynku macie? Planuje taki sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 16.06.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ależ piękne te schodki... dobrze się składa,że je pokazałaś... bo ja akurat szukam takich inspiracji. Więc w związku z tym mam pytanie... co to za płytki, czy śliskie są i z czego wykonane jest to "koło" w którym są kwiatki... też właśnie planowałam od zawsze takie coś, ale nie wiem z czego to zrobić,żeby nie było za drogo I tak skromnie poproszę i zdjęcie schodków od przodu... w sensie nie od góry.... chciałabym zobaczyć to coś okrągłe od przodu Dzięki wielkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 16.06.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Schody piękne! mnie też interesują -, chociaż u mnie to inwestycja nie w tym roku, ale w następnym napewno. Też mam tak delikatnie w łuk i zastanawiałam się czym je wykładać. Pokaż proszę zdjęcie jak prezentują się na tle domu! Kasiu nie wiem z czego ta okrągła donica jest u Utek, ale u mnie też takie było w projekcie i robi się to ze zwykłych betonowych kręgów jak do studni i wykancza się jak elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 18.06.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witaj Utek! Bardzo podoba mi się wasza elewacja domu, czy mogę prosic o dokładne dane? : kolory, szerokość opasek wokół okien? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 19.06.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Witam! Nadulka serdecznie dziękuję za miłe słowa! mariomili tynk to baumit kolor 3049 i 3045, o ile dobrze pamiętam kasiulakp schody są z klinkieru, nie są ani trochę śliskie, bo to nie jest klinkier glazurowany. A co do donicy, to dokładnie tak jak napisała Inka 14 moja jest z kręgu i wykończona tak jak cokół domu. efi26 kolory podałam już wyżej a opaski mają 12cm szerokości. Pokazuję też schodki z przodu: nie są niestety zbyt czyste-mają taki biały nalot, ale to dlatego, że czekają dopiero na zaimpregnowanie- wtedy zyskają właściwą barwę [/img]</p><p> [img] Pozdrawiam! Edytowane 2 Grudnia 2013 przez utek76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 19.06.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 I ja się dołączę do zachwytów nad schodkami.Śliczne bardzo mi się podobaja. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu/page2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natiii 21.06.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Pięknie:lol2: Jestem zachwycona, my dopiero dopinamy papierologię i mam nadzieję, niedługo ruszyć z budową\! A Wasz dom- zachwycający!!! Gratuluję pomysłowości i wytrwania w realizacji. Wklejaj jak najwięcej super się ogląda tak piękne wnętrza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cabron 21.06.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam pięknie tu, dosłownie pękam z zazdrości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 22.06.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam!lea** natiii cabron dziękuję za tak miłe słowa!!!lea** fantastyczna przemiana starego domku u Ciebie!!! Będę podziwiać dalej!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aba-m 22.06.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 domek prezentuje sie jeszcze piekniej, o ile to mozliwe;) bo mnie sie podobal od .. zawsze:) dziekuje za inormacje o trawie, wynajelam w miedzyczasie firme z okolic Krakowa, Panowie juz dzialaja:) bedzie trwanik z rolki, bo tak jak zasugerowalas, przy duzym ogrodzie to zbedny wydatek, ale moj mikroskopijny trawnik nie kosztowal az tak duzo:) jedyny plus posiadania malej dzialeczki, bo zazdrosc mnie zjada jak patrze na Twoje ogromnaiste krolestwo ogrodowe;) gratuluje chrzcin i widze, ze zmienilas na lato avatarka:) fajniusi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna eM 22.06.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam! forum czytam od jakiegoś czasu ale w końcu postanowiłam ze sie zarejestruje ten wątek jest moim ulubionym... wnętrza sa w moim stylu dlatego często czytam to wszystko od początku po kilka razy szukam inspiracji bo właśnie kupiliśmy nasze własne gniazdko.. teraz pora na "roboty" pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 22.06.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 hihi, ja podobnie jak Anna eM ja też czytam Twój wątek po kilka razy od początku i oglądam zdjęcia. Jak mam dołka w związku z naszą rozbudową, jak się już nie mogę doczekać aż coś u nas się zacznie ( a sprawy papierkowe niestety ciągną się dłuuuugo), to na poprawę humoru zaglądam tutaj. Napełnia mnie to takim optymizmem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna eM 23.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 widzisz.... nie wiem czy masz tego świadomość ale Twój wątek uzależnia aaa i moze by jakieś nowe fotki.. cooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts