Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

No nie przepadłam, jestem :D Ale mój słodziak 4 miesięczny ostatnio postanowił zająć mamie dużo więcej czasu, nie można go zostawić nawet na chwilkę, bo od razu siup przekręca się na brzuszek i.....po chwili w ryk, bo z powrotem na plecki jeszcze nie umie.....A spać też nie bardzo, pewnie ząbki idą...

Dziewczyny cieszę się, że lubicie do mnie zaglądać, ja mam niewiele czasu na pisanie, ale jak się czasem dorwę do kompa to też podglądam moje ulubione wątki, wiem jak to wciąga ;) fajnie, że i u mnie ktoś czasem zabawi na chwilkę :)

Aba-m pewnie, że chcę zobaczyć Twój domek, pokaż też nowy trawniczek! Zazdroszczę Ci tego trawniczka, bo pewnie idealnie równiusi i zero chwastów ehhhhh, a u mnie ciągle jakieś dziady się sieją bo pola wokoło......

Anna eM nowe fotki już niedługo :D i wytrwałości życzę przy urządzaniu swojego miejsca na ziemi:)

Jagódka no i u Ciebie zapowiada się super zmiana, absolutnie będę zaglądać jak tam roboty idą do przodu!

Pozdrowionka!

Mini trawnik to moze bedzie fajny przez jakis tydzien, pozniej basenik;) piaskownica i kopiemy dolki:D coreczki maja 4 i 2 i jestem przekonana, ze swietnie poradza sobie z wysilkami Pana ogrodkowego

taras to na razie sfera marzen, finanse pozwola moooooze w przyszlym roku;)

zdjec jeszcze nie mam, trawnik ma byc jutro, na razie byly tylko nasadzenia na skarpie, za front domku zabiore sie sama (zobaczymy jak wyjdzie, bo doswiadczenia brak:))

Witam!

Aba-m wiem coś o tym niszczeniu trawnika, mój starszy 5-latek z koleżankami :) z sąsiedztwa skutecznie "zapiaskowują" mój trawnik, nie mówiąc już o buszowaniu w rabatkach :) Co do tarasu, to ja, podobnie jak Ty też o nim marzę i pomarzę sobie pewnie jeszcze jakiś czas dłuższy, bo oczywiście kaski brak.....Ja też nie mam najmniejszego doświadczenia w ogrodzie, ale najważniejsze to to, że uwielbiam sobie "dziubać" w mojej ziemi, więc pewnie z czasem troszkę się podszkolimy i będzie ok :) A domek podoba mi się baaardzo, wysłałam Ci na priv:)

Jagódka będę zaglądać często!

sebul34 cenę schodków wysłałam na priv,

Anna eM mężem się nie przejmuj, mój też nie rozumie tego całego forumowego "zamieszania" a dla mnie to taka frajda!

Pozdrawiam serdecznie!!!

Jeden z piękniejszych domków na forum, uwielbiam go oglądać :) Mam trzy pytanka:

-drzwi zewnętrzne macie drewniane czy stalowe i jakiej są firmy?

- jakie macie wewnętrzne (chyba nie było zadnej fotki) i zewnetrzne parapety?

- jakiej firmy są wasze drzwi przesuwne do garderoby?

Pozdrawiam serdecznie

triada1301

Edytowane przez triada1301

Witam,

Utek Muszę pogratulować przepięknie wykończonego i urządzonego domu.. My dopiero zaczynamy i tak chcielibyśmy zapytać jakie koszty musimy ponieść aby zbudować taki domek... Wstępne koszty niby mamy.. ale jakie są realia?? Pozdrawiamy i gratulujemy jeszcze raz..

Magda i Mariusz

Edytowane przez madzioszka85r

Witam!

Anna eM no w takim razie faktycznie popracuj nad zgodą męża, może da się namówić na galerię....

triada1301 bardzo dziękuję za miłe słowa :D, co do parapetów to zewnętrzne mam aluminiowe w kolorze brązowym, a wewnętrzne z aglomarmuru- kolor taki jaśniutki beż. Szczerze mówiąc ani jedne ani drugie dziś już mnie nie zachwycają, teraz zewnętrzne zrobiłabym z cegły klinkierowej, a wewnętrzne z kamienia naturalnego.

Drzwi zewnętrzne są drewniane antywłamaniowe firmy Włoszczowa, w kolorze takim jak okna- jasny orzech. A drzwi przesuwne do garderoby to Porta Nova Natura, takie same jak pozostałe drzwi wewnętrzne, tylko przesuwne.

madzioszka85r dziękuję za miłe słowa i życzę szybkiej i bezproblemowej budowy! Koszty wysłałam na priv,

Pozdrawiam!

ja również bardzo proszę o przybliżone koszty na priva, jeśli można :)

muszę przyznac że mieliśmy budować inny domek - atosa o 40 m kw. mniejszego od protona ale jak mąż zobaczył Wasz domek to od razu zmienił zdanie co mnie bardzo cieszy, jest taki jaki chciałam choć i tak kilka poprawek co do okien będzie :)

Witaj Utku. Jestem zachwycona Twoim domkiem. Jest zachwycający. My właśnie jesteśmy na etapie wykańczania naszej Karminy. Bardzo podobają mi się wasze podświetlane półeczki. Bardzo bym prosiła o wymiary tych na czerwoną sofką, tzn. ich głębokość oraz wysokość od podłogi a także odległość jednej od drugiej.

Witam Jeszcze raz powiem, że pięknie i inspirująco jest w Waszym domu! Chciałabym dołączyć się do pytania mojego poprzednika na temat podświetleń. Dokładnie chodzi mi o podświetlenie w półeczkach na kominku. Właśnie jesteśmy na etapie wykańczania kominka i mój ślubny tłumaczy mi ze takie podświetlenie jest niezgodne z przepisami, że odległość od części grzewczej musi mieć 80cm. Widzę ze u Was takie podświetlenie jest zrobione więc jeśli można to chciałabym prosić Was o podpowiedź dotyczącą jego technicznego wykonania, żeby mieć argumentację(elektryka trudno czasem przekonać...) Pozdrawiam.

....

A tak wygląda oświetlenie nad półkami w gabinecie:

http://img697.imageshack.us/img697/7892/004modified.jpg

Pozdrawiam!

widac ze ksiązki układała kobieta - od największej do najmniejszej :)

świetnie wygląda ta półeczka na drobiazgi i piersióweczki pomiedzy czytadłami