utek76 27.07.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam serdecznie! Znów dość długo mnie nie było, ale byliśmy na wakacjach, wróciliśmy kilka dni temu, ale dopiero teraz mam troszkę czasu na forum:) Muszę powiedzieć, że wakacje udały nam się wyjątkowo- byliśmy nad polskim morzem-pogoda była wspaniała-cały czas słońce, do tego fantastyczny hotel...słowem- wypoczęliśmy w 100% całą naszą czwóreczką! A teraz nadrabiam zaległości: madziq86 myślę, że z wyboru Protona będziecie bardzo zadowoleni- dom jest super funkcjonalny i już nie raz od gości odwiedzających słyszałam, że fajny mamy rozkład pomieszczeń....salon jest przestronny, sypialnie również, do tego garderoby, spiżarnia, pralnia, czyli to, co najbardziej się w domu docenia, gdy już się w nim mieszka;) A co do okien, to ja również sporo pozmieniałam, a i teraz jeszcze co nieco bym pozmieniała. Koszty wysłałam na priv. Andrzej Lewczak wysłałam na priv, serdecznie dziękuję za miłe słowa:), waniliowaa miło mi, że domek Ci się podoba! Co do elektryki, to przyznam, że nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale mój elektryk należy raczej do tych zgodnych z przepisami i ostrożnych....poza tym mało które półeczki podświetlane mają 80cm wysokości, a przecież w wielu domkach funkcjonują takie wnęki jak moje....lampki mają na pewno napięcie 12V, są więc bezpieczne, ich moc to 5W a więc to bardzo słabe światełko.... tmx bardzo dziękujemy za miłe słowa!!! A książki faktycznie ja układałam, chociaż mąż uwielbia czytać i akurat w kwestii książek też lubi mieć porządek Jagódka co do ogrzewania podłogowego pod drewnem czy panelami to zdania są podzielone i na forum jest pare wątków na ten temat, musisz trochę poszperać....- ja nie mam pod parkietem podłogówki, mam ją tylko pod płytkami w holu, kuchni, łazienkach.... Anna eM wstawiam trochę mojego ogródka i okolicy z lotu ptaka, czyli z balkonu na piętrze Póki co dużo trawy, ale z czasem dojdą nowe rabaty i nasadzenia...teraz brak mi na to czasu, ale jak synuś podrośnie ciut, to zacznę działać.... Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła też pokazać coś zupełnie nowego na fotkach:)Ale to niespodzianka.... http://img291.imageshack.us/img291/2813/007modified.jpg http://img704.imageshack.us/img704/993/003modified.jpg http://img196.imageshack.us/img196/8114/015modified.jpg Co do ostatniego zdjęcia, to nie mam za bardzo pomysłu, co zrobić z tym kawałkiem trawnika z przodu domku, przy płocie zamierzam posadzić tujowy żywopłot, a resztę nie wiem....zostawić tylko trawnik? zasadzić jakieś jedno dekoracyjne drzewko na środku? Jakie? Dodam, że rabata przy płocie docelowo ma być nasadzona znacznie gęściej....póki co powolutku sobie dokupuję roślinki..... Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 28.07.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Też doszliśmy do wniosku że ogrzewanie podłogowe zrobimy pod płytkami, ja się tylko zastanawiam czy np jak dziecko sobie będzie siedziało pupką na panelach to czy nie będzie mu za zimno. Czytałam też, że w sypialniach podłogówka jest niezdrowa, zwłaszcza alergikom dokucza a mój maż ma właśnie alergię. Dużo ważnych decyzji przed nami. Jestem pod wrażeniem Twojego podwórka. Już teraz bardzo mi się podoba, lubię takie duże, wolne, zielone przestrzenie:) Widoki na okolicę też macie cudne. Już nie mogę się doczekać tej niespodzianki! Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna eM 29.07.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) ogród macie spory... my jak sie uporamy z wykończeniówką i urządzaniem tez pomyślimy o naszym ogródku... fakt mniej miejsca ale dlatego tez chcemy zeby było fajnie i przytulnie tam aaale... to pewnie w przyszłym roku aaaaa... siedze dzis prz kompie i cos tam klikam a maz pyta co robie... ja ze na forum siedze... no i pytam znowy... kurcze... a moze załoze nam watek jak robimy nasze kąty...a on na to: no dobra... hehe... przesz nie chciał.... ale z drugiej str... co ja mam pokazywac... Wy takie ekspertki jesteście... a ja... Edytowane 29 Lipca 2010 przez Anna eM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Lewczak 29.07.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Utku bardzo dziękuję za informacje dot. półeczek. Każde następne wklejone przez Ciebie zdjęcie wprawia mnie w zachwyt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margola_g 30.07.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam, mam pytanko, czy pamiętasz ile kosztował kamień na kominku wraz z robocizną? Bo właśnie przymierzamy się do realizacji swojego w naszym Protonku. Ceny jakie nam przedstawiają wydają nam się niesamowite, więc chciałabym mieć jakiś p-t odniesienia. Twój domek podglądam już od jakiegoś czasu i bardzo mi się podoba A nie brakuje Tobie tego pokoju na dole dla maluszka? Masz taki super gabinecik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 30.07.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam! Zaglądam często do Twojego domku i ciągle zauważam coś nowego. Mam pytanie o elewacje. Jaki macie kolory i z jakiej firmy? Bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 31.07.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witam! Zaglądam często do Twojego domku i ciągle zauważam coś nowego. Mam pytanie o elewacje. Jaki macie kolory i z jakiej firmy? Bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam! odpowiedź: tynk to baumit kolor 3049 i 3045 stronę wcześniej Utek wszystko opisał/a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 13.08.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Piekny domek - aż się rozmarzyłam! Ale w lawinie pochwał Twojego pieknego domu nie doczytałam jakiej firmy jest pasiasty komplet w gabinecie? Bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snaker666 13.08.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witaj Utek76. Ja mam pytanie dotyczące krzeseł z Paged Meble, które posiadasz. Powiedz proszę jaki to kolor obicia i czy jest ono z połyskiem? Bo tak mi się wydaje, że na zdjeciu światło się odbija ale wolę sie upewnić gdyż też chiałabym je zakupić, a bardzo podoba mi się kolor Twoich. Byłam ostatnio w meblowym i mają tylko jeden odcień brązu. Chciałabym być pewna, że to jest to samo. Może pamiętasz lub masz gdzieś zapisaną nazwę obicia. I napisz proszę jakie są w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mateusz 14.08.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam UTEK76!!! Bardzo podoba mi się Twój domek my budujemy dom w RODODENDRONACH ale chodzi mi o twoje podłogi na górze i na dole tzn. nazwy. Schody jak piszesz gdzieś wcześniej są z drewna merbau, a jak to wygląda cenowo. Mamy podobnie kominek tzn. też jest taki wolnostojący tylko nie w prostokącie ale w okręgu możesz podać mi namiary kto Ci go robił i za jaką kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mateusz 14.08.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Utek76 bardzo podobają mi się Twoje schody a szczególnie poręcz możesz podać mi grubość drutów i tego słupka początkowego na dole i wymiary poręczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 15.08.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Utek,ja trochę z innej beczki:możesz napisać coś o tym parasolu który macie w ogrodzie?Jak to się sprawuje?Czy składacie/chowacie go w czasie złej pogody (np. silny wiatr, burze)?Czy jest przymocowany do ziemi czy tylko na tych płytach betonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 19.08.2010 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam serdecznie! Jagódka nie sądzę, by dziecku było zimno na parkiecie, mój starszy bawi się głównie na podłodze w salonie i nie narzeka , poza tym podłogówka działa tylko zimą, a latem płytki są znacznie zimniejsze niż parkiet, tak więc warto mieć choć trochę niepłytkowej podłogi.... A co do zielonych przestrzeni, to ja planuję dość gęsto obsadzić rabaty i posadzić też nieco roślin poza rabatami, na trawniku...a za jakiś czas mam zamiar jeszcze założyć dwie rabaty- jedną bliżej tarasu, a drugą na tyłach ogrodu.... Anna eM widziałam, że założyłaś swój wątek- super! Będę zaglądać, jak tam u Ciebie prace do przodu idą! margola_g co do pokoju na dole, to gdy on powstawał, to maluszka nie było nawet w planach teraz głównie mam go przy sobie w leżaczku, ale masz rację, że za jakiś czas, gdy już zacznie się chodzenie to lepiej byłoby zamieszkać z małym na dole, żeby nie martwić się, że spadnie ze schodów...no coż jakoś to rozwiążemy.... Co do kominka to wysłałam na priv. Andrzej Lewczak miło mi, że podoba Ci się nawet mój daleki od ideału ogródek asuulek efi26 odpowiedziała za mnie Asia** komplet dostałam od teściowej, miał iść do spalenia, bo nie był jej już potrzebny, a mnie się spodobał no więc go dostałam ale nie wiem, jakiej jest firmy, nie ma na nim żadnych metek....Bardzo dziękuję za miłe słowa! snaker666 krzesła mają brązową ekoskórę taki lekki połysk/półmat, na zamówieniu jest napisane: tkanina chestnut 33/10, w użytkowaniu są super wygodne, polecam!! Iwona i Mateusz co do kominka i schodów to wysłałam na priv. Podłogi to parkiet- na dole merbau a na górze jesion. Co do schodów to ten pierwszy słupek ma wymiary 8x8cm i 105cm wysokości, poręcz ma 4x8cm, a pręty te węższe około 12 mm średnicy a te szersze pionowe ok. 25mm średnicy. btx parasol na deszcz i wiatr jest tylko składany, nie jest wynoszony do garażu. Trzyma się jedynie na tych płytach betonowych, ale nie zaszkodzi go jeszcze dodatkowo przymocować do ziemi, bo przy silniejszym wietrze, gdy jest rozłożony, to czasem mam wrażenie, że chciałby się wywrócić Ogólnie rzecz przydatna, gdy na inny cień w ogrodzie nie ma co liczyć Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 19.08.2010 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Wstawiam kilka zdjęć salonu, pstryknęłam ostatnio....http://img580.imageshack.us/img580/8122/0182modified.jpg http://img180.imageshack.us/img180/83/027modified.jpg http://img717.imageshack.us/img717/469/045modified.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.08.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Czy ja rowniez moge prosic o informacje odnosnie kominka?Szukam sklepu (firmy) w okolicach Krakowa gdzie moglabym zakupic wklad oraz zamowic od razu jego zabudowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna eM 20.08.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 bosko... i jaki porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 20.08.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ja też z Krk i też chciałabym mieć taki piękny domeczek. Mogę poprosić o namiary na wykonawcę komnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 20.08.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Wnętrza jak z katalogu:) Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snaker666 24.08.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 a dlaczego ja nie widzę tych fotek ja też chcę zobaczyć Utkowe wnętrza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snaker666 24.08.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 przepraszam już widzę cuudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts