Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

kakusek wysłałam na priv,

Konieczki wysłałam na priv,

Anna eM z tym porządkiem to taki podstęp :D Cała sterta akcesoriów Boryska typu zabawki, kocyki, krzesełko do karmienia, oraz inne manatki zostały szybko upchnięte poza "pole rażenia" obiektywu ;) Ogółem przygotowanie salonu do zdjęć zajęło mi ze 2 min, a uwierz mi, przy dwójce dzieci to ja mam tu niezły sajgon :D

Jagódka, snaker666 dzięki za miłe słowa :D

markoa zegar kupiłam w jysku, kosztował coś 60zł :D

iwi0301 wszystkie łączenia parkiet-płytki mam na korku. Listew nie mam.

Pozdrowionka

Ja również wciąż i nieustannie zauroczona Twoim domkiem chciałabym też zapytać o łączenie płytek z panelami. Wiem że u Ciebie jest korek, byłabym wdzięczna gdybyś napisała coś więcej o tym, jest to bardziej praktyczne i wygodne niż listwa? I jak to jest z zamontowaniem go, czy sami poradzilibyśmy sobie, czy wymagany jest fachowiec?

Pozdrawiam serdecznie!

Witam!

Anna eM z tym porządkiem to taki podstęp :D Cała sterta akcesoriów Boryska typu zabawki, kocyki, krzesełko do karmienia, oraz inne manatki zostały szybko upchnięte poza "pole rażenia" obiektywu ;) Ogółem przygotowanie salonu do zdjęć zajęło mi ze 2 min, a uwierz mi, przy dwójce dzieci to ja mam tu niezły sajgon :D

Pozdrowionka

Witam CIĘ Utek! Tak naprawdę to jestem nowa na Twojej stronie.Przyznaję się, że Twój dziennik śledzę od pewnego czasu jestem pod ogromnym wrażeniem jak to wszystko pięknie urządziłas!!! CO prawda to nie mogę się odnależdz po tych nowych zmianach na stronie

Proszę o pomoc jak odczytać wiadomości na priv??? .Mogłabym odczytać tak wiele cennych wskazówek. Jeśli nie sprawi CI to kłopotu proszę o pomoc!

• 2 weeks później...
Witam!

Pozdrowionka

Witam,

jestem totalnie "zielona", a więc wybaczcie....

cóż, Utku76, tyle już było zachwytów, że trudno wymyśleć coś oryginalnego, powiem więc jedynie, że już dziś mogłabym wprowadzić sie do Ciebie i czuć się jak u siebie, Twój DOM - moje marzenie - jest cudny!!! zaczynam dopiero z formalnościami i mam potężnego stracha!!! niestety ani ja, ani mój mąż nie mamy żadnego doświadczenia i wiedzy w tym zakresie, trzeba więc będzie zdać sie na fachowców... zobaczymy...

pozdrawiam

Witam serdecznie!

nitka18 mój ogród póki co nazwać można co najwyżej dobrze uprzątniętym placem po budowie ;) W głowie mam już sporo fajnych planów, ale niestety nie mam teraz na to ani czasu ani pieniędzy...A za domem mam póki co trochę typowych roślinek, docelowo ma być znacznie gęściej, z tyłu ogrodu planuję posadzić mały "lasek" sosnowy, a na rabatach dużo więcej roślin, tak, by osłonić się od sąsiadów, a w prawym końcu ogrodu ma stanąć domek drewniany gospodarczy, tam też kiedyś będą malutkie grządki na swoją marchewkę, koper itp Kilka drzew i krzewów planuję też poza rabatami, by trochę "zagęścić" ten duży trawnik. Póki co mam z tyłu tuje, cyprysiki, różnokolorowe berberysy, jodłę, sosnę, kosodrzewinę, świerk konica(jak to się pisze?), świerki srebrzyste,2 magnolie, brzozę, klon, wierzbę hakuro, wierzbę mandżurską, bukszpany, jałowce, ostatnio dosadziłam hibiskusa i śliwę wiśniową, a z przodu domku migdałowca i klon japoński....

Anna eM i Jagódka jak zwykle dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa! co do korka między parkietem i gresem, to u nas zakładali go Panowie od parkietu, nie wiem, jak to się robi, ale chyba nie jest to trudne, ktoś na forum pisał, że robił to samodzielnie, chyba joola.....

themichals wysłałam na priv

halszka370 serdecznie dziękuje za miłe słowa! żeby odczytać wiadomość na priv, trzeba się zalogować i wejść do skrzynki wiadomości u góry strony, oczywiście odczytać można tylko te wiadomości, które będą adresowane do Ciebie, innych na skrzynce nie znajdziesz,

olaialek niezmiernie mi miło, że domek się podoba, życzę udanej budowy! Łatwo nie jest, ale satysfakcja jest ogromna!

Pozdrawiam serdecznie!

:)

melduje sie z mojej podkrakowskiej wsi:) jestem juz na miejscu i dalej bede do Ciebie zagladac, bo jak zwykle sliczne zdjecia wklejasz:D

ogrodek to moje marzenie, ale to juz w nastepnym domu;) co do salonu - nie smiej sie prosze, ale jak sobie ogladam to czuje sie troszke jak u siebie:) mozliwe, ze to przez kominek, bo mamy takie same:)

tak czesto do Ciebie zagladalam, ze nieswiadomie w podobnym stylu urzadzilam swoj dom:) na forum pewnie pelno takich kopii

pozdrowienia dla chlopakow od moich dwoch dziewczynek:) niech zyja wszechobecne zabawki!!

• 2 weeks później...

Witam serdecznie!

Aba-m to super, że już jesteście u siebie! Bardzo dziękuję w imieniu moich chłopaków za pozdrowienia od dziewczynek!!! My też pozdrawiamy!

A teraz niespodzianka! Przemalowaliśmy ramki wokół okien, no i .........mamy tak:

http://img840.imageshack.us/img840/9599/dsc03422modified.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/9051/dsc03426modified.jpg

http://img697.imageshack.us/img697/2060/dsc03442modified777.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/6582/dsc03449modified777.jpg

Pozdrawiam!

Edytowane przez utek76

kakusek Anna eM Aba-m dzięki, nam też się tak lepiej podoba :)

Aba-m co do zmian to Wy macie tak ładną elewację, że na pewno nie musicie nic poprawiać, choćbyście nawet mogli :) I dziękujemy za zaproszenie, może kiedyś wpadniemy, kto wie? :)

I jeszcze takie mam zdjęcia

http://img830.imageshack.us/img830/6818/dsc03436modified777.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/3733/dsc03451modified.jpg

Pozdrawiam!

Aba-m co do zmian to Wy macie tak ładną elewację, że na pewno nie musicie nic poprawiać, choćbyście nawet mogli :) I dziękujemy za zaproszenie, może kiedyś wpadniemy, kto wie? :)

:rotfl:

fajne fajne:D latem odpadla prawie cala podbitka i Panowie musieli poprawiac:) a teraz czekam na rozbiorke drewna frontowego, bo sie czesc obsunela;) ehhh:)

co to za kamyki macie na zdjeciu przed garazem, jeszcze nad czyms pracujesz, prawda?

wczoraj zachorowalam na almidecor, nie wiedzialam, ze takie fajne sklepy sa w krakowie:D milej niedzieli!!!