Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapraszam do komentarzy I&M&O

iwett27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwonka

My robiliśmy wstępną wycenę schodów w Swarzędzu ul.Osiedlowa 18, p.Sławomir Sikorski tel. 660 584 793.

Wojtek bywał w jego zakładzie więc poprosiliśmy o wycenę, która była konkurencyjna, niestety nie mieliśmy okazji zobaczyć jego schodów, bo zwyczajnie na jakiś czas sobie odpuściliśmy. Tak więc możecie spróbować, życzę powodzenia :)

cześć Iwona, widze że lecicie jak burza z budową choć lista co jeszcze do zrobienia nie taka mala no i nie taka tania.

Mam pytanie o okna połaciowe, widze ze macie Veluxa, skąd braliście i w jakich cenach ? Jeśli można poprosze jeszcze o namiary na ekipe od posadzek - czy ta cena 13, zł to rozumiem że bez materiałów ,tak ?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc informacyjna którą mi dajesz.

POzdrowionka, trzymajcie się ciepło

Justyna

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam:) Lamia moja kuchnia zmienia sie jak w kalejdoskopie:) Zabudowa zostaja w sumie ta co byla tylko dojdzie jedna szafka dolna bo inaczej przejscie miedzy stolem a lodówka byloby bardzo waskie. Szafki beda białe lakier, górne wiszące białe szkło + czarny lakier, blat i boki srebrne. Zobaczymy jak wyjdzie:) postaram sie wrzucic projekt z poprawkami dzis wieczorem:)

Jesli chodzi o schody to beda z drewna Merbau cena ok 10.000zł.

Witaj, Iwett wysłałam priva, ale chyba nie doszedł wię teraz zapytam..szukam pomocy...mój kafelkarz zrobił nas totalnie w jajo z terminem, na tzw bezczelniaka i teraz szukam nowego. Chciałam sie zapytać, czy poleciłabyś swojego i ile bierze za metr, bo tak zawierzyłam temu pierwszemu, że nawet nie pytałam o jego cenę. Miał zrobic kosztorys, ale go nie dostałam i nie mam bladego pojęcie po ile teraz ta usługa chodzi.

pozdro Aga

Aga zadowolona jestem bardzo ale nie wiem jak z terminami u niego bo u nas skonczyl mała lazienke i mial robic duza ale jeszcze kafli nie kupilam wiec zalapal sobie dwie inne jakies roboty i do nas wróci zaraz jak kupie kafle. Bierze chyba 50 albo 55 za m2 al mysle ze o cenie mozna rozmiawiac:) Dzisiaj z nim bede rozmawiac to spytam sie czy jest zainteresowany i wezme od niego numer. Jesli chodzi o robote to jest bardzo dokładny i naprawde switnie robi!

Pozdrawiam

Iwona

• 2 weeks później...
Gość Gosc_gość

Doberek :D

Witam i o płytki pytam 8) :lol:

Wpadły mi w oko płytki Paradyża Arkesia Beige i po wyszukiwarce FM trafiłem, że takie masz lub będziesz mieła.

Mam w związku z tym pytanie:

Pewno wiesz czym się różnią, bo wyczytałem że masz/będziesz miała te 2 rodzaje.

Czym się różni poler od satyny ?

Będę dźwięczny :wink:

Kris mam Arkesie ale kolor GRYS poler w salonie i satyne w kuchni i wiatrołapie. Róznica jest dlikatna w kolorze tzn satyna jest ciemniejsza (według mnie) no i nie błyszczy jak poler ale tyle to chyba wiesz:) na satynie widac wiecej tych przetarc, np kolor Grys niby popiel ale na satynie wyglada bardziej na bez bo ma wiecej wstawek bęzowych natomiast na polerze to typowy popiel z białymi przetarciami. szczerze Ci powiem ze poler wypada o niebo lepiej od satyny.

Gość Gosc_gość
Kris mam Arkesie ale kolor GRYS poler w salonie i satyne w kuchni i wiatrołapie. Róznica jest dlikatna w kolorze tzn satyna jest ciemniejsza (według mnie) no i nie błyszczy jak poler ale tyle to chyba wiesz:) na satynie widac wiecej tych przetarc, np kolor Grys niby popiel ale na satynie wyglada bardziej na bez bo ma wiecej wstawek bęzowych natomiast na polerze to typowy popiel z białymi przetarciami. szczerze Ci powiem ze poler wypada o niebo lepiej od satyny.

Dzięki za informację :wink:

To chiba damy w kuchni i w holu poler, a w wiatrołapie jeszcze się zastanowię nad satyną :roll:

Gość Gosc_gość
Wiesz co w Ibero badz któryms ze sklepów na Obornickiej sa wystawione płytki Arkesi i na pewno pokazany jest bez wiec najlepiej jedz i zobacz, mi sie bez w satynie podobał natomiast w grysie jak dostałam a wczesniej nie widziałam to mniej:)

Dzięki jeszcze raz, podjadę do Cermagu (bliżej) kupię 1 szt. żeby żonce pokazać :p

• 2 months później...

Iwona, możesz pochwalić się fotkami swojej kuchni w pełnym wydaniu ze sprzętem, czy jeszcze nie jest gotowa ? Jestem ciekawa jak wyszła.

Mam jeszcze pytanie co do listew przypodłogowych - kupowałaś je już może? jeśli tak to gdzie i jakie są ceny

Pozdrawiam szaloną Inwestorkę :)

Justyna

Justynka wrzuc zdjęcia jak tylko uprzątne kuchnie:) Codziennie jezdze szoruje a na następny dzień wchodzi "fachowiec" i robi bałagan....dzisiaj przyjechały schody wiec znowu wszystko przeniosło się do kuchni:):) Listew jeszcze nie zamawiałam, bedą z duroplastu ale kiedy nie wiem narazie skończyły się fundusze:):)

• 2 weeks później...