Gość 11.09.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ten kraj robi się chory !!! zrzerany jest od środka przez RAKA idiotycznych decyzji .... jak nie akcyza to winiety ...a dziś debatują na temat brania kasy za przejazd mostami i tunelami !!! debilizm !!! nic więcej ... niedługo to bedą kasowac za chodzenie do kibla !!! Wywalić 4/5 posłów i tak nic nie robia tylko kase biorą !!! potrafia tylko VAT podnosić i co to im da ?? Chyba naprawde trzeba stąd spierdzielać ....pozdrawiam gnębiony przez rząd obywatel III RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Z tego do mi wiadomo rząd wycofał się ze zwrotów akcyzy , a podejrzewam że cała ustawa to próba "kreatywnego" zmniejszenia dziury budżetowej. Pewnie w ustawie budżetowej zapisali przychody z akcyzy na olej opałowy wg stawki maksymalnej co jest oczywiście bzdurą, a gdy sejm przyjmie budżet ogłoszą akcyzę (mam taką nadzieję ) na poziomie takim jak dotychczas. Podobno 3 mln ludzi ogrzewa sie w kraju olejem plus szpitale, urzędy skarbowe i inne instytucje . Zdrożeć już za bardzo nie może bo : http://www.heizoelboerse.de/de/images/all.gif</p><p> </p><p> </p><p> </p><p> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Z tego do mi wiadomo rząd wycofał się ze zwrotów akcyzy , a podejrzewam że cała ustawa to próba "kreatywnego" zmniejszenia dziury budżetowej. Pewnie w ustawie budżetowej zapisali przychody z akcyzy na olej opałowy wg stawki maksymalnej co jest oczywiście bzdurą, a gdy sejm przyjmie budżet ogłoszą akcyzę (mam taką nadzieję ) na poziomie takim jak dotychczas. Podobno 3 mln ludzi ogrzewa sie w kraju olejem plus szpitale, urzędy skarbowe i inne instytucje . Zdrożeć już za bardzo nie może bo : http://www.heizoelboerse.de/de/images/all.gif Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ślivka 26.09.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Podaję dane które wyczytałam w jednej z gazet.W Polsce rocznie sprzedaje się 3mld oleju opałowego.Ewentualne wpływy z podatku akcyzowego wyniosą 6mld złZa 1000litrów oleju opał.akcyza =453 euroW lukxemburgu akcyza wynosi 5euroW Belgii 1000lit kosztuje 274euro.Za pól darmo sprzedają go kraje europejskie w których ludzie zarabiaja pięciokrotnie więcej niż statystyczny Polak.Po wprowadzeniu akcyzy 1000 L oleju opałowego bedzie kosztować 811euro.Podobno rząd opracowuje warunki na jakich będzie zwracana akcyza.Czyli znając życie wymyślą jakąś nierealną normę zużycia ,wszystkich pod jedną kreskę,bez względu na warunki.Czy masz dom 200m,czy 100m,to i tak zwrot akcyzy bedzie jednaki .Nie pomoga tłumaczenia,że zima była ostra i mamy dwoje małych dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts