odaro 15.04.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Muszę coś wykombinować jak zakotwić ściankę działową na poddaszu. Ścianka biegnie od ściany lukarny do drewnianego słupa Do ściany lukarny będzie zakotwiona prętami zbrojeniowymi fi 10 i to w zasadzie wszystko. Góra ściany działowej kończy się po stropem jętkowym, drugi koniec ściany kończy się na słupie więźby a powierzchnia ściany jest dość duża. Czy możliwe jest zakotwienie prętów zbrojeniowych w stropie monolitycznym czytałem o jakiś żywicach. Na tych prętach zbrojeniowych byłaby pomurowana ścianka działowa z Porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 15.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 a nie lepiej strzelić coś lekkiego z KG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.04.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 a nie lepiej strzelić coś lekkiego z KG ? Ale jak wszystkie inne ścianki działowe będą z Porothermu, który już dawno kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 15.04.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ale jak wszystkie inne ścianki działowe będą z Porothermu, który już dawno kupiłem to sprzedaj bloczki i zrób GK ! będziesz przynajmniej spał spokojniej.... świadomość, że jedna ściana jest inna chyba Cię nie zabije..... trzeba być elastycznym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.04.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 trzeba być elastycznym..... Dlatego być może jedna ścianka będzie z KG, którego generalnie nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 15.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Dlatego być może jedna ścianka będzie z KG, którego generalnie nie lubię lubię - nie lubię..... spokojny sen też się liczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 15.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 pręrty możesz zamocować przy pomocy żywic. Odpowiednie materiały dostaniesz w firmach zajmyjących się tehnikami kotwienia np. Hilti Oni też doradzą jak to najlepiej zrobić - umów sięz doradcą u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 16.04.2008 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Pręty możesz wkleić klejami do wklejania kotew stalowych, kupuje się to w tubach takich jak silikon, np.firmy Koelner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 16.04.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 W słupa duże gwoździe, w ściane lukarny pręt lub płaskowniki.Do podłogi nie ma co kotwić bo ciężar samej ścianki jest wystarczającą kotwą. Dla świętego spokoju możesz zatopić pręty stalowe w co 3 warstwie.Reszty sztywności doda tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 16.04.2008 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 W słupa duże gwoździe, Mnie się wydawało że nie można łączyć ścianek działowych z więźbą ze względu na drgania i ruchy więźby które nie powinny się przenosić na ścianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kid 16.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 W słupa duże gwoździe, Mnie się wydawało że nie można łączyć ścianek działowych z więźbą ze względu na drgania i ruchy więźby które nie powinny się przenosić na ścianki działowe. Przy murowaniu scianki zostaw ok1-1,5cm szczelinę a później wypełnij ja pianką.I elastycznie i trwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts