śnieżynka 15.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 WITAM Wszystkich i zapraszam do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 15.04.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, bede pilnie obserwowac wasze budowanie, bo my prawie po sąsiedzku, ta sama pogoda, ta sama ziemia. Widzę, że i projekt podobny . Życze dobrej pogody i pomyslnych wiatrów. Pozdarwiam Baska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 16.04.2008 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam sąsiadów ,Wy pędzicie równo z tą budową oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 16.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 w sumie to sami się dziwimy ze to tak szybko idzie, ekipe mamy taka robotną, ze aż mnie to dziwi, bo raczej spodziewalam sie ze trzeba ich bedzie popedzac, a tu az sie zaczelismy zastanawic czy to dobrze ze tak szybko....ale kierbud oglada wszyko i mowi ze ok, a jak nie ok, to poprawiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszew 19.04.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam sąsiadów.Ja będę się budował w Lutoryżu. Oglądałem na zdjęciach wasze wypociny z wydobyciem ziemi na fundamenty. I nasuwa mi się tu pytanie. Widzę, że ziemię pewnie mieliście zwięzłą (glina, ił). Ja na działce mam glinę pylastą. Myślę zamawiać koparkę, ale patrząc jak Wam szybko poszło to zastanawiam się nad ręcznymi wykopami. Ziemi do urobku będę miał ok. 50m x 0,5m x 0,65m = 16 m3. Ile mogę przyjąć m3 na 1-osobodnówkę? Jak to w Waszym przypadku wyszło?pozdrawiamkszew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 19.04.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam kszewU nas przy wykopie pod ławy fundamentowe 50-60 o długości 74 mertrów bieżących było 6 chłopa (tz kopało 5)i zeszło im to jeden dzień razem z obsypaniem dna wykopu żwirem.A jeśli chodzi o koparkę to myślę ze mogą być nierówne wykopy i pójdzie więcej betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 08.07.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 witam i ja również gratuluje, ja dokładnie za miesiac sie żenie pozdrawiam również po sąsiedzku DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 13.07.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dziękuje za życzenia BASIAH I DAFIT. U nas to już 8 rocznica ślubu a 10 w ogóle .ALE jest świetnie,byłe tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bad666girl 15.07.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Pewnie, że zaglądamy i podglądamy jak sobie radzicie I ciągle się zastanawiamy nad Opałkiem ale na 90% to będzie ten domek Pozdrawiamy Ogladacze z rzeszowa - Anka i Witek Zapomniałam się zapytać - zauważyłam na różnych stronach powierzchnia uzytkowa opalka jest rozna 132,5 m2 i 156,40 m2. Jaka jest rzeczywista powierzchnia uzytkowa??? Chyba że w te 132,5 m2 nie sa wliczone wiatrołap itp jako powierzchnia użytkowa - już sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 17.07.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 bad666girl sam nie wiem każde biuro jakoś inaczej liczy sobie powierzchnie użytkowa.ALE TE 132 metry to chyba dotyczą opałka 1g. Nasz opałek ma coś koło 140 metrów użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 29.07.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam, widzę że u Was tez więźba ładnie się układa, ładnie, ładnie, a pogoda sprzyja, tylko szkoda mi tych co w tych temp. po dachu biegają Pozdrawiamy słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 11.08.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 ogladam zdjecia i ogladam na zywo, super juz teraz wyglada wasz domek z drogi, mam nadzieje ze i moj pod koniec roku tak bedzie wygladal. trzymajcie tak dalej pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolinka_a 13.08.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Na początek chciałabym się przywitać.Obserwuję postępy na waszej budowie ,domek rośnie jak na drożdżach,my również wybraliśmy ten projekt.Ale dopiero w przyszłym roku mamy zamiar zacząć budowę.pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 17.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Witam, piękny ten Wasz domek...aż miło popatrzyć Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 28.08.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Dziękuję wszystkim za miłe komentarze .Wzięliśmy się ostro za porządkowanie działki ,nawieźliśmy trochę więcej ziemi i mamy w planach podsadzić parę drzewek ale dzień robi się coraz krótszy a końca roboty nie widać .Mam już kilka nowych zdjęć tylko jakoś czasu brak by przelać je na kompa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 07.09.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 bardzo ładny dach . jaki to gont? czekam na dalsze zdjęcia - z rynnami. jesteśmy na podobnym etapie i domek podobny tylko dużo mniejszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 14.09.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam . Na dzień dobry poprę przedmówcę !!Fakt !! Gont zaaaarypisty !!Też czekam na foty z rynnami .Tak przy okazji - widziałem tam murowany komin - jest czymś ocieplony (styro?) czy tylko otynkowany ?Jakiś specjalny tynk ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bad666girl 14.09.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Czekamy z niecierpliwością na nowe zdjęcia Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz1 22.09.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam,Z pasją pochłaniam wszystkie opisy i komentarze, gdyż właśnie wkraczam do grona wielbicieli i, mam nadzieję, przyszłych mieszkańców Opałka...Chemy zacząć budowę na wiosnę.Czy w okolicy naszej stolicy można podejrzeć już stojący dom, proszę o kontakt. Ps. Dom prezentuje się pięknie, pozazdrościć..... Pozdrawaim, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 23.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam ,cieszymy się że już tyle pracy za nami.Co do dachu gont z bliska wygląda tak właśniehttp://images33.fotosik.pl/373/ce87e19503182d8bm.jpg i jeszcze jedno http://images36.fotosik.pl/13/788de4b97b87ae5dm.jpg kolor weathered wood, producent GAF. Rynny będę zakładał dopiero jak zrobię podbitkę pewno wiec dopiero wiosna.Ale będą to rynny aluminiowe w kolorze białym,podobnie jak i okna.Kominy ocieplałem styropianem 5 cm i na to tynk akrylowy.pozdrawiam dla zainteresowanych GG 3465923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts