Gość 27.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 no własnie olej roślinny rozcieńczony na dodatek wodą - musze wypróbowac syntetyk nawert rozcieńczony - u mnie sie nie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 27.04.2008 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Co nieco na temat wspomnianego oleju:http://www.oregonchain.eu/arborol/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.09.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ostatecznie wybrałem i kupiłem pilarkę Partner ES2200. I jak tam po roku z pilarką? Noszę się z zamiarem zakupu, bo właśnie na podwórku leży przyczepa świeżej dębiny. Parę pniaków musieliśmy we 4 wrzucać na przyczepę od traktora!!! Największy może mieć blisko 60cm!!! Co prawda w sobotę wpadnie gość ze spalinówką, ale korci mnie by samemu już rżnąć. Ten Partner akurat jest w LM w promocji po 379zł Raczej myślę o elektrycznej, gdyż ciąć będę przy domu, aczkolwiek przed załadunkiem w lesie żałowałem, że nie mam przy sobie spalinówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 24.09.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bardzo dobrze, mogę z czystym sumieniem polecić zakup tego Partnera ES2200.W tym roku ciąłem drewno bukowe średnicy do 30 cm. Podstawa to ostry łańcuch i dobre smarowanie. Silnik swobodnie daje radę, nie przegrzewa się.Bardzo wygodny jest pałąkowaty uchwyt dla lewej ręki ustawiony pod właściwym kątem do osi pilarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 24.09.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Mam tego Bosha z pierwszego postu i cos mi sie wydaje, ze za czesto musze naciagac lancuch. Moze nie jest to skomplikowane, ale byc moze cos jest nie tak z pilarka. Jakie macie doswiadczenie , tzn jak czesto naciagacie lancuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 24.09.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 a ja kupiłem pół roku temu stige o mocy 1800W za 250zł w necie i jakoś rżnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 24.09.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Mam tego Bosha z pierwszego postu i cos mi sie wydaje, ze za czesto musze naciagac lancuch. Moze nie jest to skomplikowane, ale byc moze cos jest nie tak z pilarka. Jakie macie doswiadczenie , tzn jak czesto naciagacie lancuch? ja ma co prawda spalinowego stihla i łańcucha nie naciągam wcale, natomiast szybko mi się tępi łańcuch, tzn po pocięciu ok 2 kubików muszę ponownie ostrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smrn 09.05.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 @andre59 Czy nadal używasz Partnera 2200? Mam zamiar kupić w celu cięcia drewna na opał - ok 15mp jednorazowo i chyba zdecyduję się na Partnera 2200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purflux 22.05.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Panowie również proszę o poradę.Potrzebuje piły elektrycznej do ścięcia dwóch orzechów. Jeden mały średnica pienia ok 20-25cm drugi troszkę większy ok 35-40cmGeneralnie piła ma być na jedną akcje ewentualnie w przyszłości czasami potne jakieś pojedyncze drewno/deski/palety na opał.Generalnie max 400zł. Naczytałem się żeby zębatka od łańcucha nie była plastikowa czy coś.Może kupował ktoś ostatnio w Leroy Merlin/Jula/Castoramie/Praktikerze ? Nie chce kupować na allegro tylko w razie awarii mieć serwis pod nosem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszk 23.05.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Kilka lat temu kupiłem elektryczną KINZO w Biedronce za ok 200PLN i do dziś sprawdza się znakomicie.To nie marka pilarki jest ważna - podstawa to dobrze naostrzony łańcuch dobrej jakości. Wolę zapłacić 2x więcej za firmowy łańcuch Husqvarny lub Oregon i nie mieć kłopotów z cięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIŚCIASTY1719517920 08.03.2022 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Jestem tu nowy ale dużo tnę drewna, mam u siebie na placu w kilku miejscach prąd więc postanowiłem odstawić pilarki spalinowe STIHL i kupiłem profesionalną najdroższą pilarkę elektryczną stihl mse 250 , tnie rewelacyjnie idzie jak w masło grube czy cienkie bez znaczenia łańcuch mocny i wytrzymały ale co z tego jak po kilku dniach cięcia piła nie chce chodzić no to do relkamacji bo nowa ale odmowa moja wina podobno za cienki przedłużacz i dlatego styki przy silniku się upaliły , ok kupiłem nowy przedłużacz 3x4mm2 15mb , założyli nowy silnik i po kilku dniach to samo , oczywiście moja wina bo styki upalone , ale żeby nie czekać na naprawę kupiłem drugą taką samą i po kilku dniach to samo styki upalone i znowu moja wina. Jednym słowem piła elektryczna STIHL MSE 250 to złom na który szkoda pieniędzy, STIHL wstydź się za ten wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts