Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojejusiu Alinciu jak u ciebie sliczniutko, salon, kuchnia taka dopieszczona super!!!

przypomnij mi kochana czy ty zmienialas wymiary budynku czy tylko zrezygnowaliscie z wneki tarasowej i tak oto powiekszyliscie salon? Rozumiem ze kuchnia zostala powiekszona kosztem lazienki czyz nie tak?

Jeszcze raz gratuluje domeczek jest przecudny!

Gusia 1 - dziękuje bardzo :) nasz Atosik ma wymiary jak w orginale :)

Alina K - Atosik cudowny , pomieszczenia super - pozazdrościć dużego salonu :)

prośba do pozostałych aby także wklejali fotki gotowego Atosika :) dla niektórych to duża pomoc i podpowiedź:)

Edytowane przez leszekkazik

Dziekuję wam bardzo za miłe słowa,takie opinie cieszą :)

co do wymiarów: Budynek nie jest nic powiększony ,tylko zrezygnowalismy z podcienia tarasowego ,i wc jest przniesione obok schodów kosztem klatki schodowej która jest w obecnej chwili naprawde wystarczająca.zrezygnowalismy tez z tej sciany ( to miała byc chyba jakaś szafa w projekcie) ,pomiędzy salonem a kuchnią. Ze wszystkich swoich decyzji jestem naprawde zadowolona :))))

Mamy wylane ławy fundamentowe jeszcze daleka droga ale już coś jest :):wiggle:

leszekkazik - dzięki za opis okien, dobry pomysł z wymiarem okien w gosp i garażu ustaliliśmy takie same.

alinak- wow ... ślicznie urządziłaś Atosika, podoba mi się kolor ścian w pokoju synka, wanna rewelacja, kuchnia boska, podoba mi się ściana wokół kominka - mogę spytać z czego to? Zastanawiam się też nad przerobieniem okna w salonie na tarasowe, bardzo mi się podobają wasze zmiany.

at.jpg

hop hop jest tu kto??????nareszcie mamy czas by do Was zajrzeć- Alina oglądamy Twoje cudo i zaczynamy marzyć.....kiedy to tak u nas będzie!!!!no ale ...na wszystko przyjdzie czas!!!!wyobraźcie sobie, że mamy chudziaka i za tydzień wpada ekipa od murów:stirthepot:oj będzie sie działo!!!poza tym potrzebujemy zasięgnąć pewnych info ile was wyniósł koszt dachu poczynając od więźby po samą blachodachówkę oczywiście z robota może ktoś taki mały kosztorys tego etapu mógłby tutaj wrzucić bylibyśmy w siódmym niebie...pilnie pozdrawiamy zapracowanych atosomaniaków:D

Nasza dachówka to Koramic L-15 czerwona angoba + akcesoria (wzielismy 214 m kwadratowych dachówki ). Łącznie z rynnami, 4 okna dachowe Fakro FTS, właz dachowy, akcesoria kominairskie i przeciw śniegowe. Cena za ten zakup 22.000 zł (w maju 2011). Do tego robocizna 7 800 zł.

Więźby nie liczyłam bo to robili murarze (w cenie ich całej roboty budowlanej). Została nam jedna paleta dachówek, chyba jakieś 180 dachówek (trzeba teraz to zamienic na metry :) . Oczywiście zwracamy to do sklepu.