Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich..

Mam pytanie, mianowicie jak została rozwiązana sprawa z kominem w kotłowni w Waszych Atosach. Mój kierownik budowy zaleca dać dwa przewody dymne jeden do pieca a drugi do kominka oraz trzy wentylacje, a także jeden przewód dymny 14 na 14 do gazu. Pytałem o komin systemowy z takim układem i to dosyć droga sprawa.

Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc.

Edytowane przez piotrek7

talent11

Witaj

Domek piekny i nowoczesny. Bardzo mi sie podoba !!! Ja walczę z łazienka mam tysiąc pomysłów i na żaden nie mogę sie zdecydować.

Pytanko mam ile kosztowały was schody??

Za schody zapłaciliśmy 5 tys - jest to koszt samej robocizny. Drzewo mieliśmy swoje.

Stolarz trochę się namęczył poieważ były fatalnie ulane i całkowicie je musiał przerabiać aby były funkcjonalne ( było troooooochę kucia ),

Są zrobione z dębu i olejowane.

zzzzz147

powiedz jaki masz kolor fugi przy tych płytkach w salonie,

mam takie same z fugą w kolorze jaśmin i nie da się ich utrzymać w czystości niestety,

takie ciemniejsze byłyby super,

My mamy fugi w kolorze jasny beż. Czyli czeka mnie to samo. A tak naprawdę biorąc gres polerowany nie wiedzieliśmy co nas czeka. Powinniśmy wziąć szkliwiony. No ale cóż, teraz to co dwa trzy lata trzeba impregnować .uhhh.

Domek macię świetny, nowoczesny. Taki styl lubię. I też go unowocześniamy jak tylko można. Pokaż swój kominek :) z tym to dopiero mieliśmy zabawę. Nie wiadomo jaki sposób obudowy wybrać. Ale już jest. Niedługo (ok 2 tygodnie) wkleję stan gotowy domku. Teraz dopiero nabiera wyrazu, jak prace dobiegają końca.

Pozdrawiam wszystkich atosowiczów! Wiosna na zewnątrz ! do roboty, do roboty :))

Witam wszystkich..

Mam pytanie, mianowicie jak została rozwiązana sprawa z kominem w kotłowni w Waszych Atosach. Mój kierownik budowy zaleca dać dwa przewody dymne jeden do pieca a drugi do kominka oraz trzy wentylacje, a także jeden przewód dymny 14 na 14 do gazu. Pytałem o komin systemowy z takim układem i to dosyć droga sprawa.

Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc.

Witam!

My zastosowaliśmy oba kominy f20 oraz 4 wentylacyjne z portermy są zdecydowanie tańsze i wymiarowo pasowały z gotowymi elementami komina opałowego.

Kominka nie robiliśmy, Trochę mały ten salon i stwierdziliśmy ze darujemy sobie, ale są koniny przygotowane gdybyśmy jednak zmienili zdanie, to w każdej chwili możemy go tam zrobić.

Nie wklejałam zdjęć salonu ponieważ jest jeszcze troche niezagospodarowany, wstawiłam tam mebelki z poprzedniego domu, które są również minimalistyczne i nowoczesne aczkolwiek widziałabym tam coś innego

Mam juz pomysł na ten salon ale narazie cieszę się tym ze mieszkam,

Trochę zwolniłam tempo - bo ostatni rok był szalony: setki pomysłów, wyborów, załatwień, zakupów czasami nieprzemyślanych....

Dlatego teraz pomału już szukam inspiracji i planuje salon, zabudowę pod schodami, oraz takie drobne zakupy jak żyrandol tu i tam, jakieś tapety, doniczki, obrazy, zegary i inne dodatki które stworzą wnętrze w którym będę się dobrze czuła.

Witam wszystkich po dość długiej przerwie. Mamy już pozwolenie na budowę i wszystkie inne formalności załatwione. Teraz zaczynamy staranie o kredyt i miał bym prośbę czy mogli byście udostępnić jakiś przybliżony kosztorys?

witam!!!my jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty, podaj adres mail to prześlę kosztorys dotychczasowy bo skrupulatnie zapisujemy wydaną kasę a też mamy kredyt :D:bash:

Witam!

My zastosowaliśmy oba kominy f20 oraz 4 wentylacyjne z portermy są zdecydowanie tańsze i wymiarowo pasowały z gotowymi elementami komina opałowego.

Dziękuję za odpowiedź..

długo zastanawialiśmy się nad tym kominem, ale dzisiaj w koncu zamówiliśmy komin z dwoma przewodami dymnymi 18,

z 4 wentylacjami, ocieplany wełną, cena 4.800..

witam!!!my jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty, podaj adres mail to prześlę kosztorys dotychczasowy bo skrupulatnie zapisujemy wydaną kasę a też mamy kredyt :D:bash:

Witam. Ja też bym chciała kosztorys, jeśli można. Mój adres: [email protected] Z góry dzięki

Dołączam gorącą prośbę o kosztorys :-). Dzięki z góry. [email protected]

Witam po długiej nieobecności!!

Wklejam pare fotek Atosika w którym juz mieszkam od pięciu miesiecy

Jeszcze wiele pracy przed nami aby udomowić wnętrze, ale narazie nikomu sie nie chce, w chwili kiedy zamieszkaliśmy zapał ostygł!!!!

talent11 wielkie dzięki za podzielenie się fotkami. Piękny dom! A elewacja po prostu ... niesamowita!!!. Pocieszyłaś mnie zdjęciami kuchni i salonu . Kuchnia wygląda fajnie pomimo pozostawienia toalety jak w projekcie :-). Napisz proszę jak się ją użytkuje czy nie jest ew. za mała?. Tak z perspektywy ...zostawiłabyś ją tak jak teraz czy kombinowała jednak z przenoszeniem toalety? Z tego co prześledziłam w postach dom masz nieposzerzony czyli tak jak u mnie. Napisz jak masz rozwiązaną sprawę z kominem przy kuchni że "nie wystaje" i ściana jest "wyrównana" ? I jeszcze prośba o więcej zdjęć schodów :-) .jeśli można, proszę o ujęcie z góry tej części "zabiegowej". Dzięki z góry

Witam wszystkich budujących,

wklejam kilka zdjęć mojego Atosa:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8591e2f424c8b7b.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18f442956edd4c33.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cdc39d6d13d2745d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08d8eceeb194d53e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/510d967b59492460.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45d694f486d1d21d.html

Mam nadzieję, że się udało.

Najważniejsze zmiany jakie wprowadziłam to: powiększenie salonu o podcień, przedłużenie łazienki i kuchni oraz zamiana garażu na pokój. Z kominka na razie rezygnujemy, może za kilka lat o nim pomyślimy. Pozdrawiam