Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich

Jaka tu cisza? Wszyscy budują czy wszyscy przygotowują się do zimy?

Obiecałam jakiś czas temu zdjęcia z tarasu. Tyle się nagadałam o tym, że bez tarasu, nie wyobrażam sobie życia latem. Teraz proszę popatrzeć;

http://images45.fotosik.pl/1587/0aecb1f8820196d0m.jpg

Prezentacja schodów z tarasu do ogrodu:

http://images37.fotosik.pl/1809/9930474f2a004e25m.jpg

Podłoga tarasu składa się z dwóch części - pod zadaszeniem jest drewno, tam gdzie dach się kończy - kostka betonowa w obrzeżu z kostki granitowej.

http://images46.fotosik.pl/1803/719ecaf8fbb896c1m.jpg

Taras jest duży i pełni funkcję letniego pokoju. Można na nim zjeść obiad, albo rozłożyć leżaki i opalać się.

Teraz widok na front domku - otoczenie roślin dodaje uroku każdemu miejscu na świecie.

http://images44.fotosik.pl/444/26cbda4187bf19afm.jpg

Pozdrawiam wszystkich budujących.

Edytowane przez Elcia1

serwisele - już się nie mogę doczekać zdjęć z Twojego domku. Wiem, że wykończeniówka jest pracochłonna, ale przy niej najszybciej widać efekty. Cokolwiek zrobisz, albo pomalujesz już jest. Ja nie lubię etapu np. przygotowania ścian pod malowanie, ale już malować i podziwiać kolor to lubię.

U nas teraz trwa akcja ogrodzenie. Na razie wkopujemy słupki, może w przyszłym roku założymy przęsła.

Pozdrawiam

Witam po długiej przerwie

Dawno nie zaglądałem ani nie wstawiałem nowych zdjęć, poniżej foto relacja z ocieplenia ścian zewnętrznych, montażu oczyszczalni przydomowej oraz malowanie i inne wewnętrzne wykończenia:

[ATTACH=CONFIG]142529[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]142530[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]142531[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]142532[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]142533[/ATTACH]

Witaj Naszatosik,

Możesz zamieścić trochę więcej zdjęć wnętrza, kuchni, łazienek i schodów bo masz chyba takie jakie nam się bardzo podobają.

dzięki

Hej,

Mam pytanko, a mianowicie czy bez problemu zmieszczą sie drzwi pod schodami? Pytam bo nasz achitekt po zmianach jakie mial wprowadzic w projekcie zamiast dzrzwi pod schodami dorysowal je w salonie obok kominka.Troche to dziwnie brzmi no ale on to robil jak nas juz nie bylo w Polsce i my tez osobiscie projektu nie odbieralismy i dopiero teraz dopatrzylam sie ze te drzwi są w salonie.

Pozdrawiam

Agnieszka

Hej,

Mam pytanko, a mianowicie czy bez problemu zmieszczą sie drzwi pod schodami? Pytam bo nasz achitekt po zmianach jakie mial wprowadzic w projekcie zamiast dzrzwi pod schodami dorysowal je w salonie obok kominka.Troche to dziwnie brzmi no ale on to robil jak nas juz nie bylo w Polsce i my tez osobiscie projektu nie odbieralismy i dopiero teraz dopatrzylam sie ze te drzwi są w salonie.

Pozdrawiam

Agnieszka

Wydaje mi się, ze z tymi drzwiami nie wypali. Ja jeszcze nie mam schodów, ale wiem jak mniej więcej będą "leciały", przecież w projekcie mamy schody zabiegowe, które na górze wychodzą na ściankę pomiędzy łazienką, a pokojem, taki układ schodów raczej na pewno nie daje możliwości wciśnięcia pod nie żadnego przejścia, czy też drzwi, chyba, ze macie po 1,3 w kapeluszu :yes:

Postaram się w poniedziałek pokazać ci kilka zdjęć mojej klatki chyba, że ktoś z Atosowiczów może zrobić to szybciej.

Dzieki Alexandra ,bo po przeczytaniu postu od robert wystraszyłam sie. Z moich obliczen wyszlo ze powinny sie zmiescic ale nie bylam pewna. Z rysunku widac ze do drugiego spocznika-( czy jak to sie nazywa:)) jest 11 schodków o wysokosc 17,8 cm wiec cos ok 190 cm byłoby wysokosci. To beda drzwi nie do piwnicy tylko do korytarza z którego beda szly drzwi do gospodarczego i garazu ,bo my z garazu zrobilismy pokoj a garaz dostawilismy obok.

Jeszcze mam prosbe czy mozesz Olu :) wstawic zdjecia tych drzwi, bede bardzo wdzieczna.

Pozdrawiam

Agnieszka

Witam!

Wstawiam kilka zdjęć wnętrza

[ATTACH=CONFIG]144647[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144648[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144649[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144650[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144651[/ATTACH]

HEJ Naszatosik

Mam pytanie odnośnie kuchni, z czego jet zrobiony ten panel pomiędzy szafkami??

Też chcemy zrobić u siebie coś takiego i nie wiem gdzie mam szukać.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...