Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ATTACH=CONFIG]162855[/ATTACH]Witam wszystkich Atowiczów

Dawno mnie nie było na forum i troszkę się tu pozmieniało podobnie jak umnie.

Poniżej wklejam kilka fotek z postępu prac na budowie umnie[ATTACH=CONFIG]162851[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162854[/ATTACH]

Widzę, że macie piec Witkowski. Ja zastanawiam się nad zakupem właśnie takiego pieca. Mam pytanie jaka jest moc pieca i jak macie wykonane podłączenie do komina dymnego- boczne? Jeżeli to nie problem to bardzo bym prosił o zamieszczenie zdjęcia podłączenia do komina.

• 2 weeks później...
a my skończylismy górę http://images44.fotosik.pl/583/4139dd0d57e0c606m.jpg dzięki TATO !!!!! ...

Przepięknie zrobiona klatka schodowa, śliczny kamień i podświetlenia, balustrada bajka :)

Podobają mi się też takie półeczki przy kominku :) namawiam męża na takie :)

Karolina.e witaj zapraszam do zdawania relacji z budowy, my piec mamy opisany jak wyżej na ekogroszek i drewno.

Pozdrawiam Fiona

Edytowane przez MANIEKiFIONA

a my skończylismy górę http://images44.fotosik.pl/583/4139dd0d57e0c606m.jpg dzięki TATO !!!!!

i powoli kończymy dół, mój kominek niepomalowany jeszcze i czekajacy na inspirację

http://images42.fotosik.pl/756/530e11b0cb35ae7em.jpg

może macie jakiś pomysł na kolorystykę...

pozdrawiam

A myśleliście o Glince Weneckiej, duży wybór w palecie kol. i ciekawy efekt?

• 4 weeks później...

Witam,

Potrzebuję informacji na temat rozliczenia się z wykonanych robót z bankiem, w którym zaciągnięto kredyt hipoteczny. Mój dom jest wykończony w około 80% ale na dokończenie nie chcę brać kolejnych transz z niewykożystanego kredytu by niepłacić dodatkowych odsetek, gdyż w przeciągu 2 m-cy będę sprzedawał stary dom dzięki czemu będę mógł z własnych środków wykończyć cały domek. Mam tylko wątpliwość czy bank po 30 maja nie wyśle rzeczoznawcy na kontrolę by sprawdzić jak ma się inwestycja, do tego czasu mogę jeszcze brać kolejne transze, po tym czasie miją dwa lata, w przeciągu których miałem wybudować dom.

Proszęo pilną i kompetentną pomoc.

A nie możesz napisać do banku podania o przesuniecie wizyty rzeczoznawcy???

W uzasadnieniu napisz, że ostra zima i np coś co zamówiłeś nie dotarło na czas, przez co wszystkie prace przesunęły się w czasie.

Wszystko zależy w jakim banku masz kredyt i jak napisana umowę.

Nie mam zamiaru pytać bank bo ich takie rzeczy nie interesują, co do banku to jest to Millennium, w umowie nie ma mowy o końcowej wizytacji, ale tak na chłopski rozum biorąc wydaje mi się że bank coś takiego chyba robi. Pytanie kieruję do tych, którzy w umowie mieli określony czas budowy i wizytował ich rzeczoznawca.

DSC_0437.jpgDSC_0477.jpgDSC_0478.jpgDSC_0440.jpg

No to daję parę fotek.

Pokój z półokrągłym oknem już z suchymi tynkami, podłogówka na korytarzu na górze tuż przed wylaniem posadzek i docieplenie w sypialni oraz drugim pokoju. Na jednym ze zdjęć widać drewniany słup podtrzymujący płatew. W tym miejscu będzie dostawiony na wymiar drugi kawał drewna jak ozdoba. Osobiście wyszlifuję i pomaluję, na taki pomysł zabudowy wpadła żona

Nie mam zamiaru pytać bank bo ich takie rzeczy nie interesują, co do banku to jest to Millennium, w umowie nie ma mowy o końcowej wizytacji, ale tak na chłopski rozum biorąc wydaje mi się że bank coś takiego chyba robi. Pytanie kieruję do tych, którzy w umowie mieli określony czas budowy i wizytował ich rzeczoznawca.

W przypadku kredytu w banku Millennium rzeczoznawca przyjeżdża na budowę jeśli zostanie podjęta połowa kwoty zaciągniętego kredytu.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...