Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serwisele, poczytaj na forum o kominach, może wtedy dokonasz wyboru. Trochę to trudne z takiego mętliku wiadomości coś wybrać, ale przynajmniej będziesz wiedziała jaki wybór co za sobą pociąga. Choćbym chciała nie potrafię ci pomóc.

Jesteśmy już po elektryce. Za 100 punktów zapłacilismy 4 450 zł (25 zł od punktu + nasz materiał kupowany w hurtowni).

Kończą nam robić tynki. Podam koszty jak się rozliczę z fachowcami.

witam wszystkich forumowiczów też zamierzam zbudować dom atos i

mam pytanie czy 22 PLN za 1m2 ściany to dużo czy mało tyle chce murarz i ewentualnie za strop lany 32 za 1m2 , a za ławy 35 PLN za 1 mb i czy ktoś może podać ile m2 około mają mury i ścianki działowe tego domku

proszę o informację

nam ekipa wyliczyła 58 tyś, po negocjacjach wyszło 38 tys

Ile? :o

Spadłam z fotela!

Przecież to mały domek z dachem dwuspadowym. Prosta robota. Kiedy rozmawiam z jedna z ekip też mi zawołali 40 tyś, ale nie musiałabym palcem kiwnąć. Z tym, że ja lubię palcem kiwać.

Umawialiśmy się z wykonawcą tak, żeby jak najwięcej zrobić samemu (tam gdzie się dało). Wrzucanie piachu do fundamentu i ubijanie go było na naszej głowie, ocieplenie fundamentów zostawiliśmy sobie na później. Rozszalowanie stropu też zrobiliśmy sami.

Może w południowej Polsce jest taniej?

U nas nie robili schodów zewnętrznych ani tarasu, będziemy je układać z kostki razem z chodniczkami - wychodzi taniej.

Pozdrawiam.

Wiesz co? Uszy opadają jak się słyszy taką cenę.

Mam dziś małego doła. Nie chce mi się słyszeć o budowie. Chyba się przepracowałam. Powoli przygotowujemy się do centralnego ogrzewania. Nie mam zielonego pojęcia co chcemy w kotłowni, jaki zasobnik, jaka moc kotła, jakie grzejniki..... bleeee, niech się martwi hydraulik.

Zazwyczaj jestem na bieżąco w rozwiązaniach każdego etapu budowy, ale teraz? :o potrzebuję wakacji!!!!!!!

Zamówię sobie bramę garażową - przynajmniej znam jej kolor i wymiary.

Pozdrawiam.