Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zzzzz147 Myślę, że będzie wtedy przestronnie.

Bardzo jestem ciekawa jak nam wyjdzie to WC. Trzeba je z głową zrobić, żeby nie była to klita. Jak zrobimy, to pokażę (ale to pewnie dopiero na wiosnę)

Jestem na etapie decydowania się na drzwi zewnętrzne. Oj jaki trudny wybór! Wiadomo - kasa trzyma na wodzy wyobraźnię. Marzenia są temperowane przez rzeczywistość. Pewnie będą w bardzo rozsądnej cenie, a przez to baaaardzo proste.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja moge cos powiedziec na temat schodow drewnianych bo obecie mieszkam w domy z drewnianymi schodami i ja bym nie polecala. po pierwsze za głośne, slychac kazdy stawiany krok i skrzypia. ale to moze wina zlego wykonania nie wiem.... Teraz sie zastanawiam co z ta toaleta pod schodami skoro wyszla taka ciasna u Ciebie Elcia.... no nic poczekamy na twoja opinie .... poki instalacje nie sa zrobione to mozan jeszcze zdanie zmienic.

ja moge cos powiedziec na temat schodow drewnianych bo obecie mieszkam w domy z drewnianymi schodami i ja bym nie polecala. po pierwsze za głośne, slychac kazdy stawiany krok i skrzypia. ale to moze wina zlego wykonania nie wiem.... Teraz sie zastanawiam co z ta toaleta pod schodami skoro wyszla taka ciasna u Ciebie Elcia.... no nic poczekamy na twoja opinie .... poki instalacje nie sa zrobione to mozan jeszcze zdanie zmienic.

wiesz ja tylko zastanawiam sie tylko jak bedzie lepsze rozwiazanie; drewniane ktore zajmuja optycznie mniej miejsca czy murowane pod ktore ewentualnie mozesz jeszcze cos wcisnac?

Byłam w jednym domu, w którym wykorzystywano przestrzeń pod schodami drewnianymi. Efekt był taki, ze ewentualny bród, piasek leciał na to co tam było postawione.

Poza tym - małe dzieci i psy (hi, hi) boją się po drewnianych chodzić (takich ażurowych). No i to skrzypienie!

Jestem za betonowymi.

Na WC pod schodami jest sposób - zaniżyć w nim podłogę. Ja mam na jednym poziomie z resztą domu, bo kładliśmy tam rurki ogrzewania podłogowego. Byłby problem, gdybym chciała wtedy zaniżyć podłogę.

no to decyzja bedzie nalezec do ciebie, nie bedzie latwa ale niestety jak sie buduje dom to trzeba sie nastawic na ciagle podejmowanie decyzji....:( a bywa czesto ze obojgu z nas cos innego sie podoba....no ale zycze powodzenia.

W sumie drewniane schody moga wygladac pieknie a niezabudowane beda dawac efekt wiekszej przestrzeni.

Ludzie, wczoraj zrobiliśmy pierwszy słupek z ogrodzenia, jupi !!!! Jak się cieszę! ciekawe jak długo zajmie nam robienie 50 metrów. Po pracy możemy pójść na działkę tylko na 3 godz. Może się temat ciągnąć, ale najważniejsze że zaczęliśmy.

Nadal podlewamy wylewki (dziś ostatni raz), potem jeszcze przez tydzień nie mamy nic robić w domu, zatem wzięliśmy się za działkę.

Kasiorekd, o które okno ci chodzi?

U nas są takie zmiany: okno w pokoju przy łazience (ścięty balkon), Powiększone okno w sypialni nad garażem, teraz chyba powiększyłabym też 2 małe okienka w elewacji frontowej - są małe. Jak ocieplimy domek, to obawiam się, że zupełnie znikną.

Reszta okien bez zastrzeżeń.