Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Elcia aby wkleic projekt swojej kuchni lub lazienki mozesz wlaczyc program, w ktorym robilas projekt, i zrobic prt screen a pozniej wkleic do painta zapisac jako zdjecie a nastepnie wkleic na forum .

Niemozemy sie odczekac kiedy ty wkleisz jakies swoje nowe fotki. powodzenia z ociepleniem :)

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witajcie :-)

Elcia schody są naprawdę "super"

mam nadzieję że, od poniedziałku ich wygląd zacznie się poprawiać , dwa miesiące temu zamówiłam fachmana, zobaczymy czy się pojawi ;-)

EVA

schody były robione, hmm żeby nie powiedzieć "na oko", tak żeby dało się po nich chodzić ( wysokość stopnia, szerokość, itd. ) i podstawowa sprawa, żeby zmieściły się w przewidzianym na nie miejscu

jak dla mnie nie są za strome, nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia, pewnie tak

moja rodzinka chodzi po nich bez problemu,

jednak jeżeli masz jeszcze możliwość, może lepiej będzie zrobić jak Elcia - o ile dobrze pamiętam - czyli poszerzyc budynek o 30 cm i zrobić schody ze spocznikiem ?

wrażenia ogólne są super, fajnie się mieszka, domek jest funkcjonalny, narazie nie mam większych zastrzeżeń :-)

pozdrawiam cieplutko

kia - dobrze, że powiększyłaś okno w WC i korytarzyku (te wąskie od frontu). Ja robiłam tak jak w projekcie i mam teraz kłopot, aby przez nie coś zobaczyć (podskakuję jak wróbel). Kiedy chcę zobaczyć co się dzieje przed domem muszę lecieć do kuchni. To bardzo denerwujące.

eva10 - dzięki za info jak sobie poradzić z projektami tak aby były widoczne na forum.

Alina K - zobaczysz jak to teraz pójdzie "z górki", a jaka będziesz szczęśliwa jak zaczną lać beton w ziemię! Pielęgnacja betonu jest fascynująca: Zadawanie sobie pytań typu "Wystarczy wody, czy jeszcze dolać?", "A może cieniować przed słońcem?", "Pęka czy nie pęka?" - niezapomniane .

Prowadziłam sobie kronikę budowy razem ze zdjęciami. Upłynął rok i czytam to jak powieść. Nawet nie mogę uwierzyć, że półtora roku temu ściągałam humus!

Ja nie będę miała tych małych okienek z przodu wcale .Tak jak pisałam wczesniej wc będzie przeniesione wiec w kuchni ono bedzie zbędne,tym samym zeby było symetrycznie 2 tez likwiduję .Zrobię za to drzwi z naswietlem mam nadzieje ze światła w wiatrołapie starczy.

Mnie juz ten humus nawet cieszy :) heh

Dziś jeszcze skrzynka z pradem została uzupełniona ,po niedzieli moge słuchac radia na działce :-D Podczas kopania będzie weselej :)

Jutro geodeta wytyczy osie .

Ocieplenie w trakcie. Gdyby ktoś zastanawiał się jak Atos wyglądałby z grafitowym dachem i białą elewacją, to zamieszczam fotkę.

http://images38.fotosik.pl/279/045ad77633230f0bm.jpg

Nasz domek ma mieć kremową elewację, ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Na razie jest cieplutko ubierany.

Śmieszą mnie te maluśkie okienka w elewacji frontowej. Jeszcze raz namawiam do ich powiększenia (tego kto je przewiduje).

załączam zdjęcia wc na dole

http://monia7244.republika.pl/atos020.jpg

i wnęka z boku

http://monia7244.republika.pl/atos021.jpg

jeżeli ktoś z was ma zamiar umieścić kibelek pod schodami pamiętajcie, żeby zaplanować wcześniej wentylację, u nas niestety przeprowadzona jest przez garaż do komina w kotłowni

przepraszam za twórczy nieład, niestety wszystko jest w wersji oszczędnościowo - roboczej, także wygląda jak wygląda, czyt. kiepsko

mam nadzieję na poprawę wyglądu całości w niedalekiej przyszłości ,

oby tylko niedaleka przyszłość nie okazała się zbyt odległa ;-)

pozdrawiam was gorąco

Monia twój kibelek jest większy niż mój. Zrobiliście go bardzo pomysłowo. Właściwie to nie widzę tam żadnego nieładu. Jesteśmy Ci wdzięczni, że dzielisz się z nami zdjęciami i podpowiedziami. Dla każdego, kto ma Atosa "na papierze" to duża pomoc.

Ciesze się, że podoba Ci się mój grafitowy dach.

Pozdrawiam

Elcia

o ile dobrze pamiętam masz schody ze spocznikiem, pewnie szersze od moich dlatego kibelek jest mniejszy.

Czekam z niecierpliwością na fotki Twojego otynkowanego atosika :-)

kia

do tej chwili bez wyposażenia AGD z zaliczką na schody 2,5 tys wydałam ok 285 tys. tak +/- ponieważ posiałam notes nie wiem dokładnie

przewiduję jeszcze 5 tys schody ( chociaż może ulec zmianie ponieważ fachowiec nie odbiera telefonów )

ok 10 - 15 tys kostka

nie wiem ile zapłacę za tynk i podbitkę

eva

załaczam fotki schodów,

pralnia jutro ponieważ baterie mi padły

http://monia7244.republika.pl/atos%20030.jpg

http://monia7244.republika.pl/atos%20031.jpg

http://monia7244.republika.pl/atos%20032.jpg

pozdrawiam gorąco

Monia mój domek na razie jest szary - kładli dzisiaj klej i siatkę.

Wstępna wycenę jaką zrobiłam w hurtowni na materiały związane z dociepleniem w systemie greenplast wyszła ok. 9 tyś, ale cena ta pójdzie w górę, bo nie liczyłam jeszcze podbitki. Robociznę fachowców mam ustaloną na 28 zł od metra kwadratowego docieplenia z położeniem tynku i 35 zł od metra kwadratowego podbitki. Sztukateria wokół okien 15 zł od metra bieżącego.

Nadal zmagam się z płytkami w kotłowni. Mam przerób 6 płytek dziennie (po pracy) cha, cha. Pocieszam się tym, że zawsze coś posunęło się do przodu.

Monia widzę na zdjęciach, że będziesz miała podświetlone z boku schody. Fajny pomysł. Mnie zasyczało w kieszeni, podczas pracy elektryków i trochę tego żałuję.