Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, niech mi ktoś podpowie jak się tutaj wkleja zdjęcia? Jesteśmy własnie na etapie układania stropu, muszę przyznac ze cieszy widok rosnacego ku gorze własnego gniazdka :)

co prawda daleko nam jeszcze do etapu elci1 czy moni7244 ale mysle ze i do tego dojdziemy :)

poki co cieszymy sie z tego co juz jest i podgladamy to co maja juz inni ;)

Pawelec, załóż konto np. na fotosiku i potem wysyłaj na to konto zdjęcia , które chcesz umieścić na forum. Pod zdjęciem już na fotosiku będzie coś w stylu - pobierz pozostałe kody i wtedy sobie wklejasz taki kod - link do zdjęcia już w okno dialogowe jak piszesz na forum.

Mam nadzieję, że klarownie to wyjaśniłam?

witam wszystkich

cieszę się, że jest nas atosowiczów coraz więcej

eva

załączam zdjęcie połowy pralni - duga jest jeszcze mniej ciekawa, czyt. skosy i beton nic specjalnego :-)

tradycyjnie proszę nie zwracać uwagi na twórczy nieład

http://www.monia7244.republika.pl/atos061.jpg

Elcia

również marzyłam o sztukaterii, niestety fachowcy zaśpiewali sobie za nią ok. 2,5 - 3 tys co mnie skutecznie zniechęciło

nie wiem tylko, czy podali mi taką cenę bo nie chciało im się tego robić, czy tyle to faktycznie może kosztować

czekam z niecierpliwością na Twoje fotki :-))

kia

schody są tak cudowne, że nie chce mi się na nie patrzeć ;-)))))

nadal oczekuję na fachowca, który podobno jutro ma się pojawić ( w co wątpię )

Alina K

u mnie wyszło o ile dobrze pamiętam 109 punktów, do tego rozprowadzenie kabla tv, kabla komputerowego

pozdrawiam was cieplutko

monia widzę, że autentycznie wprowadzaliście się na betony - pralnia nie ma jeszcze płytek. Jak wyglądają pokoje na górze? Masz je skończone, czy cały czas w robocie?

Nie wiem ile kosztować będzie nasza sztukateria ze styropianu, bo na wszelki wypadek o to nie zapytałam. Znając siebie, tak jak ty, zrezygnowałabym z niej. Cena 15 zł za metr bieżący milej brzmi dla ucha cha, cha. Patrząc na ramki wokół okien jestem zadowolona, że dałam je zrobić. Rezygnuję natomiast z przypór na bokach domu. Styropian fasadowy jest tak miękki, że boję się, iż mogłyby być szybko "rozjechane" rowerami moich pociech. I pomyśleć, że przypory były moim ulubionym numerem jeden decydującym o wyborze tego domu!!!! Ależ mi się pozmieniało.

Witam wszystkich,

my również jesteśmy zdecydowani na projekt Atos, w tej chwili czekamy na warunki zabudowy. Projektu jeszcze nie mamy, ponieważ projektant kazał nam się wstrzymać z zakupem, do momentu otrzymania warunków. Alina K mam prośbę jak już beton będzie wylany bardzo proszę cię o podanie ilości, również chcieliśmy jeszcze w tym roku wylać fundamenty. Dziewczyny, zdjęcia są SUPER! dodają energii :) Serdecznie wszystkich pozdrawiamy

Elcia

sprowadziliśmy się kiedy w domu były zrobione jedynie parkiety na górze, terakota na dole i prowizoryczna łazienka. Nie mieliśmy przez trzy dni kuchni, oprócz wyłaczonej lodówki :-) ponieważ wykonawcy się nie spieszyło- wrrrrr . Możesz sobie wyobrazić moją wściekłość kiedy po raz kolejny przełożył termin !

nie powiem, że było lekko, ciągły bałagan, pył, kurz, wszystko w kartonach, po prostu meksyk, do tego kręcący się po domu obcy ludzie - masakra

Niestety nie mieliśmy innego wyjścia więc wyszło jak wyszło, ale nie ma tego złego...

na górze tak jak pisałam wcześniej ( a może i nie ) mamy parkiety, na 90 % ukończoną sypialnię ( brakuje paru dodatków )

dwa pokoje zostało jeszcze pomalować kolorem, mam nadzieję w tym lub przyszym tygodniu to zrobię

tak jak widziałaś pralnia jest w całości do zrobienia, klatka schodowa również i zostaną same drobne rzeczy, czyli listwy przypodłogowe, glazura w kibelku na dole i wykończeniówka - meble, firanki itp. czyli to co tygryski lubią najbardziej

oczywiście na zewnątrz mamy jeszcze dużo pracy, ale wszystko po malutku

wracając do sztukaterii

żałuję bardzo, że nie będę jej mieć

pocieszam się myślą, że jak wstawisz fotki na forum to chociaż pooglądam sobie jak ładnie mógłby wyglądać mój domek na zewnątrz

może wygram w totka i jeszcze przed tynkowaniem zrobię sobie sztukaterię ?!

to opcja najbardziej mi odpowiada ;-)))

pozdrawionka dla wszystkich

Witam

Elcia, Alina K z przyporami można sprawę szybko załatwić budując je tak jak jest u mnie z cegły - problem znika.

U mnie prace budowlane wkroczyły w następny etap: wylana jest posadzka na dole i jednocześnie robione są tynki na poddaszu (ekipa budująca zaprawę tynkarską wciąga na górę przez balkon)

Pozdrawiam wszystkich :)

może wygram w totka i jeszcze przed tynkowaniem zrobię sobie sztukaterię ?!

Czego ci z całego serca życzę jak i nam wszystkim

marcez02 - pozostanie mi oglądać twoje przypory. Pod cegłę trzeba mieć wylany fundament już podczas ogólnej pracy przy fundamentach, zatem na moim etapie odpada.

Alina K. - cieszymy się razem z tobą! Pierwsze koty za płoty - teraz pójdzie już z górki, bo żal wam się będzie zatrzymywać.

Moi panowie od ocieplenia z poświęceniem kleją, zaciągają, gruntują. Teraz walczą z podbitką. Żal mi ich, bo ziąb na dworze, aż niemiło. Kupiłam już lampy na zewnątrz! Chyba zwariowałam, w środku gołe tynki, a już latam wokoło i przystawiam do ściany, aby to sobie wyobrazić.

mam pytanie co do schodów, my również chcemy przenieść toaletę pod schody

Elcia strasznie podobają mi się twoje schody te spoczniki wyglądają rewelacyjnie i dzięki nim schody są wygodne do chodzenia, Moni schody również wyglądają super i "typowe" zabiegówki maja swój urok a zastanawiałyście się nad schodami takimi jak w belli? one nie mają tej pustki pośrodku klatki schodowej tak jak w Atosie ale za to musiałby być bardziej wysunięte do przodu. Jak myślicie jakby to wyglądało w środku bo konieczne byłoby wydłużenie ściany od salonu-u nas pozostałych ścian nośnych w salonie nie będzie ponieważ ma być podciąg. Bardzo proszę o pomoc zwłaszcza Elcie i Monie bo wy już macie "wizję" tego wszystkiego

Pozdrawiam

Widziałam takie schody w użytkowaniu. Nie ma różnicy od zabiegowych w chodzeniu po nich. Może większy problem, aby coś wnieść na górę.

Po naszych schodach wszystko wnosi się wygonie. Nie wiem jak u Moni - lepiej, żeby ona się wypowiedziała. Monia na pewno ma więcej miejsca w WC pod schodami niż ja. Tylko, że schody będą częściej użytkowane niż WC (hi, hi) więc warto zadbać by były wygodne.

Najlepiej wproś się do kogoś kto ma takie schody i wtedy będziesz wiedziała wszystko.

Pozdrawiam.