Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzę że schody w Atosie wzbudzają nawiecej zainteresowania. Chcialam tylko zaznaczyc ze budujac zgodznie z projektem stopni wychodzi 17 a ja u moni naliczylam sie 15 wiec sadze ze kazda ekipa zrobi je w inny sposob, wiec u kazdego moga one wyglądać inaczej:)

Mercez02 moze ty nam sie pochwalisz swoimi schodami, bedziemy miec jeszcze inny obraz.. Ze swojego doświadczenia moge powiedzieć ze schody zabiegowe sa ok ale jak na zabiegu jest tylko 3 schody.

pozdrawiam wszystkich

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Atosów :)

Gdzieś tak od roku byłam szczęśliwą posiadaczką Atosa jedynie na papierze. Wszelkie prace papierkowe zostały zakończone, przeróbki w projekcie również ( muszę przyznać, że sporo ich było). A teraz mogę się pochwalić, że w końcu robota ruszyła i od dwóch tygodni mogę śledzić postępy prac na gruncie. Wyszliśmy już ponad powierzchnię ziemi. (budujemy domek z całkowitym podpiwniczeniem, więc kawał roboty mamy za sobą, a jeszcze większy kawał przed nami). Niedługo ruszamy z parterem i w związku z tym mam pytanko do wszystkich tych którzy mogą coś w tej sprawie powiedzieć, a mianowicie czy warto powiększyć okno w kuchni, czy raczej nie ma potrzeby??Z góry dzięki za odpowiedzi.

pawelec już ci mówiłam. Nie znalazłeś tego postu czy nie zrozumiałeś mojego tłumaczenia? Daj znać.

kasiorekd- gratulujemy postępów. Okna w kuchni nie warto powiększać. Wg mnie jest w sam raz.

Nawet nie miałam pojęcia, że wybór koloru elewacji może być tak stresujący. Do tego pogoda w kratkę uniemożliwia pracę i ciągle żyję w niepewności jak to będzie wyglądało. Z kolei jeśli nie będzie mi się podobało, to jeszcze tego nie wiem... hmmmm

kasiorekd - jeśli można wiedzieć to jakie zmiany wprowadziliście w projekcie oprócz podpiwniczenia? My w tym lub przyszłym tygodniu oddajemy projekt do adaptacji więc może twoje rozwiązania sprawdziłyby się u mnie:) zastanawiam się nad zamianą okna w salonie (przy jadalni) na witrynę wielkości drzwi tarasowych, toaleta ma iść pod schody a przy kuchni muszę wygospodarować miejsce na spiżarkę, likwidacja dwóch okienek przy drzwiach wejściowych, na górze w sypialni nad garażem zamiana dwóch okien na jedno większe i likwidacja balkonu na górze zamiast niego okno tylko trochę większe.

Moje kolorki są już na ścianach. Pokazuję pierwszą ścianę ukończoną.

http://images37.fotosik.pl/284/d1153f3ea23d17cfm.jpg

Kolor podstawowy jest kremowy, a opaski dookoła okien to lekkie kakałko. Pozostałe ściany jeszcze nie są do umieszczenia na forum, bo czegoś w nich brakuje (a to opasek, a to trzeba dokończyć filary albo wykusz w pokoju na poddaszu. Wkleję na forum, jak tylko będą gotowe.

Pozdrawiam

Gusia 1 daj swojego maila. Zrobiłam ci te zdjęcia, ale taki bajzel, że nie do opublikowania na forum. Boję się, że potem zapomnę o Twojej prośbie, a tak to będziesz wiedziała jakie są widoki z tego korytarza i kuchni. Pamiętaj, że mam trochę zmian i może się to różnić od faktycznego Atosa