Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Elcia za rady:)

gość wcześniej powiedział mniej ale jak już zawieźliśmy mu projekt to taka cena jest niby ostateczna, stosowaliśmy te same argumenty o których piszesz z tym, że schody przed domem zostają, wylane od osb słupy i murowane podpory na rogach domu, powiedział nam, że fundamenty są w projekcie "straszne" cokolwiek to miało znaczyć. Najśmieszniejsze jest to, że to najtańsza firma z 5 przez nas sprawdzonych!! Już się zastanawiałam czy nie wziąć murarza z pomocnikiem:)

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja bym szukala daej tzn. powiedziala im ze niech cie wpisuja w kalendarz, a co do dokladnego terminu to jeszcze sie zglosisz. Pytaj znajomych, sasiadow zrob wycieczke po budowach, moze akurat ktos sie znajdzie. Nam pierwszy fachowiec krzyknal 35 tys. a potem znalezlismy super majstra za 17. nie poddawaj sie najlepsza jest pczta pantoflowa!!! pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj!!!

Kochani Atosowicze :) Mam ogromną prosbę, w tym tyg. odbieram pozwolenie na budowę i kolejnym krokiem jaki zrobię, aby się zbliżyc do upragnionego Atosa, to złożenie wniosku o kredyt :( dletego mam pytanie czy może ktoś z Was zakupił z projektem rownież pełen kosztorys budowy ? Pozdrawiam i z nadzieją czekam na jakąś odp. Oto mój prywatny e-mail. [email protected]

Ps: Czy myślicie, że wystarczy mi na wybudowanie się tak ,aby się móc wprowadzic kredyt w kwocie 350tys??

Czy myślicie, że wystarczy mi na wybudowanie się tak ,aby się móc wprowadzic kredyt w kwocie 350tys??

Co prawda wszystko zależy od tego jaką przewidujesz wykończeniówkę, ale jeśli bez szaleńczo drogich fanaberii, to zmieścisz się w tej kwocie spokojnie z kostką i ogrodem. Acha wszystko zależy od tego w jakim rejonie kraju budujesz bo u mnie na podkarpaciu jest tańsza robocizna.

serwisele - okno dachowe z Fakro typowe, ale nie pamiętam rozmiaru. Jak chcesz to sprawdzę.

Dzięki Elcia za rady:)

gość wcześniej powiedział mniej ale jak już zawieźliśmy mu projekt to taka cena jest niby ostateczna, stosowaliśmy te same argumenty o których piszesz z tym, że schody przed domem zostają, wylane od osb słupy i murowane podpory na rogach domu, powiedział nam, że fundamenty są w projekcie "straszne" cokolwiek to miało znaczyć. Najśmieszniejsze jest to, że to najtańsza firma z 5 przez nas sprawdzonych!! Już się zastanawiałam czy nie wziąć murarza z pomocnikiem:)

Ewa_K, u mnie jest podobnie . Przepytaliśmy 6 ekip i tylko jedna podała cenę poniżej 40 tys. (35-38). Reszta w granicach 45 -46 tys. I nie sądzę żeby zeszli niżej. Za każdym razem zostawialiśmy projekt do wglądu na 1 lub 2 dni. Nie chciałabym się rozczarować, że cena wzrośnie w trakcie budowy, bo projek jest jednak trudniejszy niż się wydawał. Mowa o dachu dwuspadowym też niezbyt pomaga,bo odrazu wtrącają że spora jego powierzchnia. Ja i tak będę negocjować aby zeszli z ceny do 40. Mam już solidną ekpię na oku. Ale jedna z ekip zarzyczyła sobie 95 tys. !!!! bez materiałów oczywiście za SSO. (Chyba wrócili dopiero z Warszawy :))) Odrazu im podziękowaliśmy.

Jest cięzko w szukaniu dobrej ekipy. Albo biorą poniżej 40 tys. to jest dwóch do trzech robotników, albo 40 tys. i wgórę gdy robotników jest już spora ilość. Wszystko zależy jak długo chcecie budować.

Wg mnie twoja cena nie jest wygórowana

zzzzz147 - nam na czasie specjalnie nie zależy, za namową kasiorekd popytałam o murarza, mamy jednego na oku wybudował trzy domki w tym jeden swój, robota ok bo widziałam, wszystko zależy od ceny, jeśli będzie dużo niższa to pewnie się zdecydujemy jeśli nie pozostanie ekipa. Po niedzieli wybieramy się na rozmowę...

Witam, pozdrawiam wszystkich forumowiczów - jeżeli chodzi o okna dachowe to ja mam takie jak w projekcie - FAKRO o wymiarach 78 cm x 140 cm. U mnie budowa jest na etapie tynków wewnętrznych. Poddasze jest już otynkowane i ekipa robi teraz dół. Następny etap to zakup i montaż kaloryferów, pieca i kominka a dalej wiadomo ocieplenie poddasza i jeszcze wiele, wiele pracy.

Marcez02 czy mozemy liczyc na uzupelnienie galerii zdjec z nowych etapow? czekam z niecierpliwoscia

Elcia a jak tam u ciebie z pracami? robotnicy skonczyli juz elewacje?- nie bylo mnie tutaj przez kilka dni bo mam egzaminy-nie zapomnij dodac nowych zdjec abysmy mogli podziwiac :)

pozdrawiam

Skończyli elewację, ale takie opady, że trudno się dostać na działkę.

Mieszkam teraz zaraz za wałami powodziowymi i ciągle ktoś straszy, że się właśnie przerywają. Trochę nerwów jest. Dzieciaki wywiozłam do teściowej, a sami zostaliśmy aby w razie czemu pomóc rodzicom. Nie myślę o budowie, tylko żeby przetrwać dzisiejszą noc.

Wszystko jest dobrze, woda do nas nie doszła. Martwią prognozy pogody, ale już nie mam siły się stresować.

Pogoda sprawia, że nie schną spoiny płyt k/g i roboty nie posuwają się do przodu. Wróciliśmy do dogrzewania kozą i intensywnego wietrzenia, bo fachowcy chcą już wreszcie skończyć pracę w naszym domku.

Pozdrawiam.