Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

serwisele jak u Ciebie? Było groźnie? Czy Twój domek został zalany? Napisz coś, bo się niepokoję.

Nasze obecne mieszkanie znajduje się na terenach zalewowych, zaraz za wałem p.powodziowym. Cudem wał wytrzymał. Fala miała niecałe 10 metrów. Co chwilę jeździła policja i wzywała nas do ewakuacji. Straszne nerwy. Strażacy cały czas pompowali wodę. Skończyli dziś o 9.00 rano i pojechali pompowac tam, gdzie woda nie moze sama zejść.

Dziś nie możemy się ruszać takie mamy zakwasy, a trzeba sprzątać podtopione piwnice.

serwisele to okno jest typowe - zajrzyj sobie do firmy z oknami i popatrz na wymiary. Z tego co pamiętam to szerokość ma taka samą jak okno pod nim - w salonie (chyba 210 cm, ale nie dam sobie ręki uciąć). Z tego co pamiętam to zmniejszałam nawet szerokość okna w salonie, aby było typowe.

Jeśli myślisz o łuku, to podpowiem ci czym się kierowałam kupując moje okno proste.

Po pierwsze ceną - łuk jest droższy, po drugie często zdarzają się problemy z jego domykaniem się. Jak firma osadzająca okna będzie kiepska, to czekają cię w kółko reklamacje. Przestrzegali mnie przed tym ludzie z rodziny, którzy zafundowali sobie takie okno. Wolałam tego uniknąć.

Przyznaję jednak, że rozumiem twoja rozterkę, bo okno z łukiem jest śliczne.

serwisele chyba 120 cm na wysokość, ale nie pamiętam, co pojadę na działkę, to tak mnie wciąga inna praca, ze zapominać to sprawdzić.

eva pamiętamy radość ze stanu zero i to ogromne szczęścia. Gratulacje!!!!! Teraz zaczniecie się piać do góry i to dopiero cię zadziwi! Nawet się nie obejrzysz jak zaczniesz chodzić po pokojach.

dziekuje za te komplementy. Tak macie racje nasz atosik rosnie w oczach... . A ten dach jest wlsnie z gontu. Teraz czekamy ne elektrykow, powiedzieli nam za calosc 3 000 wiec warto troszke poczekac, poki co to hydraulik walczy z rurkami. ale do konca to nam jeszcze ale bardzo duzo brakuje....

Kia, dobra cene dostalas za obydwie prace i hydraulika i elektrykow- te 3000 za elektrykow to tylko robocizna czy tez material?

Elcia- czy twoje rynnienki z przodu dachu sa dolaczone tylko do daszku?- czy moglabys zrobic zdjecie tak z boku filaru frontowego, zeby moznabylo zobaczyc jak to sie ze soba laczy? W projekcie o ile dobrze pamietam wogole jest pominiety daszek nad wejsciem i sie troche zastanawiamy jak to rozwiazac.

pozdrawiam

Kia, dobra cene dostalas za obydwie prace i hydraulika i elektrykow- te 3000 za elektrykow to tylko robocizna czy tez material?

Elcia- czy twoje rynnienki z przodu dachu sa dolaczone tylko do daszku?- czy moglabys zrobic zdjecie tak z boku filaru frontowego, zeby moznabylo zobaczyc jak to sie ze soba laczy? W projekcie o ile dobrze pamietam wogole jest pominiety daszek nad wejsciem i sie troche zastanawiamy jak to rozwiazac.

pozdrawiam

nie nie to ceny bez materialu...

Elcia1 piekny ten twoj atos!!!!!!!