Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani Atosowicze wczoraj otrzymałam odpowiedz z banku w sprawie ktedytu na budowe i musze się wam pożalić a jednocześnie poradzić . Składałam wniosek na kwotę 350tyś, poniewaz stwierdzilismy z mężem, że taka kwota umożliwi nam wprowadzenie się i wykończenie niezbędnych pomieszczeń tzn. kuchni i łazenek itp. bo wiemy ,że jak już będziemy mieli tak duzy kredyt to nie bedzie nas stać na branie innych kredytów np na wykończenie. A piszę wam to wszystko , a zwłaszcza do tych atosowiczów, którzy juz skończyli bądź kończą swoją budowę abyście mogli szczerze i realnie powiedzieć na ile wystarczy mi kwota 310tyś. Przy czym wiem juz, że ekipa od murów bez więżby wezmie od nas 27tyś, hydraulik wycenił nam materiał + robocizna na 43tyś ( w tym są wliczone grzejniki, wkład kominowy, rozprowadzenie ciepła od kominka, odkurzacz centralny, piec, podłogówk itp.) a co do reszty to nie wiem dlatego proszę o rady i pomocne informacje. Z góry dziękuję pozdrawiam

Wszystko zależy od standardu wykończenia domku. Trudno powiedzieć, co uważasz za konieczne, aby się wprowadzić. Ja bym się zmieściła w kwocie 310 tyś. Przy czym zaznaczam, że bardzo dużo robimy sami (wykończeniówka). Zauważyłam, że robocizna wynosi tyle co materiał na dany etap budowy.

Policz sobie wszystko - sprawdź ceny okien, drzwi, podłóg, mebli... i dodaj. Poślij swojego maila, to prześle ci zeszyt moich wydatków do stanu surowego zamkniętego (jest dosyć szczegółowy), późniejszych wydatków już nie zapisywałam, bo nie mam na to czasu.

Pozdrawiam.

Elcia, jezeli masz zamiar wprowadzic sie na wakacje to zycze ci jak najszybszego ukonczenia prac i szybkiego wprowadzenia. Kozystajac z okazji ja rowniez chcialam cie poprosic o przeslanie twojego zeszytu z wydatkami [email protected]. Twoje rozwiazanie z rynnami nam sie podoba-dzieki za zdjecie

Kia- niech twoj atosik rosnie w tym samym tepie jak dotychczas albo i szybciej- nie zapomnij podzielic sie z nami zdjeciami

pozdrawiam

Izabela1984 Tylko się nie przewróć. Od razu zaznaczam, że cena jest za kilka rzeczy na raz: docieplenie fundamentu, podwójne siatkowanie fundamentu, elewacja, parapety, opaski wokół okien, wykonanie podbitki razem z zadaszeniem tarasu,wykonanie odwodnienia z rynien wraz z wykopaniem studni, szpachlowanie płyt k/g poddasza i gipsowanie sufitów na dole więc sporo roboty. Panowie wzięli 18 tyś. Za materiały płaciłam 13 tyś.

Elcia czytając twoje komentarze co do robocizny jestem pod wrażeniem! Atos przepiękny niewielkim kosztem, więc trzeba szukać i szukać, żeby na taką ekipę natrafić. Gratuluje Elcia, u nas jest ciężko z kimkolwiek dogadać się co do ceny......ja już usłyszałam za samą elewację 30tysi z materiałami lub sama robocizna ok.15. Sama widzisz jak to się ma do tego co ty piszesz. Serdecznie pozdrawiam i życzę ci abyś jak najszybciej mogła się w pełni cieszyć ze swojego Atosika :)