Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zzzz147 szkoda,że zaczynacie dopiero w przyszłym roku bo myslałam, że uda nam się zobaczyc gdzieś Atosika na żywo za nim sami zaczniemy a planujemy w lipcu tego roku wiec lada dzień!!!:)

jeśli jesteś z okolic Kwidzyna to w miejscowości Sadlinki stoi już Atosik. Już zamieszkiwany, taki jak w projekcie. BOMBA ! oglądaliśmy wewnątrz. Bardzo ładnie wykończony.

serwisele a z mojego zeszytu nie jesteś w stanie wyciągnąć tych informacji? Nawet gdybym bardzo chciała ci odpowiedzieć, to przekopanie tej góry faktur byłoby sporym wyczynem.

Może ktoś inny umiałby pomóc naszej koleżance? Ja już nie panuję nad wydatkami budowlanymi. Nie mam czasu ich zapisywać i podliczać.

Pozdrawiam.

Kochani chciałabym się pochwalić ,że już w najbliższy pon. startujemy!!!!!!!!!:) Tak bardzo nie moglam się doczekac tego momentu, a jak już się doczekalam to troche sie boję:)

Przy okazji mam pytanie jak długo czekaliście po wylaniu fundamentów , bo moja ekipa mówi, że dwa dni i chcą murować :) troche mnie to martwi bo wydaje mi się, że to zbyt krótko !?

witam

U mnie juz troche murów jest jutro chyba beda wstawiac nadproza :)

ja w perrzeciwienstwie do wiekszosc Atosowiczów zmieniłam dosłownie wszystkie okna.

w kuchni jadalni i salonie (to boczne okno ) beda miały 1450 x 1450+ rolety

na ścianie tylnej czyli tarasie będzie jedno duże 4 skrzydłowe okno przesuwne 3800 x 2300+rolety

te dwa małe przy wejsciu zlikwidowałam ,ale beda drzwi z duzym naswietlem.

na górze tez inne. tak zeby były symetrycznie z dołem patrząc na elewacje zewnetrzna.

mam nadzieje ze będzie to wszystko ładne i funkcjonalne.

Witam

Wielki bałagan w kuchni i w salonie wysłany do Gusi 1 , zeszycik budowlany wysłany do junioreks, co by tu jeszcze powiedzieć.... acha do Aliny K - dobrze, że likwidując małe okienka z przodu domku, zdecydowałaś się na drzwi z naświetleniem. Brakuje mi takiego "szybkiego spojrzenia" na to co się dzieje z przodu domku. Jak jestem czegoś ciekawa, to muszę sobie podskoczyć do małego okienka, albo lecieć do kuchni. Czyżby nadszedł czas, aby nie być ciekawską?

izabellla 1984 nic się nie bój - budowało będzie się samo nie zdążysz się nadziwić. Dopytaj jeszcze tylko kogoś, czy mogą ci stawiać mury po 2 dniach od wylania fundamentów (weź w obroty kierownika budowy), w razie czego kładź się na fundamentach i protestuj. Ludzie nie bójcie się zadręczać kierowników budowy - za to biorą kasę. Wy nie musicie znać się na budowie.

Edytowane przez Elcia1

Zdjęcia bałaganu wysyłają się do kasiorkad, a jeśli junioreks jest jeszcze studentem, to proponuję, aby najpierw znalazł żonę, zapytał jej czy Atos jej się podoba a dopiero potem go budował. Łatwiej wybudować dom niż znaleźć konkretną kobitkę! hi, hi. No chyba, że będzie ona taka jak wszystkie urocze panie, które budują właśnie Atoska!!!!!!!!

Alina K my jesteśmy z Dolnego Śląska ale niestety jesteśmy na etapie dokumentacji :( a Ty budujesz pod Wrocławiem? My też wprowadzamy zmiany w wymiarach okien dokładnie z tego samego powodu co ty z tym, że u nas okno przy jadalni będzie zamienione na drzwi 180x230 a na górze likwidacja balkonu. Z twoimi wielkimi drzwiami na pewno będzie super efekt! My chcieliśmy zachować zadaszony taras bo rozumiem, że u was jest on zlikwidowany?

Elcia, zdjęcia doszły super się zapowiada.

Nie pamiętam czy ty również planujesz przenieść toaletę pod schody?-jeżeli tak to czy mogłabyś zrobić zdjęcie tego pomieszczenia. Zastanawiam się nad tym rozwiązaniem ale moja połowa ma prawie 2m wzrostu i nie wiem czy mi się tam zmieści.

Kia, a jaka jest wysokość u ciebie pod schodami? mogłabyś zmierzyć

pozdrawiam