Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Toaletę mam pod schodami. Wczoraj zrobiłam stelaż z profili dookoła stelaża na miskę WC. Następnie ustawiłam krzesło w odległości na jaką będzie wysunięta miska i posadziłam hydraulika, który to wszystko rozplanowywał (chłop ma 190 cm wzrostu). Sprawdziłam czy się mieści (hydraulik) i czy nie rozwali głowy o sufit. Eksperyment wypadł pomyślnie, pacjent przeżył.

http://images35.fotosik.pl/162/4f355ed325fb3595m.jpg

Za stelażem zostaje trochę niewykorzystanego miejsca. Rozdrobniłam styropian, który mi został z ocieplenia, powkładałam go do worków i upchnęłam w tej przestrzeni, aby po zabudowaniu płytami k/g nie zrobić sobie pudła rezonansowego. Nad stelażem będzie miejsce na zamykaną szafkę.

Edytowane przez Elcia1

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serwisele - jak będziesz dodawać zdjęcia toalety to dorzuć też zdjęcia schodów żeby można było zobaczyć w jaki sposób wygospodarować jak najwięcej miejsca w naszych toaletach:) na pewno wielu z nas to się przyda.....

Elcia twoja toaleta prezentuje się super! Już masz blisko do końca ........ tylko pozazdrościć :)

Hej! Już nie mogłam się doczekać, aby zobaczyć jak będzie wyglądało WC pod schodami. Wczoraj postawiłam muszlę WC na szufladzie na takiej wysokości jak będzie umieszczona, a umywalkę na bloczkach gazobetonowych (w rzeczywistości ich nie będzie). Umywalka oczywiście będzie wyżej.

http://images43.fotosik.pl/308/9d2d526cd1d42fcfm.jpg

Zmierzyłam też ile jest do sufitu jak stanie się przed miską WC i wyszło mi, że 208 cm. To informacja do koleżanki, która ma wysokiego męża :)

Pozdrawiam.

Wielkie dzięki dziewczyny! Miałam nadzieję, że Wam się spodoba i przekona wahających się, że umiejscowienie kibelka pod schodami możne się udać.

czy zmianę miejsca toalety zgłaszałaś projektantowi czy nie?

Nie zgłaszałam. WC planowałam na terenie kuchni, ale jak wybudowali mi ścianki działowe w kuchni i zobaczyłam, że zmieści się w niej stół z krzesłami to pękłam i wywaliłam WC pod schody. Wylewki (chudziak) był robiony po ściankach działowych, więc mogłam kombinować

Alina my mamy działkę 10km od Ząbkowic Śl. w stronę Strzelina :) z tym, że jak już wspominałam przechodzimy ciężką drogę przez papierzyska! Już powoli tracę cierpliwość.....chcieliśmy w tym roku wylać fundamenty i takie było założenie niezależnie od tego czy uda nam się załatwić dokumentację szybko, ale w takim tempie to nie wiem czy w ogóle z tym ruszymy. A wy Alina teraz w lipcu ruszacie z tego co pamiętam prawda? Byłoby super ....... wtedy moglibyśmy zobaczyć Atosika na żywo:) pozdrawiam serdecznie i życzę szybkich postępów na budowie.