Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale Wam zazdroszczę - tym, którzy już zaczęli budowę !

W ogóle witam :wiggle:

Wybraliśmy z mężem projekt Atos tuż po zakupie działki rok temu w marcu. Pozwolenie na budowę załatwione ale przez kryzys stanęliśmy w miejscu.

Teraz tylko możemy podziwiać swoją zachwaszczoną działkę no i rysunki domeczku w projekcie ale jutro wybieramy się do banku - trzymać kciuki za kredyt! :rolleyes:

Projekt od razu mi przypadł do gustu no właśnie tylko z tą ubikacją na dolę troszkę mi nie pasuje i pod schodami całkiem fajnie pasuje ale mąż nie chce betonowych schodów. U nas jedyne zmiany to brak tarasu za domem, drzwi do pralni osobno z korytarza, no i zastanawiamy się nad likwidacją okienek przy wejściu - tych małych - macie je czy może zostawiliście?

No oglądam fotki i zazdroszczę !

A może ktoś buduje w Wielkopolsce, żeby na żywo można było popodziwiać chociaż tylko z zewnątrz?

Elcia1 czy mogłabym prosić na maila rozpiskę kosztów do stanu surowego ?

Bardzo ładnie proszę , bedę ogromnie wdzięczna [email protected]

Pozdrawiam!

Edytowane przez madziula82

Serwisele fajne te twoje schodki, jeden z tych blogow co podalas jest nieodwiedzany przez wlascicieli od ponad roku- tez go sledzilam poza tym duzo zmian w bryle budynku zrobili i juz nie jest az tak podobny do atosika

Elcia widze ze praca wre!- jeszcze troszke i bedzie mozna sie wprowadzac zobaczysz jak to szybko minie a my bedziemy wraz z toba podziwiac kolejnego zamieszkalego atosika

Gusia1 praca wre, bo mam teraz wakacje. Ale mnie się nie wydaje, że tak dużo zrobione, bo ciągle widzę ile jeszcze przede mną. Sama zobaczysz jak będziesz na tym etapie, że się marudzi i ględzi (czyżby zmęczenie?)

Tamtego bloga też śledziłam i nie mogłam się doczekać kolejnych wpisów.

Elcia1 serdecznie dziękuje za przesłaną rozpiskę kosztów - całkiem nieźle Wam to wyszło tylko macie racje wszystko zależy od rejonu w którym się buduje.

Wiemy teraz mniej więcej ile na co wydać, zakupiliśmy kosztorys stanu surowego ale to wszystko naciągnięte bo najdroższe materiały.

Te blogi tez śledziłam jeden rzeczywiście nie jest już prowadzony -szkoda bo też czekałam na wpisy a ten drugi ostatnio odwiedziłam jak był strop w piwnicy a tu proszę już dach.

Elcia a co do prac to pomyśl ile już za Wami :)

A co do rynien z boku domu to ja tylko mogę powiedzieć , że to ładnie wgląda ale się zupełnie na tym nie znam.

Edytowane przez madziula82

Witam wszystkich.

Mam pytanie do atosowiczów, którzy zrobili już tynki wewnętrzne i zewnętrzne, a mianowicie jakie wyszły powierzchnie tych tynków (krótko mówiąc za jaką powierzchnię tynków skasowali was wykonawcy).

Nurtuje mnie jeszcze sprawa łazienki pod schodami a konkretnie jak rozwiązaliście sprawę wentylacji. Podłączenie się do komina w kotłowni chyba raczej odpada (wszystkie kanały wentylacyjne są wykorzystane). Czy jedyne wyjście to budowa kolejnego komina wentylacyjnego

Pozdrawiam.

Piotr

Edytowane przez pioter_rog