Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ELCIA1- kolejne pytanie z serii OKNA: na ktorejs stronie wyczytalam ze ze wzgledu na to ze murarzom nie chcialo sie docinac kostek macie wszystkie okna wyzsze i w zwiazku z tym sa niby drozsze. Pierwszy raz slysze ze sa okna typowe i nietypowe do ktorych trzeba doplacac. Czy te w projekcie sa typowe? Dalam projekt do wyceny w OKNOPLASCIE i nikt o tym nie wspomnial, powiedzieli ze wszystkie okna sa na wymiar i ostatecznie sami przyjezdzaja i mierza w swietle otworu przed zamowieniem, dlatego napisz prosze z jakiej firmy macie okna? A i najwazniejsze to okno z lukiem wprawdzie prezentuje sie super ale wycenili na ponad 1000 zl drozej niz prostokatne! Cos mi sie zdaje ze zalozymy je i tak dopiero na wiosne na razie walcza z kominami bo jak powiedzialam maja byc takie same jak w projekcie:)

Tak komin bedzie tynkowany akrylem pomimo tego ze wzyscy go nam odradzali przedewszystkim z powodow jego niepraktycznosci. Najwyzej bede malowac co 2 lata:) Chetnie bym wam wkleila fotke jak to wyglada bo juz sa gotowe ale jakos nieumie sobie z tym poradzic wiec jakby ktos byl ciekawy efektu to napiszcie prosze jak wkleic to zdjecie! pozdrawiam

Serwisele bardzo ładnie prezentuje się wasz Atosik:) i widzę, że na górze pokój z "jaskółką" czy wykuszem (jak zwał tak zwał), jest murowany bo widziałam, że w innych przypadkach to płyta osb. Fajnie też wygląda dachówką pod oknem, a jaką dachówką kryliście?

Czy podnosiliście ściankę kolankową?

Edytowane przez Ewa_K

Ewa-k nie zastanawiaj sie nad lisciem jesiennym tylko zamawiaj predko jest sliczna, ja bardzo zaluje ze jej nie wzielismy a juz za pozno. Glupia posluchalam madrych rad rodzicow ze nie do wszystkiego bedzie pasowac i niedlugo wyjdzie z mody. W projekcie jest rupp ceramika jasna tez ladna ale tez mi ja odradzili. A ten lisc jesienny cieniowana po prostu cudna, kupujcie pomimo ze jest drozsza na calosci jakies 1500 zl warto:)

Dzięki dziewczyny za rady :)

Serwisele właśnie już ktoś ze znajomych mi mówił, że monza plus jest twarda, bo chyba o to ci chodziło? liść jesienny jest typu fleming jeśli się nie mylę jest trochę mniejsza, ale co do twardości to nie mam zielonego pojęcia.....

Ania a w rezultacie jaką dachówkę położyliscie?

Z ta nasza dachowka to wciaz niekonczaca sie historia, jak juz wkoncu ekipa od siedmiu bolesci sie zjawila to ponoc leje u nas jak z cebra:) Wybralismy wkoncu Roben Monza plus antracytowa angobowana tak mi sie wydaje, bo przy zakupie sprzedawca mowil na nia grafitowa a na stronie Robena takiej nazwy niema. W kazdym badz razie jest tego wiekszego formatu i lekko matowa. Noi najtansza bo za caly dach zaplacilismy 10900. Niby dosc tanio a w rezultacie dach kosztuje duuuzo wiecej:) Zalaczam ostatnia najnowsza fotke dla zainteresowanych, sa juz tynkowane kominy:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5012f996b4ba7f1.html

Propo kominow to zdam relacje za kilka lat co sie rzeczywiscie z nimi bedzie dzialo, o wentylacyjny sie nie boje gorzej z tym w pomieszczeniu gospodarczym-moze rzeczywiscie popekac ale wklady ceramiczne oblozone sa grubo wata, zobaczymy czas pokaze. Plytki kamieniowe tez fajna sprawa-maja sasiedzi i chwala sobie:) Serwisele szczerze mowiac nie mam pojecia o zadnych mostkach termicznych, wiem napewno ze jest dobrze bo ten fachowiec o ktorym piszesz to moj tata:) I jeszcze z ostatniej chwili: braklo nam dachowki, zapomnielismy uwzglednic w zamowieniu ze mamy pol metra szerszy dom-coz zdarza sie:) Alina K- pociesze cie ze napewno czegos braknie:) Jak nie dachowki to folii, gwozdzi, desek czolowych czy podbitki:) Tak bylo przynajmniej u nas - juz nie pamietam ile razy dokupywalismy drut niby zawsze z nadwyzka i tak brakowalo. Pozdrawiam budujacych i posylam Wam sloneczna pogode:)