Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kia, wszyscy chyba zajeci pracami- jeszcze raz dziekuje za mozliwosc obejrzenia twojego domeczku-piekny,gratuluje i zycze szybkiego postepu w pracach

alez nie ma za co. Mam nadzieje ze pomoglam w podejmowaniu dalszych decyzji ws budowy atosika. jakby co to sluze pomoca. teraz juz wiesz co zrobic tak samo a co inaczej zeby bylo dobrze :->

pozdrawiam

Elcia ile wam powiedzial stolarz; nam za schody bez podstopni 3300....

przy okazji poinstruować mnie jak wstawia się zdjęcia bo mam z tym problem:(

załóż konto na fotosiku, wyślij zdjęcie, które chcesz pokazać na fotosika, potem skopiuj kod, który ci się wyświetli i wklej go do postu, który wpisujesz na forum.

Mam rynny Galeco. Przepisuję to co jest na fakturze, bo sama nie pamietam:

- kolano "60" 8 szt - 146, 56 zł

- hak doczołowy 60 szt - 400 zł

- łącznik rynny 7 szt - 75,16 zł

- odpływ 087 mm 4 szt - 71,64 zł

- obejma do dybla 8 szt - 52,13 zł

- rynna 3 mb 10 szt - 418, 03 zł

- rura 1 mb 4 szt - 71,64 zł

- rura 3 mb 4 szt - 209,84 zł

- zaślepka uniwersalna 10 szt - 69,67 zł

My mam rynny Lindab (stalowe) w kolorze brąz, oto co jest na fakturze :

Rynna R-125 3mb - 10szt : 495,32zł

Zamknięcie rynny RGT-125- 12szt : 106,87zł

Hak rynnowy KFK125- 60 szt: 469,94zł

Klamra RSK 125 złączka rynny- 4szt: 47,97zł

Wpust OKS 125/87- 4szt: 93,06 zł

Kolnako BK 87- 8szt : 189,93 zł

Rura spustowa - SROR 87 4mb- 4szt: 333,99 zł

Łącznik MST 87 1000mm- 2szt: 45,07 zł

Wylewka UTK 87- 4szt: 118,19 zł

Trzpień do rurhaka SSVH TPI 300mm- 10szt: 72,47 zł

Rurhak SVHA 87- 10szt: 79,81zł

Razem 2052,62 zł

A wy chcecie mieć stalowe czy plastikowe?

Lol93 Dzięki:) Chcemy rynny stalowe w kolorze czarnym i dokładnie na Lindbada dostaliśmy wycenę z firmy, w której zamówiliśmy dachówke tylko wydaje mi się, że wyliczyli nam tego za dużo łacznie na kwotę 5468 zł brutto z tym , że w tym wliczone są jeszcze inne akcesoria do dachu. .... a jak rozwiazaliscie orynnowanie przy daszku nad wejściem i czy macie juz zamontowane rynny?

Znaczy się my wprowadziliśmy sporo zmian w projekcie, nad wejściem mamy balkonik i lukarnę, rynien jeszcze nie mamy bo obecnie jest folia membranowa na dachu i łaty, jeśli będą już zamontowane to wkleję zdjęcie, chyba że jeśli chcesz mogę zrobić zdjęcie pojutrze i zobaczysz jak to wygląda obecnie, a jaką macie dachówkę??

Elcia1. Na zdjęciach Twojego pięknego domu widzę, że w kotłowni zamiast okna na ścianie szczytowej zrobiłaś drzwi. Chcę zrobić podobnie i chciałbym Ciebie zapytać czy to dobre rozwiązanie? Ile cm od narożnika (wewnątrz) masz te drzwi? Czy zmieniałaś rozmieszczenie okna w garażu?

Bart975 Ile cm od narożnika wewn. są drzwi musiałabym zmierzyć. (proszę mi to uparcie przypominać, bo mam wiele spraw na głowie). Z tego co pamiętam okno w kotłowni jest dokładnie w miejscu drzwi, a okno w garażu na swoim miejscu. Mam wjazd do domu od strony północnej, przewidujemy ogrzewanie na węgiel - dla mnie takie usytuowanie drzwi z kotłowni jest lepszym rozwiązaniem, niż latanie z węglem od strony ogrodu. Gdybym miała ogrzewanie na gaz, a kotłownię traktowała jako podręczny magazyn na narzędzia ogrodnicze, myślę, że zostawiłabym usytuowanie z projektu.

karol_ek Pewnie, ze są ludzie ze śląska i to bardzo życzliwi. Na pewno się odezwą. Daj im czas, aby zajrzeli na tą stronkę.

U mnie nadal nie ma kostki - zawala albo pogoda, albo majster. Glazurnik-czarodziej od łazienki miał być w poniedziałek, ale go nie będzie, dziś ma być stolarz - ciekawe czy przyjdzie? Najważniejsze, że jest piątek!!!! Hurra!!!