Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich na forum, zastanawiam się nad zakupem projektu Atos ale chciałbym przed zakupem obejrzeć dom gdyż ciężko mi ocenić wielkość pomieszczeń, szczególnie kuchni która się wydaje na projekcie wąska. Czy jest ktoś z okolic Bydgoszczy, lub z województwa kujawsko - pomorskiego, chętnie obejrzał bym dom.

My budujemy się w woj. pomorskim ok. 15 km od Gdańska :)

U nas dach na ukończeniu (zostały gąsiory i obróbka kominów). Także zbliżamy się do końca zaplanowanych prac w tym roku. Poniżej fotki.

Jak będzie skończony to postaram wkleić kilka z domu i z garażu.

Troszkę jednak żałujemy że zmieniliśmy zdanie na co do koloru dachówki :( ale i tak nie jest źle :) .

DSC00321.jpg

DSC00310.jpg

DSC00313.jpg

Edytowane przez aces

aces jak możesz mówić, że żałujecie koloru dachu.Machnij ręką na kolor. Niedługo i tak nie będziesz go dostrzegała. Wyszło ślicznie. Bryła budynku wierna projektowi. Dom jest idealny.

Pewnie masz racje :) . Co do bryły to jak najbardziej staramy się być wierni projektowi. Jedynie zamieniliśmy dwa okna w sypialni na jedno duże i dodaliśmy

okno dachowe w łazience. No i kilka samowolek murarza ;) ale część z nich jest do poprawienia (np wysokość przypór i okien), kilku niestety nie da się już poprawić (komin dymowy, odległość kolumn od ściany frontowej). Nasz majster wykazał się też inwencją twórczą w przypadku okna w pokoju z lukarną - jest o 20 cm za wysokie ale ta pomyłka nam się podoba, może nie ze względów finansowych (850 zł droższe niż to w projekcie) ale estetycznych.

Mam nadzieje że u pozostałych Atosowiczów wszystko idzie z godznie z planem.

Pozdrowienia

E tam "z planem" - na glazurnika do łazienki czekam już 1,5 miesiąca. Stolarz od 1,5 tygodnia "przychodzi" a wczoraj nawet nie odbierał telefonu. Pan od kostki brukowej po każdej rozmowie "już wie co ma robić", a jak dzwoni kiedy jestem w pracy, to właśnie "wszystko co miał zrobić zrobił i czeka na wskazówki" . Uffff, już nie mam do nich sił. Zafugowałam ostatnie płytki w garażu, kupiłam mężowi na allegro regały i przenoszę nasze narzędzia na docelowe miejsca. Kończę już malować lakierobejcą drzwi wewnętrzne oraz ich opaski. Wlecze się to strasznie, bo każdą warstwę polakierowaną przecieram papierem ściernym zanim położę drugą warstwę.

Aces- a mnie sie bardzo podoba ta dachowka- mozesz mi powiedziec jakiej firmy i jaki kolor?- domeczek pierwsza klasa-gratujuje.

Jest to RuppCeramika Rubin 13V kolor miedź. Dachówka pochodzi z niemieckiej fabryki ta sama z polskiej sporo odbiegała jakością.

To jeszcze kilka aktualnych zdjęć.

Pozdrowienia

DSC00324.jpg

DSC00329.jpg

DSC00331.jpg

DSC00327.jpg

Edytowane przez aces

aces-mnie tez sie nie widzial nasz kolor dachowki ale mam na to sposob: Wchodze do srodka, wygladam przez okno, rozkoszuje sie widokiem okolicy i zapominam o kolorze dachowki albo jest mi wszystko jedno bo najwazniejsze ze sie na glowe nie leje- sproboj koniecznie, pomaga;). My tez konczymy w tym roku na tym samym etapie, pozdrawiam aaaa...... i calkiem fajne macie kominy:)