Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Atosowiczów!!!!Potrzebuję pomocy w sprawie kosztów stanu surowego zamkniętego....czy jest ktoś kto mógłby mnie oswiecić, jaki jest rzeczywisty koszt a nie ten z projektu!!!bo ten przyznam, że wyrwał mnie z butów:offtopic:377 tyś- my ruszamy w marcu (o ile mrozów nie będzie) a będziemy budować systemem gospodarczym...pliss pomocy- a tak w ogóle ciesze się bardzo, że odnalazłam to forum ;0

Witam

i w zależności od tego z czego budujesz

my budujemy z keramzytu, dachówka ceramiczna, stan zero budowany systemem gospodarczym reszta stawiana przez firmę koszt około 125tys. bez drzwi wejściowych i bramy garażowej, ale z oknami. Koszt orientacyjny, ponieważ w tej chwili zalewamy strop, ale materiały mamy zakupione i doliczyłam parę groszy zapasu w razie gdyby coś wypadło.

Budujemy w dolnośląskim.

hej

u mnie koszt stanu surowego zamkniętego ( na tym etapie akurat jestem ) to około 120 tyś

Sciany silka ,strop terriva kominy IBF system, ponad dach klinkier CRH ,okna pcv ,dachówka ceramiczna Bogener,nadbitka drewniana ,rynny .wylany taras i schody zewnętrzne

wraz z robocizną oczywiscie .

Koszty jak widac są porownywalne.

Witajcie,

Bardzo podoba nam się projekt Atosa. Chcielibyśmy kupić, lecz przed ostateczna decyzją dobrze byłoby zobaczyć dokładne plany tego domku. Jeżeli ktoś z Was ma wersje elektroniczna planów (skany, zdjęcia itp.) i chciały się podzielić z nami info to prosimy o maila.

I uśmiecham się do Elcia1 czy mogłabym Cie prosić również o przesłanie rzutów ( bo zmiany planujemy podobne) na mojego maila: [email protected]. oraz sławnego zeszyciku wydatków.

Planujemy budowę na Mazowszu i bardzo byśmy chcieli obejrzeć dom na żywo :)

Dziękujemy za odpowiedź i pomoc

Dziękuję bardzo ELCIA :) jesteś wielka :)) dzięki Tobie mamy realne rozeznanie co do wymiarów i sensowności ( nie mówiąc a realności) wprowadzanych zmian :))

Nie macie takiego wrażenia,ze jak człowiek sobie wymyśli jakość zmianę np. kibelek pod schodami - to się zastanawiam czy inni też tak myślą czy to jest oki :)) nie jesteśmy sami :))

Dzięki ELCIA jeszcze raz

Pozdrawiam

Ja nie wiem jeszcze ile będzie kosztowała elektryka robi mi to znajomy ....aż sie boje ile powie .Nawet nie licze punktów ,robi wszedzie gdzie chcę, gdzie wydają mi sie potrzebne.Za materiał zapłaciłam około 1500 zł ( po znajomosci ) .Poszło juz 600 metrów kabla dziś dokupiłam jeszcze 100metrów

Jak skonczą to napiszę co i ile kosztowało.

dusiaczek powiedz mi co ty masz w tej ikonie - zdjęciu pod swoim loginem, bo za nic nie potrafię odgadnąć. Obstawiam gęś lecącą w kierunku zachodzącego słońca i to jeszcze z walizką ha, ha.

Myślę że to Anioł (ew kobieta ze skrzydłami) siedzący/a lub klęczący/a tyłem ze spuszczoną głową.