Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tylko jak się rozpędzi to niech za dużo nie wykopie....zależy jaki ten dół u niego .......

ale swoją droga fotka fajna ....i patrzcie jaki fajny temat mamy a nie tylko ściany, fundamenty, elektryka itd itp. a tu po prostu Anioł z dołem i walizką

i Elcia nikt Cię za to nie ukamienuje jest przeciez ok

Co prawda nie wiem ile bedziemy mieli punktów , ale za samą robociznę zapłacimy 2500zl bo umówieni jesteśmy na kwotę za całość a nie od punktu.

ELCIA wiem , że ten wątek był juz kiedys poruszany, ale czy mogłabyś "powiedzieć" ile wyniosło cię położenie kostki (materiał + robocizna)?.

Tak, mogę powiedzieć, bo właśnie wczoraj uregulowałam należność za kostkę:

obszar - 105 metrów kwadratowych;

robocizna - 35 zł od metra (miało być 30 zł, ale okazało się, ze kostka jest bardzo mała...... co to do cholery ma do rzeczy skoro umowa była od metra kw.)

Razem z cementem, kostką granitową na obrzeża, żwirem na podbudowę - wyniosło 13 300 zł. Z czego żwir i piasek kosztowały 2450 zł (wynosiliśmy się sporo nad teren, aby zrobić dogodny podjazd do bocznych drzwi kotłowni). Koszt kostki to 3 864 zł.

Zrobię zdjęcia, to wkleję wieczorem.

Edytowane przez Elcia1

Ciesze się, że wam się podoba. Będę jeszcze okładała kostką granitową ten klomb betonowy, ale to już na wiosnę. Teraz kładę w zawrotnym tempie płytki w salonie. Mój wynik to 16 płytek dziennie - hehehhe i ledwo chodzę, tak mnie kolana bolą. Chyba nie zostanę glazurnikiem.

Za to moja łazienka prawie gotowa. MISTRZ - MAGIK - GLAZURNIK - PAN ANDRZEJ jest nie do pobicia. Wanna jest dokładnie taka jak chciałam i do tego podświetlona na dole (to już inwencja własna magika)

http://images50.fotosik.pl/417/8109df422262aa42m.jpg

Ściana z kibelkiem i bidetem. po prawej stronie widać próbki kolorów, na ścianie bez płytek.

http://images45.fotosik.pl/418/e822a3e338e727afm.jpg

Łazienka jeszcze jest do dopracowania. Trzeba wykończyć ściany i sufit. Tym zajmie się już mąż.