Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas wyszło jak dobrze pamiętam za same okna z montażem 11500, ale zwykłe Platinuim z rabatem 5% za zapłatę gotówką :) z tym, że ja mam powiększone okna w kuchni, i na dole mam troje drzwi 180x230 a nie mam okien w salonie i jadalni, na górze balkon zlikwidowany i również okna powiększone, łuk zlikwidowany. Cała wycena jest na 23tys. z roletami zewnętrznymi sterowanymi elektronicznie i na pilota. Okna są wewnątrz białe a na zewnątrz orzech.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czy ktoś z was zamawiał rolety zewnętrzne? na pewno Alina:) bo ja już zgłupiałam z tymi roletami......mam dwie wyceny jedną z silnikami, na które jest gwarancja 2 lata i drugą gdzie gwarancja jest 5 lat, ale cena też jest różna .......druga opcja droższa niecałe 2tys. czy faktycznie warto dopłacać?

Ewa weż te które nie maja chinskich silników nawet gdyby była roznica cenowa.Wiesz ze u mnie z oknami to całkiem inna sprawa -sama sobie je sprzedałam :)Więc i cene i gwarancje mam na innych zasadach.Ale faktycznie są opcje róznych terminów gwarancji w zależnosci od producenta .Gdyby jednak silniki chinskie miały 5 lat gwarancji a np.niemieckie 2 lata to wez niemieckie.Aaaaa i zapisz w umowie ,ze po zrobieniu instalacji elektrycznej serwis przyjedzie Ci je podłączyc.Bo jesli sami je podłączycie lub Wasz elektyk to w razie reklamacji ,zawsze zrobią tak ze to bedzie Wasza wina.Mi elektykę coprawda juz skonczyli .a;e rolet jeszcze nie podłaczylismy.W ta pogode to nawet nie chce mi sie jechac na budowę....Niech ta zima sie juz konczy !!!!

A 'propos rabatów ktoś napisał prawde rabaty są zawsze,jesli sie je wynegocjuje tylko sprzedawcy mają swoje chwyty reklamowe :) Z ceny można naprawde dużo zjechac zwłaszcza na stolarce okiennej .Wogóle materiały budowlane maja tak rózna cene ze szok ja np Silke 24 kupiłam po 1.90 sztuka a jest nawet po 4.20 wiec .. juz nic nie trzeba mówic :)

My mamy mieć podłogówkę, ale z tego co wiem to nie dawaliśmy styropianu pod płytę. Fundament był zasypany pospółką poszło jej 110ton to ubijane warstwami, na to folia (chyba dwie warstwy?), zbrojenie z siatki i zalane betonem B20 grubość 14-16cm. Dopiero teraz pod wylewkę właściwą będzie szedł styropian co najmniej 10cm+na to ten ekran do podłogówki. Zobaczymy co nam powie fachowiec od ogrzewania, jak coś to zwiększymy styropian bo mamy zapas....

Witam. Czytając post Ewy_K chciałbym nawiązać do pewnej sprawy, a mianowicie od wieków przy wykonywaniu podłogi na gruncie lało się beton max B10, czyli tzw. chudziak. Natomiast w projekcie atos do tego celu dedykowany jest beton b20 i nie wiem dlaczego, czy są jakieś przesłanki ku temu? Nie twierdze że jest to błąd ale wydaję mi się, że lekka rozrzutność.

Czy wasi wykonawcy mieli jakieś obiekcie co do tego, czy lali w ciemno tak jak mówi projekt?

Pozdrawiam.

w nawiązaniu do naszego b20 to majster jak zobaczył projekt to się za głowę złapał i powiedział, że to nie dom tylko forteca (fundamenty za szerokie, gdzie się da b20, krokwie ponoć udźwigną jeszcze raz taki ciężar dachu,itp.), ale kierownik budowy i majster powiedzieli jasno, że skoro ktoś tak napisał to oni nie będą brać odpowiedzialności aby coś zmieniać. Na płytę miał iść beton b15 ale różnica w cenie była 5 lub 10zł i w ten sposób mamy fortece:)

Mam wycene wykonania elewacji .Za ocieplenie wraz ze strukturą na gotowo,opaski koło okien ,mozaika na dole domu,parapety 10,900 zł co sądzicie o tej cenie ?

Alina mogła byś podać więcej szczegółów

Jakie ocieplenie (rodzaj, grubość), jaki tynk oraz ile metrów ci wyliczyli ??

ania100185 podpisaliśmy w końcu okna: do domu Platinium Evolution2 + 2 sztuki do garażu Platinium całość z montażem za 20.900 zł w promocji zimowej.