Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wszystko uzgodnione możesz śmiało 23 przyjechać telefon do siostry i namiary wyślę ci na priva.

Hej Aces!!!!Bardzo serdecznie dziekujemy za możliwość zobaczenia na zywo ATOS-ika, bo dzieki tej wizycie zdecydowaliśmy jednogłosnie, że "ATOS i tylko ATOS"!!!!!Kurcze patrząc na projekt ze strony internetowej wydawał się on troche duży, natomiast powierzchnia ATOSa na zywo świadczy tylko o jego smukłości i niezwykłym uroku- jednym słowem mówiąc 110m2 ginie w rzeczywistości!!!!!!!co nam osobiscie bardzo odpowiada...:D

po drugieNAJDROŻSI ATOSOWICZE ta kuchnia o której tu na forum aż wrze, że jest za mała- bzdura totalna!!!!to kuchnia o normalnych wymiarach, bo przecież jest jeszcze jadalnia w której stanie stół, a jeśli ktoś marudzi to niech sobie postawi dom o powierzchni 170 m2 a w nim pomieszczenia, w których będzie mozna bawić się w chowanego chacha cha my bierzemy atosa takiego jaki jest i basta-pozdrawiamy Was serdecznie

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ralfik:

Cieszę się że ci się podoba tak jak widziałeś 99% zgodnie z projektem. Nam wymiary kuchni w 100% odpowiadają - zabudowa w kształcie litery U i wszystko jest pod ręką (mieszkaliśmy przez prawie 3 lata w domu z kuchnią o identycznych wymiarach i była super funkcjonalna) - ale każdy wybiera wedle swoich upodobań i doświadczeń.

Ewa_K: kurcze tanio Cię to wyniosło nasza wycena na Platinium to kwota 17 489 zł wraz z montażem po rabatach. Ale ty chyba masz sporo zmian o ile dobrze pamiętam???

245 metrów elewacji ocieplenie ze styropianu grafitowego 15 lub 20 cm zobaczymy jeszcze .Montaz parapetów kamiennych a elewacja to struktura jeszcze nie wiem dokładnie jaka .

Ewa_K przypilnuj zeby przed montazem nabili Ci rolety do okien.

A CENA TWOICH OKIEN JEST FAKTYCZNIE ZASTANAWIAJĄCO NISKA CHOCIAZ WPYWA NA TO JEDNOSTRONNY KOLOR TROCHĘ.,AAAA ZAMÓW SOBIE DO KUCHNI OKNO Z NAWIETRZAKIEM .DRZWI TARASOWE MASZ Z RUCHOMYM SŁUPKIEM ?

Edytowane przez Alina K

Tak Alina ma rację okna są z jednostronnym kolorem więc pewnie to robi niższą cenę, nawiewnik w kuchni jest automatyczny już w cenie, którą podałam, jest dużo zmian aces na dole jest troje drzwi 180x220 z ruchomym słupkiem, okna w kuchni powiększone jedno do 120szerokości, drugie do 150 w świetle, na górze za to nie mam balkonu tylko okno i jest ono na 180 szerokie, ale okno nad wykuszem jest bez łuku w ramach oszczędności i ma wymiar 210x130.

Alinko i będę pilnować tylko wytłumacz konkretnie co oznacza "nabili rolety do okien" :)

U nas stolarka okienna praktycznie bez zmian. Szczegóły na załączonym obrazku a wyceny poszczególnych producentów znajdziecie poniżej (może komuś się przyda - my już jesteśmy po :) ).

MS TYTANOWEtermo - 18 281,49 zł wraz z montażem oraz dopłatą do trzeciej szyby

Jezierski ELITA Thermo - 20 754,14 zł wraz z montażem

Vetrex Perfectline - 16 017.24 zł po rabacie + 1100 za montaż

Oknoplast Platinium - 17 489 zł wraz z montażem oraz w zimowej promocji

Oknoplast Platinium Evolution2 - 20960 zł wraz z montażem oraz w zimowej promocji i te wybraliśmy.

245 metrów elewacji ocieplenie ze styropianu grafitowego 15 lub 20 cm zobaczymy jeszcze .Montaz parapetów kamiennych a elewacja to struktura jeszcze nie wiem dokładnie jaka .

Jak będziesz miała chwilę to prosimy o więcej szczegółów (jaki producent styropianu, oraz który dokładnie tynk).

My jeszcze się nie zdecydowaliśmy co do ocieplenia (styropian czy wełna) a tynk to na 100% Bolix silikonowy, odcienie 5E i 5C (taki jak na kominach).

ale okno nad wykuszem jest bez łuku w ramach oszczędności i ma wymiar 210x130.

Dzięki "kreatywności" naszego murarza okno z łukiem mamy o 30 cm wyższe niż w projekcie.

Do Siego Roku !!!

Pozdrowienia

Okna_Atos2.jpg

Edytowane przez aces

Aces co do okien to moje są czyste bez szprosów a to również duże znaczenie przy cenie.

Faktycznie, nie pamiętam jak była cena za pole ale troszkę naleci.

Patrzę na ceny okien jakie macie zapłacić i jestem przerażona. To są ceny okien wraz z roletami zewnętrznymi?

W moim wypadku wszystkie wyceny powyżej są za same okna + montaż.

Przytkało mnie. W takim razie mój zeszycik wydatków mocno się zdezaktualizował.

Co u nas. Już spaliśmy dwie noce w nowym domku, ale warunki są jeszcze polowe (brak kuchni i cały dół w fazie wykańczania - docieranie gładzi gipsowych). Jeszcze się nie przeprowadziliśmy w obawie o bezpieczeństwo dzieciaków. Na górze brak balustrad. Stolarz nadal się nie spieszy i schody nie są wykończone, za to moje nerwy tak.

Tymczasem - co można robić na budowie w zimie?

http://images37.fotosik.pl/473/e3a2d2659009f787m.jpg

Lodowisko! Patent na lód - rozłożenie folii budowlanej w bandach usypanych ze śniegu. Do tego woda i mróz.

Rozgrywamy mecze hokeja (przy czym na łyżwach tak naprawdę dobrze jeździ tylko mój mąż), reszta mocno macha rękami, żeby się utrzymać w pionie. Za to zabawa jest doskonała.

Pozdrawiamy.

dzięki Elcia......musimy przeliczyć robociznę żeby wiedzieć ile kredytu wziąć a swoją drogą może ktoś z was jest w stanie polecić jakiś bank?

my bralismy kredyt w BGZ w zlotowkach, jestesmy bardzo zadowoleni. mozesz wejsc sobie na forum "grupa oszolomow" w muratorze i tam dokladnie poczytac co ludzie mysla o bankach

pozdrawiam kasia

• Like 1

Tak tak , ceny tych okien to masakra. Tylko rzeczywiscie za same szprosy trzea zaplacic 20 zl za okienko + kolor dwustronny podnosi cene o jakies 30 procent jezeli dobrze pamietam i w rezultacie za te same okna w kolorze i ze szprosami mozna zaplacic 5 tysiecy wiecej niz bez. No coz nikt nie mowil ze bedzie lekko:) Pozdrawiam Was w nowym roku, niech atosy rosna jak grzyby po deszczu:)
  • Like 1