Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atos_builder - moim zdaniem za robociznę cena ok, my fundament podobnie jak Alina mieliśmy robiony sami a za resztę dokładnie to co opisałeś płacimy 34tys.

ania100185 my również zdecydowaliśmy się na oknoplast Platinium, kupowaliśmy w grudniu, płaciliśmy za okna gotówką i pamiętam, że za to był dodatkowy rabat 8% - resztę rabatów musiałabym sprawdzić w umowie, my mamy okienka w kolorze orzech.

Witamy nowych i zapraszamy do grona.

atos_builder też myślę, ze masz dobrą cenę jak za ten zakres robót. Ekipa z polecenia jest bezcenna, a i czujne oko inwestora sie przyda..

Justyna_m1 witamy. W pięknym regionie budujesz. Byłam tam zeszłego roku na 2-dniowych wakacjach.

U mnie stolarz zaczął lakierować schody. Jeszcze nie wszystko dokończone a on już lakieruje. Moja siwizna to przez niego. Echhhhhh.

ACES wy chyba tez zamowiliscie oknoplast; I jak? bez problemow? troche sie obawiam ze jak zaplace calosc przy zamawianiu to potem roznie moze byc. Juz kilka razy sie tak sparzylismy a w sumie 5% droga nie chodzi:)Jak msz jkies fotki to wklej prosze. Osobiesie bardzo mi sie podoba kolor winchester tylko widzialam go na stronie internetowej i ponoc jest na zamowienie a kobieta w salonie sprzedazy niemiala takego na wystawie wiec domyslam sie ze trzeba bedzie doplacic....

Tak zamówiliśmy w Oknoplaście okna Platinium Evolution2. Dostaliśmy dokładnie taki rabat jak piszesz + 5% za pełną wpłatę (Pełna wpłata oczywiście nie uwzględnia ceny montażu). Na umowie możesz zaznaczyć termin realizacji (u nas dokładnie będzie to 30 Maja - sami taką wybraliśmy ponieważ jedziemy na urlop w tym czasie) oraz będzie zawierała cenę montażu . Obsługa bardzo miła (lubelski przedstawiciel). Co do koloru to my wybraliśmy orzech ale mieliśmy okazję obejrzenia wszystkich kolorów i co do winchester to utkwiło mi tylko że powtórzenia faktury na okleinie były częstsze niż na innych - wydaje mi się że zanim się zdecydujesz to lepiej będzie obejrzeć na żywo. Fotki będą w maju.

My też witamy!my kompletujemy papiery i kurcze najwieksze problemy mamy z warunkami gazowymi, wyobraźcie sobie, że dostaliśmy ODMOWĘ!!!!!!szlag mnie trafia...jakaś paniusia z gazowni niedouczona niedopatrzyła się w mapkach:mad:, że tuż przez drogę od naszej działki mieszkaja ludzie, którym te warunki dała tydzień temu...normalnie kupa śmiechu!!!i znowu trzeba jakieś odwołanie napisać a mnie krew zalewa, że znowu trzeba czekać!!!!!!!!!!!!!!!SZKODA GADAĆ>>>>>>>>>

ja też twierdzę ze cena 45 tys. jest ok. U nas SSO do więźby dachowej, plus schody wewn. i zewn wynosi 46 tys. Chcieliśmy jeszcze w tej cenie taras, ale ciężko jest w negocjacjach. acha, mamy dodatkowy strop bo pod częśćią domu będzie piwnica. To podbija koszt .Teraz coś mi murarz zaczyna mówić o większej cenie bo podwyżka VAT itd.. (cenę uzgodniliśmy jesienią). Masakra ci murarze. Właśnie siedzę i piszę umowę bo to porażka. trzeba mieć na wszystko papier. I jeszcze do tego zapomniałam zapytac czy w cenę wliczyli balkonik ! pewnie celowo nic nie mówią bo to dodatkowa kasa. oj zaczyna się siwienie włosów :) A starujemy z budową już w marcu. Co to będzie dalej?

Witamy Zibo1972

my podnieśliśmy kolankową o pustak mamy zmieniony zabieg schodów i wygospodarowany kawałek na wc obok schodów a nie pod nimi, ale za to wiatrołap jest mniejszy. Zdjęcia toalety pod schodami są na tym forum musisz poszukać u Elci ona ma podniesioną ściankę o pustak i wc pod schodami.

Dzieki dziewczyny za te info o oknach, niech juz wkoncu sie zdecyduje, kupie i zamontuja bo osiwieje zanim sie wprowadzimy:) Swoja droga bardzo duzo nowych atosowiczow sie do nas przylaczylo, wiosna za pasem zapewne dlatego. Serdecznie wszystkich witam i zycze duzo cierpliwosci, niemartwcie sie najgorsze przed Wami:) Pozdrawiam

Witam,

Bardzo nam się podoba projekt Atos ale zastanawiamy się nad podniesieniem ścianki kolankowej i przeniesieniem WC pod schody. Czy wprowadził ktoś z was takie zmiany? Czy mógłby mi ktoś wysłać zdjęcia poddasza bez zmiany ścianki kolankowej?

Witaj

U nas jest WC pod schodami. Jutro zrobię zdjęcia to zobaczysz. Mamy też podniesioną ściankę kolankową o 1 pustak.

Witam,

Bardzo nam się podoba projekt Atos ale zastanawiamy się nad podniesieniem ścianki kolankowej i przeniesieniem WC pod schody. Czy wprowadził ktoś z was takie zmiany? Czy mógłby mi ktoś wysłać zdjęcia poddasza bez zmiany ścianki kolankowej?

My tez podnieśliśmy ścianke kolankową o dwie silki i przedłużyliśmy dach-wyglada dobrze :)

WC mam obok schodów (opisywałam to wczesniej ) Zrobię jakieś foto to wkleje ,w każdym razie jest funkcjonalnie .Coprawda miejszy wiatrołap i klatka schodowa ,ale duża kuchnia i pralnia na górze.

Uffffff, ciesze się, że schody Wam się podobają. Jeszcze nie są skończone - ściganie stolarza trwa. Co za nieodpowiedzialny człowiek! Robi na raty z dłuuuugimi przerwami.

WC ma ścięty sufit. Miska ustępowa jak tak usytuowana, żeby wstając nie zawadzać głową o niego głową. Z tyłu nad miską jest półka na środki czystości. Jeszcze nie ma drzwiczek, będą w późniejszym terminie.