Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam Alina ten sam dylemat tylko więcej czasu na zastanowienie:) oglądałam tynki jedne i drugie gipsowe są faktycznie ładne, ale niby wapienno-cementowe są zdrowsze, te co ja widziałam były naprawdę ładne i zatarte na gładko bez żadnych dodatkowych gładzi. Zaznaczam, że jak dla mnie ładna ściana nie musi być idealnie gładka jak po gipsach - tak więc rzecz gustu, pan tylko zaznaczył, że w razie jakichkolwiek robót należy "łatać" szlichtą wapienną (jeśli czegoś nie pokręciłam), żeby nie było widać śladów. W każdym razie u nas decyzji ostatecznej również nie ma.

Witam!

Z wielkim smutkiem i łzami w oczach... sprzedam projekt domu Atos. Projekt w odbiciu lustrzanym wraz z kosztorysem do stanu surowego zamkniętego. Projekt zakupiony niedawno, bez żadnych naniesionych zmian, oryginalnie zapakowany. Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected].

Sporo czytałam o tynkach i wygrały cementowo-wapienne - argumenty takie same jak pioter_rog. Dzieciaki mam niesforne i już teraz doceniam ta decyzję.

Uwaga, uwaga w przyszła sobotę przeprowadzka!!!!!! Zwołuję ekipę znajomych, aby pomogli przenieść meble. Teraz trwają ostre prace wykończeniowe. Stolarz w końcu zabrał się do roboty i widać efekty.

Pozdrawiam.

hmmm wiec wiekszosc na forum jest za wapienno-cementowymi ,i znowu dylemat jesli chodzi o uszkodzenia to nie ma problemu mój synek jest grzeczny:) i juz ma 7 lat .Z tym oddychaniem ścian to nie jestem do konca przekonama,ten temat juz wałkowałam z fachowcami,i wiekszosc mówiła ze to sciema.Tak więc trudna decyzja przede mną.Zrobiłabym cementowe ,ale nie daruje sobie jesli potem przyjdzie robic gładz,bardzo chcę tego uniknąc i wydania na to dodatkowej kasy.

Dziekuje wszystkim za pomoc :)

Elcia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!podaj dokładne namiary wpadniemy na parapetówę, oblejemy atosikowe mury polska czysta coby dobrze się mieszkało...:yes:a tak serio tylko pozazdrościć-u nas stanęliśmy na mapkach do celów projektowych i tak stoimy od miesiąca, bo wzięliśmy partacza a nie geodetę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!człowiek się wkurza bo za taka zwłokę musi mu jeszcze słona kasę rzucić.......:mad: