Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

z szukaniem na allegro to prawda.....my wszystkie materiały mamy wyszukane z allegro i tam kupione oprócz betonu, który zakupiliśmy w betoniarni na miejscu i wszelkich folii jakie były potrzebne, ponieważ nasza koleżanka prowadzi hurtownię więc dostaliśmy dodatkowe rabaty. Nawet rurę do drenażu działki przywoziliśmy z Polski i cena była lepsza niż na miejscu. Edytowane przez Ewa_K

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z szukaniem na allegro to prawda.....my wszystkie materiały mamy wyszukane z allegro i tam kupione oprócz betonu, który zakupiliśmy w betoniarni na miejscu i wszelkich folii jakie były potrzebne, ponieważ nasza koleżanka prowadzi hurtownię więc dostaliśmy dodatkowe rabaty. Nawet rurę do drenażu działki przywoziliśmy z Polski i cena była lepsza niż na miejscu.

Ewcia a beton nie był ze Strzelina ?? :)

Ja mam to szczescie ze kupuje wszystko u siebie w miejscowosci .Nawet z pracy nie musze wychodzic .Jednym słowem oszczędzam czas i pieniądze:))))

Edytowane przez Alina K

Przepraszam, że dopiero teraz, awaria komputera... Bez podpiwniczenia, w zasadzie to tak jakby Portos czyli ciut większy od Atosa ale bez tego charakterystycznego wykusza... Facet w sklepie budowlanym radził żebyśmy wzięli 1000 szt a tu 3200 szt duża rozbieżność :-/ Dużo nad ziemie nie będziemy wychodzić bo działka jest na górce. W zasadzie to nawet fachowca nie możemy się poradzić, bo mąż będzie dopiero debiutować :)

Witam

Planuję budowę domku i jestem na etapie szukania fajnego, ale niedrogiego w budowie projektu. Zainteresował mnie projekt Atos (wcześniej podobała mi się projekt Południowa, ale koszty budowy są większe) - jak widzę w stanie surowym 120-130 tys. co mnie cieszy. Ale mam pytanie - czy ktoś przerabiał ten projekt rezygnując ze schodów, filarów wypustu okiennego z tyłu domu? Nie za bardzo mi się to podoba. Taras chciałbym mieć na poziomie gruntu. Może ktoś już rozbił podobne zmiany?

Yacky-jezeli zrobisz takowe zmiany to juz nie bedzie atosik-sa podobne projekty tymianek, cypisek, iskierka gdzie nie bedziesz musial placic projektantowi za adaptacje projektu (co podwyzszy koszt adaptacji) wiec ja bym sie zastanowila czy na prawde chcech miec atosika czy warto jeszcze poszukac

NIby racja, ale układ pomieszczeń w tych projektach mi nie odpowiada. Dla mnie ważną rzeczą jest, aby wejscie do garażu było z domu i to z korytarza a nie w środku mieszkania. Musi być kotłownia z wyjściem na zewnatrzi jednocześnie z wejsciem do domu (lub przez garaż). No i powierzchnia domu - nie chce nic dużego. Dlatego skłaniam sie w kierunku Atosa czy Atomu - wcześniej miałem upatrzony projekt Południowa (coś podobnego do Iskierki) - miał jak dla mnie idealny rozkład pomieszczeń, jednak koszt budowy jak niektórzy opisują - o wiele wyższy niż w przypadku Atosu.

Yacky specjalnie zajrzałam do projektu południowa, aby zobaczyć jaki układ pomieszczeń jest dla ciebie najlepszy. Co rzuciło mi się w oczy; Południowa jest domkiem z wjazdem od południa, Atos typowym domkiem z wjazdem od północy.

Niewielu ludzi zwraca na to uwagę, ale ja dobierałam projekt specjalnie pod działkę i teraz czerpie z tego profity. W słoneczne dni promienie wpadają przez większe okna od strony południa (elewacja ogrodowa) i domek sam się nagrzewa -zaoszczędzamy wtedy na ogrzewaniu. Od strony wjazdu jest mniej przeszkleń i zatem mniejsze straty ciepła. Zobacz jak masz usytuowana działkę i ten projekt wybierz, bo oba domki są do siebie zbliżone układem pomieszczeń. Koszty domku będą zależały od regionu w którym budujesz i materiałów, które zastosujesz (tak jak podawały już wcześniej dziewczyny).

Pozdrawiam.