Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gusia1 możne oryginalny salonik jest maławy, ale mój ma 33 metry kwadratowe wiec możemy się po nim gonić i codziennie to robimy bawiąc się z psem. Małe salony mają jednak swój urok - są przytulne. Ten z Atosa ma wydzieloną cześć wypoczynkową i myślę, że daje ona odpowiedni nastrój. Ja zlikwidowałam wnękę tworzącą taras, bo lubię imprezy i chciałam mieć miejsce na duży stół.

Witamy wszystkich miłośników Atosa !!

Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu, nabyliśmy jeszcze za czasów kiedy tak dużo tych domków nie wyrosło ale zakochaliśmy się w nim od razu.

Podczytywaliśmy forum i podziwialiśmy powstające domki - strasznie zazdrościliśmy etapów budowy :) a w tym roku mamy zamiar postawić własne fundamenty :wiggle:

Jeśli mogę uśmiechnąć się do Elci ( gratulują domeczku) o zeszyt wydatków byłabym bardzo wdzięczna :) [email protected]

Pozdrawiamy - będziemy na bieżąco dzielić się własnymi doświadczeniami :)

pioter_rog - z tego co pamiętam, to powinno być dwa piony kanalizacyjne w projekcie i oba w łazience. nie jestem tego na 100% pewna, bo ja mam jeden pion (nie mam prysznica w łazience). Może ktoś jeszcze pomoże Piotrkowi? Nie mam też świadectwa energetycznego.

Wielkie dzięki Elcia za zainteresowanie się moim pytaniem. Strzelam, że jeden pion jest na połączeniu wc i kuchni natomiast drugi na połączeniu kuchni i jadalni (żeby odprowadzić ścieki z prysznica i umywalek z górnej łazienki).

Pozdrawiam.

Kto z obecnych na forum ma zadaszony taras. Likwidacja podcienia daje troszkę więcej miejsca w salonie i chyba warto się skusić. Przyznaję że na początku byłem przeciwnikiem tego zamiaru ale teraz........

Mam pytanie do Elci (wiem, że ty masz zadaszony taras) a mianowicie czy nie mieliście ochoty zadaszenie tarasu podwiesić pod właściwy dach (przedłużyć krokwy właściwego dachu tylko pod innym kątem). Z tego co kojarzę u ciebie zadaszenie "wychodzi" z połaci dachu. Jeszcze jedno czy nie było opcji przykrycia czymś przepuszczającym światło.

Pozdrawiam.

My taras zostawiliśmy tak jak w projekcie, ponieważ wygląd zewnętrzny domu z tarasem i kolumną bardzo mi się podoba, za to wewnątrz mamy zlikwidowaną ścianę nośną pomiędzy jadalnią i kuchnią, kuchnie powiększoną o toaletę, więc jadalnia przesuwa się dokładnie na miejsce ściany nośnej dzięki temu wewnątrz nie jest ciasno.

Mam pytanie do Elci (wiem, że ty masz zadaszony taras) a mianowicie czy nie mieliście ochoty zadaszenie tarasu podwiesić pod właściwy dach (przedłużyć krokwy właściwego dachu tylko pod innym kątem). Z tego co kojarzę u ciebie zadaszenie "wychodzi" z połaci dachu. Jeszcze jedno czy nie było opcji przykrycia czymś przepuszczającym światło.

Pozdrawiam.

Zadaszenie tarasu, to było wielkie przeżycie, bo do końca nie wiedzieliśmy jak to będzie wyglądało. Poszperałam w innych projektach z dachem dwuspadowym i znalazłam projekt z pracowni Archon+ -dom w tamaryszkach 4 - to było to czego oczekiwałam.

http://archon.pl/images/products/m465c04ae047c6/260.jpg

Myślałam o poliwęglanie, ale kilka faktów przeważyło na nie.

W bloku miałam taki daszek nad balkonem i zauważyłam: widać na nim ptasie kupy :) drobne gałązki i liście a po pewnym czasie brud. Jednego lata po burzy z gradobiciem zostały w nim dziury.

Ponadto Atos to dla mnie projekt domku sielsko-romantycznego. Nie wyobrażałam sobie poliwęglanu do spółki z moimi koronkowymi firankami, wianuszkiem z mchu na drzwiach i różanym ogrodem (tzw. "babskie argumenty")

Jeszcze jedno - salon ma 3 okna. Jeśli jedno z nich przesłonięte jest zadaszeniem wcale nie robi się ciemniej (warunek to jasna podbitka zadaszenia tarasu).

Tu masz zdjęcie:

http://images35.fotosik.pl/608/f9b02a13ad6ced97m.jpg

Mam nadzieję, że pomogłam.

alinak - pilnuj ich i śledź czy nie powstają pęknięcia. Czuję osobistą nienawiść do tynkarzy, więc się spinam na tą fazę robót.

oki elcia :) będe pilnowała,ale obawiam sie ,ze pekniecia wychodza po jakims czasie gdy tynkarze są już dalekoooo .mam nadzieje ,ze nie pojawia sie one ani teraz ani potem :)

Witam wszystkich i informuję, że już mieszkamy w naszym ATOSIE prawie dwa tygodnie. Internet chodzi więc wkleję parę fotek. Na początek ten nieszczęsny kibelek co go prawie wszyscy przenoszą pod schody.

http://images41.fotosik.pl/804/501aa4e1994cdb48m.jpg

http://images45.fotosik.pl/811/1aee4eaea42bc754m.jpg

http://images41.fotosik.pl/804/b37917a2d5fb016am.jpg

Fotka z poddasza

http://images39.fotosik.pl/803/403e7decf130e0b8m.jpg

Pozdrawiam i wszystkim budującym życzę wytrwałości :)

marcez02 - super, że już możecie się cieszyć swoim Atosikiem:) za wytrwałość wielkie dzięki bo faktycznie przyda się...

wrzuć jeszcze jakieś zdjęcia z pokoi, napewno są przestronne i ustawne:) a w sypialni z wykuszem drzwi zostały w tym miejscu co w projekcie? Elcia to pytanie również do Ciebie. Zastanawiam się nad zmianą lokalizacji drzwi na ścianie, więc gdybyście mogły umieścić jakieś zdjęcie z korytarza oraz z wnętrza pokoju byłabym wdzięczna....