Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

aces podłogówkę na dole mamy wszędzie nawet w garażu:) poza kotłownią, a na górze w łazience i pralni ale niestety nie jestem wstanie powiedzieć ile poszło na to materiału i jak byla cena robocizny bo całość hydrauliki łącznie z montażem odkurzacza centralnego, komninka itp. od początku do końca robi jedna firma i płacimy za całość, oczywiście mam zestawienie wszystkich materiałów, ale trudno mi odgadnąć co z tego całego zestawienia jest do podłogówki:)

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Izabela 1984 my będziemy robić podłogówkę podobnie jak ty ewentualnie na całości będziemy również robić kominek i odkurzacz, możesz napisać jakie materiały wybraliście oraz ile wyszło za całość - jeżeli to możliwe oczywiście (podłogówka - miedź czy plastik, jakie kaloryfery, jaki wkład do piecyka, czy z płaszczem wodnym czy bez ile gniazdek odkurzacza i jak rozlokowane oraz jaki model jednostki centralnej wybraliście itp). Chcemy oszacować możliwie jak najdokładniej koszty.W okolicy września będziemy na tym etapie lecz te decyzje musimy podjąć do końca maja z racji że jesteśmy za granicą.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

aces

Tynków wyszło nam 464m i zapłaciliśmy 11000zl z materiałem, jeśli chodzi o hydraulikę to mu już całą zrobioną tylko została nam podłogówka:) i montaż kotłowni.

A wam ile wyszło metrów i ile zapłaciliście?:)

Izabela a mieliście jakieś zmiany w projekcie? Gdzieś na forum kiedyś ktoś podał z tego co dobrze kojarzę, że jest 550m2 tynków?

ile gniazdek odkurzacza i jak rozlokowane aces

Mam dwa gniazda do centralnego odkurzacza - na holach (górnym i dolnym) oraz przyłącz na dwie automatyczne szufelki (w kuchni - przy koszu na śmieci i w korytarzyku wejściowym). Temat jednostki centralnej jeszcze nie został ruszony. Podobno dobre są typu SPLIT, w których masz osobno zbiornik na śmieci oraz silnik - są mocniejsze.

a foteczki???

wszyscy sie tynkami tutaj chwala a nic na potwierdzenie!-czekam na foteczki

u nas ukladaja strop moze w przyszly piatek zaleja-zobaczymy jak pogoda dopisze

-ja sie z fotek od razu tlumacze nadal nie pamietam jak ja je tu zamiescilam-musze moja druga polowe podpytac-bo on mi ostatnim razem chyba fotki wklejal-postaramy sie cos wkleic dzisiaj albo jutro

Witam wszystkich,

Tak więc i ja postanowiłem zakupić projekt Atos, z budową którego chciałbym ruszyć wczesna jesienią, bowiem teraz jestem w fazie "papierkowo-biurokratycznej".

Tymczasem mam prośbę - czy mógłby mi ktoś przesłać na maila projekt stropu lanego? Podaje maila: [email protected]

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Witam Olu i Kamilu, życzę dużo cierpliwości i radości w budowie wymarzonego Atosa :)

Rekreacyjnie na nadchodzące chłodne dni wklejam moją "drogę do domu" jakiś czas temu

http://images43.fotosik.pl/837/bffad3d2f722b9f0m.jpg

Dach wrzucę jak już będzie skończony

Nie chce nic mówić, ale Gusia ma rację moglibyście wkleić jakieś fotki z tynkami przynajmniej byśmy oko nacieszyły bo my mamy jeszcze kawałek drogi do takiego etapu.

Pozdrawiam

Obiecuje,że na dniach wkleję fotki z tynkami.Tymczasem zadomawia sie na budowie hydraulik mówi ,ze w dwa tyg.to zrobi .Jak tak faktycznei bedzie to jeszcze w maju będą posadzki :)

Witam nowych forumowiczów i Wszystkich pozdrawiam .

Alina K

Może (oczywiście jak masz czas) zrobisz fotorelację hydrauliki oraz z izolacji podłóg (przeciwwilgociowa oraz termiczna, dylatacje itp) ??? :) opis materiałów koszta oraz rozwiązania jakie zastosowałaś.

Pozdrowienia aces

Gusia1 - zapomniałam dodać, że w tej kwocie jest materiał na dach i przypominam, że dom jest w całości podpiwniczony. Nadal kwota jest wysoka???

Popraw mnie jeżeli czegoś nie rozumiem 78 000zł za materiał od piwnicy aż po dach ??? plus za robociznę ??? - Jeżeli tak to strasznie tanio !!! u nas zapłaciliśmy za robociznę murarzom 20 000 i dekarzowi 20 000 co daje 40 000 zł

Popraw mnie jeżeli czegoś nie rozumiem 78 000zł za materiał od piwnicy aż po dach ??? plus za robociznę ??? - Jeżeli tak to strasznie tanio !!! u nas zapłaciliśmy za robociznę murarzom 20 000 i dekarzowi 20 000 co daje 40 000 zł

Aces ja myślę, że ta cena to za robociznę i materiał na dach....

My płaciliśmy za mury bez fundamentów, ale za to ze schodami zewnętrznymi, wewnętrznymi, tarasem i ściankami działowymi płaciliśmy 21tys, za dach robocizna 15tys, fundamenty systemem gospodarczym.

Nasz dach (prawie) skończony - zabrakło gąsiorów :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ad398349a6ab7bc.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d0c5815e9e58594.html

Ewa_K czy podjęliście już decyzję odnośnie oczyszczalni?

Alexandra jeszcze nadal mamy czas, ale na teraz jesteśmy nadal przy biologicznej i pewnie tak zostanie, dostaliśmy warunki wodno-prawne na 10 lat, odpływ z oczyszczalni będzie do pobliskiego strumyka.

Dachówka jest z Robena liść jesienny i cieszę się, że ci się podoba:)

Alexandra jeszcze nadal mamy czas, ale na teraz jesteśmy nadal przy biologicznej i pewnie tak zostanie, dostaliśmy warunki wodno-prawne na 10 lat, odpływ z oczyszczalni będzie do pobliskiego strumyka.

Dachówka jest z Robena liść jesienny i cieszę się, że ci się podoba:)

Świetny ten daszek :) Zdecydowałaś się już na kolor elewacji ???

Gusia1 - zapomniałam dodać, że w tej kwocie jest materiał na dach i przypominam, że dom jest w całości podpiwniczony. Nadal kwota jest wysoka???

My płacimy 46 tys. za SSO z częściowym podpiwniczeniem, schodami do piwnicy, schodami wejściowymi do domu, ścianki działowe, krokwie, komin wyciągnięty do dachu (ponad dach dodatkowa cena :)), bez dachu i bez tarasu

Pytanie do wszystkich Atosowiczów , ile płacicie za położenie metra tynku? Nam śpiewają 16 zł . Podajce ceny. Będę negocjować, jeśli jest na rynku taniej :)