Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Świetny ten daszek :) Zdecydowałaś się już na kolor elewacji ???

Dzięki Aces, elewacja na pewno będzie jasna, myślę, że jasny beż albo kość słoniowa a ciemniejsze obwódki wokół okien, przynajmniej na dziś jest taka wizja :) wiesz jak to się wszystko zmienia w trakcie budowy

zzzzz147 - to cena z materiałem czy bez?

Edytowane przez Ewa_K

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Aces, elewacja na pewno będzie jasna, myślę, że jasny beż albo kość słoniowa a ciemniejsze obwódki wokół okien, przynajmniej na dziś jest taka wizja :) wiesz jak to się wszystko zmienia w trakcie budowy

zzzzz147 - to cena z materiałem czy bez?

To jest cena bez materiałów. Waśnie dostałam od ekipy szczegółową rozpiskę:

tynki na sufitach 18 zł/m.kw

tynki na ścianach 16 zł/m.kw

docieplenie poddasza wraz z montarzem płyt k-g (dwie warstwy waty+folia+montaż płyty k-g) 40 zł/m.kw

docieplenie budynku styropianem na gotowo 45 zł/m.kw

jak to wygląda u was? Mam szukać tańszych?

To jest cena tylko za robociznę, bez materiałów.

Nam za tynki bez materiału powiedzieli 11zł za gipsowe i 13zł za cem.wap. za regipsy mamy taką samą cenę jak u ciebie (40zł)i docielenie budynku również (45zł). Docieplenie poddasza będziemy jeszcze szukać czy może da się to taniej zrobić, ale jeśli chodzi o elewację to myślę, że jest ok.

Ewa_K bardzo ładny dach, jednak chcialbym zapytac o ile przedłużaliście krokwie oraz jaka wysokośc ma scianka kolankowa, z góry dzieki

Witam keiben, ścianka kolankowa jest podniesiona o 1 pustak-tak więc 2 pustaki po 24cm), wieniec jest wylany na 28cm i murłata 14cm. Dach ma kąt 39st a długość krokwi od murłaty to 1,4m (czyli tzw.okap) ja chciałam jeszcze przedłużyć krokwie o dachówkę, ale cieśla odradził nam bo powiedział, że będzie za duże obciążenie na okapie;odległość okapu od budynku to 1m.

Jutro mają montować stolarkę, więc znowu coś się zmieni....

my placilismy 43 za wszystko razem z dachem i schodami wew i sciankami wew. wiec twoja cena-mozesz troche negocjowac-bo za scianki dzialowe wyjdzie okolo 4tys, potem dach wiezba ok5-6 potem ulozenie dachowki kolejne 6-7tys.

my budujemy z ytonga energo, ktorego nie trzeba potem docieplac wiec wydamy na bloczki wiecej na poczatku ale potem nie musimy sie martwic o docieplenie budynku-musisz poczytac sobie o roznych technologiach-twoj protherm trzeba docieplic styropianem- trzeba sie samemu zastanowic

my płacimy 46 tys. (ale mamay część domu podpiwnicz. i doliczono nam dodatkowy strop, ponadto wszytko co piszesz powyzej plus schody wewn., schody zewn, wiezba dachowa, komin do wysokości dachu, scianki dzialowe). Uwazam, ze twoja cena nie jest taka zła. Tak jak pisalismy wcześniej, niektórzy z tego forum wiele rzeczy wykonują sami, albo rodzina wspiera, albo znajomości. Ja bez znajomosci płace 46 tys. i ktoś tu na forum, tez miał podobne ceny do moich.

pozdrawiam i wytrwalosci. Acha, i podobno region Polski ma znaczenie. Na południu taniej :)