Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga ...... no super chatka:) już coś widać, na pewno bardzo się cieszysz. A jak macie w środku? ściana nośna pomiędzy jadalnią a kuchnią została czy ją zlikwidowaliście?

nasze schody dzisiaj zalewane

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ca40e985c6b84d9.html

dół

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8e2d97ce80aaa5f0.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f63df61713941f1.html

i początki schodów zewnętrznych

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6b1c9398a3233cb.html

Alexaendra jeszcze nie wiem bo jak pisałam wcześniej schody wczoraj zalane więc nie miałam okazji jeszcze po nich chodzić, mam nadzieję że będzie ok z tej chwili stopień ma 24cm głębokości, my ściankę od salonu mamy przedłużoną o 30cm więc tam jest trochę więcej miejsca niż w projekcie. Jak sprawdzę jak się chodzi to napiszę:)

Ewa_K- zostawilismy scianke dzielaca kuchnie i jadalnie bo docelowo od strory jadalni bedzie oparty o te scianke moja komodo-witrazyk z alkocholami i ladniutkimi kieliszkami :)

Jezeli chodzi o schody to chcielismy takie jak ty masz ale nie dogadalismy sie z naszym budowlancem i on zrobil nam jak widac -zaleta mam duzo wieksza spizarnie niz bym miala w poprzedniej opcji-nasze schody sa szerokie 120cm i mamy tylko 5 schodkow zabiegowych wiec uwazam ze beda wygodne w chodzeniu

czekam na wasze foteczki i pozdrawiam :)

Cytat Napisał talent11 Zobacz post

Ewa_K tynki liczyli po 19 zł m2 z materiałem co daje 13300 zł

A jaka cena jest bez materiału? Chcielibyśmy porównać swoją. U nas 15zł/m2 bez materiału (ścianki), a 17 zł/m2 sufity bez materiału. (ceny po negocjacji o 1 zł w dół).W jakim regione Polski budujecie?

Budujemy w świętokrzyskim, ale nie wiem jaka cena bez materiału bo umawiałam się od całości, więc nie pomogę:(

A jaka cena jest bez materiału? Chcielibyśmy porównać swoją. U nas 15zł/m2 bez materiału (ścianki), a 17 zł/m2 sufity bez materiału. (ceny po negocjacji o 1 zł w dół).W jakim regione Polski budujecie?

Budujemy w świętokrzyskim, ale nie wiem jaka cena bez materiału bo umawiałam się od całości, więc nie pomogę

Alexaendra jeszcze nie wiem bo jak pisałam wcześniej schody wczoraj zalane więc nie miałam okazji jeszcze po nich chodzić, mam nadzieję że będzie ok z tej chwili stopień ma 24cm głębokości, my ściankę od salonu mamy przedłużoną o 30cm więc tam jest trochę więcej miejsca niż w projekcie. Jak sprawdzę jak się chodzi to napiszę:)

Stopnie schodów rozszalowane i po dokładnym zmierzeniu stopień ma 25,5cm, chodzi się wygodnie bo są równo wymierzone stopnie i idzie się "raz za razem", myślę że jak przyjdą na to trepy będzie jeszcze lepiej.

U nas tynki gipsowe 12zł a cementowo-wapienne 13zł cena bez materiału, nie znam ceny z materiałem.

Gusia u nas pod schodami też ma być mała spiżarka a obok toaleta.

KOchani mam ogromną prośbę, obecnie przygotowuję się do ocieplenia zewnętrznego i nie wiem ile powinnam kupić styropianu i tynku, a niektórzy z was mają to już za sobą i pomyślałam, że może moglibyście mi pomóc, ponieważ nie chcę kupić nieczego zadużo zwłaszcza jeśli chodzi o tynk. I jeszcze jedno jakiej szerokości macie opaskę wokół okien ?

hej ludziska!!!!!ale tu cicho się tak jakoś zrobiło.........muszę się WAM pochwalić, że zalaliśmy fundamenty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!odbyło sie to w " wielkich bólach', bo najpierw woda pojawiła się w dole, trzeba vbyło czekać, a potem deszczowa papranina-po prostu szok!!!!!!!!!no ale....kurczę jaki widok ;)no tak małe a cieszy, piszę małe bo to dopiero początek....dla ciekawych zaczynających tak jak my koszt fundamentów wyniósł: 8 tyś, tzn. bez zbrojenia , bo to robiliśmy sami z drutu, który gdzieś tam leżał na podwórku, a w końcu się przydał!!!!mam jeszcze jedną info mam juz gotowy kibelek, ale wyszła z niego całkiem całkiem chałupka:wave:pozdrawiamy