Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gusia i aces z checia przeslalabym rysunki kuchni niestety u nas w kwidzynia robia projekt i wycene bezplatnie ale projekt jest tylko do wgladu w danym studiu meblowym, mysmy sie wkoncu na ta sciane nie zdecydowali bo doszlismy do wniosku ze bedzie w tym miejscu jakis stolki albo w przyszlosci cos ala barek. poza tym my mamy troche zmian w projekcie u nas ta sciana z lodowka i piekarnikiem bylaby po lewej stronie wchodzac do kuchni, po prawej mamy spizarnie, po lewej jest sciana a za nia komin od kominka ktory przesunelismy na srodek salonu. moge tylko powiedziec ze wygladalo to tak, 3 szuflady, nad nimi piekarnik, nad nim mikrofala i nad nia jeszcze polka zamykana/obok cargo na cala wysokosc tego slupka i lodowki tora byla zaraz za kargo. wygladalo to naprawde bardzo fajnie gdyby nie to ze maz nalegal na kacik ze stolikiem pewnie zdecydowalabym sie na to rozwiazanie. a tak zostalo ustalone ze meble ustawiamy po calosci poczynajac od sciany spizarni-zaraz przy pierwszym oknie bedzie slupek z piekarnikiem, potem zle, szafka narozna, za nia plyta potem jest drugie okno i za nim w koncowym rogu lodowka. meble biegna przez cala dlugosc kuchni ustawione w litere L. jak dam rade jakos zeskanowac swoj projekt jaki wybralam to postaram sie wyslac na priv jesli dalej bedziecie zainteresowani. w slupku z piekarniiem bedzie tez zmywarka i mikrofala. jak juz zamontuja kuchnie to zrobie tez kilka zdjec jak to wyglada w realu, ale to jeszcze kilka dni :)

pozdrawiam wszystkich atosowiczow :)

Chwilę mnie nie było a tu taki ruch!!! Dziewczyny co do kuchni to ja mam co prawda powiększoną o toaletę, u mnie będę meble w literę U, zabudowana ściana z lewej strony a w niej lodówka i ma być piekarnik z funkcją mikrofali. Słyszałyście może jakieś opinie na ten temat? Zastanawiam się nad tym, bo to zawsze jedna szafka więcej a nie robiłam spiżarki, chociaż miejsce na malutką mam pod schodami:) a zmywarka u mnie ma być pod oknem razem ze zlewem.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7827c65a6bd686ff.html KUCHNIA

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c56846b2fc5763d8.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10eae90142c0dcc1.html

WOW UDAŁO SIĘ ,ALE WKLEIŁAM TYLKO KUCHNIĘ BO TE ZDJĘCIA MIAŁAM NA SWOJEJ POCZCIE ,JESTEM W PRACY I NIE MAM Z SOBA KABLA DO KOMÓRKI ZEBY WGRAC .

Edytowane przez Alina K

Alinko, a w gruncie rzeczy jakie to ma znaczenie? mój obecny duży piekarnik nigdy nie jest do pieczenia wypełniony po brzegi, również nie piekę na dwóch poziomach równocześnie, wyczytałam tylko tyle, że w krótszym czasie pieką się potrawy i ciasta, i że mikrofala musi dłużej grzać żeby dogrzać jedzonko ze względu na większą pojemność; nie jest to dla mnie jakimś problemem bo sporadycznie korzystam z mikrofali a często z piekarnika. Miałam już nawet opcję aby całkowicie zrezygnować z mikrofali.

Alinko, twoja wizualizacja to jest doslownie to co ja chce-tylko ze-no wlasniej jak zwykle jest jakies ale-porownalam twoje zdjecie kuchni i moje i moja wyglada na wezsza (jest tak jak orginalnie w projekcie)-prawdopodobnie mi cos umknelo czy ty poszerzalas kuchnie kosztem toalety czy moze poszerzaliscie budynek?

Dla mnie to ma znaczenie ze wzgledu ze kiedy robie jakąś imprezę przygotowuje dania na ciepło wsadzam je do piekarnika jedno na drugie i utrzymuję temperaturę.Albo gdy robię gołąbki wkładam duży rondel i nie ma problemu.

Teraz to zamierzam nawet przygotowywac kilka potraw jednoczesnie ,wybrałam piekarnik samsung BT63TDBFGB z separatorem komory i funkcją twin convection .Znajomi maja i sa bardzo zadowoleni.

Powiem ci Alina że ten twój piekarnik całkiem fajny i pasowałby do lodówki którą zaplanowałam :D najbardziej podoba mi się, że jest obrotowy rożen :) mówisz, że znajomym sprzęt z samsunga się sprawdza.....to dobrze bo bardzo mi się podoba ich sprzęt :D

W mojej kuchni również ma być taka przeszklona witrynka tyle, że z drugiej strony....na przeciwległej ścianie

Edytowane przez Ewa_K

Ja wstępnie obstawiałam tę płytę co ma pół na pół, ale zaraz na tę popatrzę. Doszłam do wniosku, ze nie będę mieszać firm, nie ma firmy na którą by nie narzekali. Jakieś dwa trzy lata temu moja znajoma kupiła pralkę bosha i już jest po trzeciej naprawie :) więc nie ma zasady, mam nadzieję, że będzie ok.

Mila84 czy mogłabyś napisać ile wyniosła Was robocizna, a ile materiał? Z góry dziękuję za odpowiedź...

Tak jak już pisałam sporo rzeczy robiliśmy sami:

Koszt materiałów:

stal- 3700 zł

pustaki i bloczki betonowe- 11200 zł

beton 27m(fundament)- 5000 zł

cegła czerwona- 1350 zł

klinkier- 1350 zł

cement- 2800 zł

wkłady kominowe szamotowe- 1800 zł

beton chudziak 8m- 1300 zł

beton na strop i schody wew. 20m - 3300 zł

szambo 9000l - 1800 zł

więźba- 5200 zł

deski 7,5 m- 3600 zł

papa (20 rolek)- 1200 zł

blachodachówka, rynny, podprzybitka- 13000 zł

okna połaciowe- 4000 zł

materiały na ocieplenie- 8000 zł

Robocizna:

Murarz- 7000 zł

Postawienie więźby- 3200 zł

Ekipa ociepleniowa- 4000 zł

Położenie blachy, orynnowanie i podbrzybitka będzie kosztowć 7500 zł ( jeszcze nie zrobione)

To co robiliśmy sami:

Kopanie i zbrojenie fundamentów, szalowanie i zbrojenie stropu+ schody wewnętrzne, kanalizacja, deskowanie+ papowanie dachu, schody zewnętrzne.

To na razie chyba wszystko

słuchajcie, dopiero teraz zauważyłam, że w projekcie Atosa nie ma informacji o dachówce pod wykuszem ! Ale cyrk! po co oni wogóle pokazjuą na gotowym obrazku takie rzeczy. A tak mi się to podobało , porażka... A tak się zastanawiałam, dlaczego wielu z was nie robi tego daszku pod wykuszem. A tu poprostu brak go w projekcie. Ale plama !