Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a oto moja atosikowa kuchnia :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8eb8651806aaeca0.html

wklejam zgodnie z obietnica choc dopiero zaczynam i nie wiem czy mi sie uda :/

pawelec, gdzie kupowaliście okna? Obecne mamy ofertę z firmy DZIADEK i wycenili nam na 23 000 zł (bez rolet zewnętrznych). Szukam dalej bo wydaje mi się , że zbyt drogo ! Czy to są drewniane okna? Jesteśmy w pobliżu, wiec może jakieś firmy jeszcze polecisz?

PS. moglibyśmy obejzeć waszego atosa na żywo?

Pawelec-kuchnia super czy wy zrezygnowaliscie z toalety na dole, bo rzeczywiscie kuchnia wyglada na duza a moze powiekszaliscie bryle budynku?

u nas pomalu powstaje dach-w zeszlym tyg zamontowali wiezbe w tym maja opapowac i odeskowac dach-jak dostane nowe fotki to wstawie

pozdrawiam atosowiczow

zzzzz147 dziadek, dziadex i okna w jamniku przy rynku to chyba najdrozsze w kwidzynie! poza tym w dziadexie bardzo dlugo sie czeka na okna. ja robilam wycene chyba u wszystkich nawet w oknoplascie z prabut najtaniej wyszlo przy urzedzie. a okna sa pcv dwustronny kolor dąb bagienny. mysmy brali w Kwidzynskiej fabryce okien mieszcza sie naprzeciwko urzedu miasta, zaraz po nich cena byl diament z ul malej, reszta wypadla duzo ponad nimi. a jesli chodzi o odwiedziny to serdecznie zapraszamy :)

gusia my mamy troszke przerobek, jak sie uda to wkleje rysunek naszego dolu. nie mamy na dole wc, zamiast tego mam przy kuchni spizarke, widac jej wejscie na jednym zdjeciu, nie ma jeszcze drzwi. bryly nie powiekszalismy, zmiany laczyly sie z tym ze zamiast garazu mamy pokoj i lazienke, a zamiast wc spizarke, no i kominek mamy przeniesiony na srodek salonu wiec komin jest tez inaczej. zaraz postaram sie to odnalezc i jak mi sie uda to wkleje, bo ciezko to wszystko wytlumaczyc.

Witam wszystkich

również planujemy budowe Atosa lub Protosa ze wzgledu na większą łazienke na dole. Czy jest ktoś na forum kto wybudował ATOSA może być w stanie surowym z okolic województwa śląskiego lub okolic olkusza. Chcielibyśmy obejrzęć na żywo jak to wszystko wygląda. Narazie myślimy nad zmianami.

• 2 weeks później...

Alinka-ja zagladam tu co chwilke i nic...tez doszlam do takiego wniosku jak ty-wszyscy zajecie- u nas caly dach pokryty papa nasi budowlancy poszli robic drugi dach i do nas wroca cos kolo konca sierpnia o ile nie bedzie mocno padac i na drugiej budowie im sie nie przedluzy, pokryja domek dachowka i tyle na ten rok

czekam z niecierpliwoscia na twoje foteczki :)

Gusia śliczny Atosik :)

Czytam ostatnio forum od początku i sledze Wasze postępy - my z opóźnieniem, dopiero w połowie sierpnia zabieramy się do pracy do początku września mają stanąć fundamenty :) ale zastanawiam się już dalej nad wyglądem i w związku z tym mam kilka pytań do posiadaczy już wybudowanych domków:

1. Czy uważacie, że okienko w wiatrołapie jest przydatne? Czy daje dużo światła? Zastanawiam się nad zlikwidowaniem go.

2. W pokoju gościnnym o ile obniżyć okno od strony kuchni ? ( pytanie do Elci bo wiem , że obniżałaś) Gusia widzę na fotkach , że zostawiłaś i jak uważasz jeśli będzie stal tam stół to nie za wysoko te okno?

3. W sypialni ( pok 2/4) po likwidacji jednego okna da się poszerzyć to jedno - jakie wymiary?

4. Czy likwidowaliście okna dachowe i czy po likwidacji nie wpada za malo światłą?

Zastanawiam się też nad oknem w garażu i pomieszczeniu gospodarczym.

Maniekifiona: jezeli chodzi o okno w jadalni to sie nie zastanawialismy ale jezeli okno w kuchni jest na tej samej wysokosci a meble kuchenne sa standardowo dopasowane do otworow okiennych to stol tez powinien pasowac.

My w sypialni nad garazem zlikwidowalismy male okienko i zostawilismy tylko te duze i musze powiedziec ze swiala jest wystarczajaco my rozwniez dodalismy w tej sypialni okno dachowe.

okienko w wiatrolapie jest przydatne bo masz doswietlone "ganeczek" jak je zlikwidujesz bedzie ciemno-my zostawilismy poza tym budynek straci na symetryce jak zliwidujesz jedno okienko

jak masz jeszcze jakies pytanka to pytaj :)

pozdrawiam