Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Otóż moi rodzice (piszę w ich imieniu) planują zrobić balkonik nad wejściem, czyli wyjście na niego będzie z przedpokuju na poddaszu, ściana z której jest wejście do łazienki będzie biegła prosto do ścianki kolankowej, a pralni wogóle nie będzie przy czym powiększy się przedpokój. Chciałbym się was zapytć czy takie rozwiązanie jest możliwe i jak wam się podoba?

Tez planujemy zrobić nad wejściem balkonik z lukarną. wydaje mi się, że daszek zasłania trochę przód domu a lukarna odsłoniłaby i dodała światła, tym bardziej, że u mnie byłoby to od strony wschodniej. Lukarne zostawiłabym albo otwarta, albo połączoną z łazienką jako jeden pokój (tak jak w projekcie Kaliope). Pralnie przeniosłabym do garderoby, następnie byłaby łazienka a w skosie garderoba(mam nadzieję, że dałoby się przejść do garderoby za sypialni z lukarną stosując przesuwne drzwi( wtedy tę część miałabym od strony północnej, a sypialnię z lukarną od wschodu). Początkowo byłam zainteresowana projektem Kaliope ale jest dla mnie za duży i denerwują mnie te słupy w projekcie. Po takich zmianach to myślę, że zewnętrznie Atos wyglądałby jak projekt Aramis. Nie wiem jeszcze jak kwestia schodów u góry (zalanie w taką L-kę), zeby trochę powiększyć ten pokój w miejscu lukarny, dlatego chciałabym zobaczyć Atosa na żywo. Planuje jeszcze poszerzyć budynek: o 30 cm kuchnię (mam teraz kuchnie 4,50 na 2,70 i jest ok, kuchnia jest zamknięta i taką chce mieć) oraz o 30 cm holl. Chciałabym mieć również łazienke z oknem i chyba doświetlony wiatrołap, a kolumny troche to zasłaniają. Co myslicie o tych sugestiach

My też planujemy poszerzyć Atosa od strony kuchni o jakieś 50 cm. Myślę , że kuchnia nabierze przestrzeni.

My na dzień dzisiejszy jesteśmy prawie na poziomie zero (powiększyliśmy domek o piwnicę pod garażem).

Czekam na dwie wyceny instalacji z odzyskiem, ale bez GWC. Na 99% jesteśmy zdecydowani na założenie instalacji. Jak otrzymam cennik to się odezwę.

Pozdrawiam

Puchos,

my również planujemy piwnicę pod garażem. Jak rozlpanowaliście wejście do piwnicy? My chemy zrobić je pod schodami w przedpokoju. Może macie jakiś inny pomysł? Będę wdzieczna za odpowiedź.

pozdrawiam

Dachówka już leży na dachu. Pozostało kilka sztuk do dokupienia. Dziś ekipa zakończyła stan surowy zamknięty. Jeszcze mam się rozliczyć z ekipą od docieplenia wykusza i zrobić chudy beton we wnętrzu domu. Będę wtedy znała koszty stanu surowego.

http://images37.fotosik.pl/141/37cec9a391faedd7m.jpg

Tył domu z niedokończonym jeszcze dachem, ale już wygląda jak należy.

http://images50.fotosik.pl/146/9b740ee7ff2e3166m.jpg

Jak rozplanowaliście wejście do piwnicy? My chcemy zrobić je pod schodami w przedpokoju. Może macie jakiś inny pomysł? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Planowałam piwnicę, ale ze względu na okresowo podnoszące się wody gruntowe zrezygnowałam z tego pomysłu. Gdybym jednak robiła piwnicę, to wejście byłoby pod schodami w holu. Tak ma zrobione moja znajoma i jest to sprawdzony pomysł.

Puchos,

my również planujemy piwnicę pod garażem. Jak rozlpanowaliście wejście do piwnicy? My chemy zrobić je pod schodami w przedpokoju. Może macie jakiś inny pomysł? Będę wdzieczna za odpowiedź.

pozdrawiam

My akurat zrobiliśmy inaczej. Nie przewiduję zbyt częstego chodzenia do pieca wiec wejście mamy z garażu. Ale garaż powiększyliśmy o byłe pomieszczenie kotłowni.

Puchos,

pozdrawiam

My akurat zrobiliśmy inaczej. Nie przewiduję zbyt częstego chodzenia do pieca wiec wejście mamy z garażu. Ale garaż powiększyliśmy o byłe pomieszczenie kotłowni.

A w którym miejscu zejście do piwnicy? Wewnątrz garażu? Jak to wygląda? Poprostu jest dziura w posadzce i odrazu schody w dół? Nie wiemy do końca jak wygospodarować miejsce na wejście do piwnicy? Czy miałeś różne koncepcje?

Pozdrawiam

Witam wszytskich!

Mam wielką prośbe do posiadaczy projektu naszego Atosika!

Ja swój projekt złożyłem w Urzędzie,więc na pare tygodni mogę o nim zapomnieć. Niestety nie zrobiłem z pośpiechu kopii :cry: A niezbędny jest mi rzut dachu (dla dekarza).

Czy ktoś mógłby zrobic skan i przesłać na moja skrzynkę

[email protected]

Będę niezmiernie wdzięczny,

Pozdrawiam, rafał.

Bierzemy się za robienie podłogi strychu.

Czyścimy deski, które do tej pory służyły do szalunków (fundamentów i stropu), malujemy je impregnatem i zaczniemy przybijać. Na strychu, w najwyższym miejscu można stać wyprostowanym. Będzie dodatkowy schowek na choinkę, bombki i 1000 innych rzeczy.

Co słychać u innych Atosowiczów?

Co słychać u innych Atosowiczów?

kurcze jak ja zazdroscze wszystkim takich postepow!!!

my niestety czekamy i czekamy i nie mozemy sie sierpnia doczekac i naszego "stratu" 8)

Poki co to skladamy grosik do grosika i zastanawiamy sie ile trzeba na to wszystko wydac tych grosikow.

P.S.

Pozwolenia mamy juz wszystkie, wnioski przylacza wody i pradu tez zlozone teraz tylko brak nam czasu.... :cry:

pozdrawiam wszystkich

P.S.Ludzie wstawiajcie jak najwiecej fotek! mysle ze wszyscy na forum beda wam bardzo wdzieczni :)

Witam.

Mogę coś powklejać.

Kuchnia ze spiżarką:

http://images39.fotosik.pl/150/2abadd8c0e9101eem.jpg

Schody na górę, pod schodami WC:

http://images40.fotosik.pl/150/897bad694c878f56m.jpg

Pokój na poddaszu (w wykuszu). Okno jest duuuuże:

http://images41.fotosik.pl/150/188cae3942403895m.jpg

Sypialnia nad garażem:

http://images46.fotosik.pl/154/a7cdda4c393a40c3m.jpg

Garderoba nad kotłownią:

http://images45.fotosik.pl/155/4a10d92df6339ebem.jpg

Jeśli jeszcze coś Was interesuje, to piszcie. Pstryknę wtedy zdjęcie i wstawię.

Sprawdzajcie dokładnie otwory okienne jakie Wam murują. Nie wystarczy powiedzieć majstrowi, że ma być tak jak w projekcie. Mam wszystkie okna wyższe, bo nikomu nie chciało się docinać bloczków. Kosztuje mnie to 1000 zł więcej niż okna typowe.

Pozdrawiam.