Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Ponownie chciałbym prosić was o pomoc. Przenieśliśmy WC pod schody i mamy zamiar zrobić schody żelbetowe zabiegowe ale nasz murarz doradza nam schody drewnianie- niby taniej. Czy ktoś z was przeniósł WC i ma schody drewniane. Mogę prosić o zdjęcia? Jakie są wasze opinie?

Dzięki za odpowiedź.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam, pogoda dopisuje i wszyscy mocno zajeci praca-dobrze bedzie co ogladac potem (fotorelacje :)

u nas w sobote przywiezli dachoweczke wiec od pon maja wejsc na dach-jak tylko poloza kilka dachowe zeby mozna bylo zobaczyc efekt to sie pochwale-obiecuje!

was tez zachecam do umieszczania fotorelacji-wiem jak takie zdjecia moga pomoc osobom ktore dopiero sie decyduja na wybor projektu albo czekaja na pnb-kazda nowa inforamcja cieszy niesamowicie (sama sledzilam bloga ok pol roku zanim u nas ruszyla budowa)

milej niedzieli

Gosiaczek123-ja na samym poczatku zastanawialam sie nad stropem zeranskim-cenowo wychodzilo troche taniej niz terriwa bynajmniej u nas w warm-maz. ale do tego musisz wynajac dzwig i koszt znacznie wzrasta.

musialabys zadzwonic do producenta zapytac o cene belek i plyt, dowiedziec sie ile kosztuje 1h dzwigu i wtedy ci wyjdzie cena.

My mamy terrive za calosc wyszlo cos kolo 6tys +4 tys beton (na tamten strop tez musisz wylac warstwe betonu )

popytaj moze w waszych okolicach wyjdzie taniej

Ralfik faktycznie mało wam powiedział. Jeśli masz możliwość to zasięgnij opinii osób u których robił dach. Ja w każdym razie szczerze mogę Ci polecić ekipę która robiła u mnie tyle że jest droższa. 8600 to robocizna blachy. rynien i podprzybitki. postawienie więżby wyniosło 3200 ale robiła je inna ekipa z której nie do końca jesteśmy zadowoleni.

Tak sprawy mają sie u nas prosimy zamieszkałych atosiowiczów o fotki tak miło popatzeć na wnętrza tego domu. aktualnie jesteśmy na etapie wierzby dachowej .pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim budującym.http://images43.fotosik.pl/1081/1b09e0ac35c40c69mc.jpg Edytowane przez fryz6

chyba mieliście rację.....w tych 8000 zł był haczyk, koleś co krok to zmienia kwotę, umowy spisać nie chce-a przy wypłacie żąda więcej bo niby o czymś tam zapomniał:D:-tak więc bierzemy ekipę, która za robociznę weżmie 11 000, umowa jest więc wycofać sie nie można.....ufff fachury od dachu zamówione!!!czekamy na realizację:lol2:

Witam!

Ja również jest posiadaczką projektu Atos i nawet mam pozwolenie na budowę ale niestety budowe zaczniemy dopiero latem 2012 rok.

Zrobilismy kilka zmian w projekcie, a mianowicie:

- w miejsce garazu bedzie pokój,a garaz dostwiony obok domku( 4m szeroki , 0,5m krótszy z przodu i z tyłu domu i 1m nizszy od domu)

-pod schodami przejscie do korytarzu który bedzie oddzielal kotłownie od pokoju

-kuchnia zamknieta

-wejscie do salonu poszerzone do 2m.

-nad garazem dodatkowe dwa pokoje

Mam wielka prosbe czy moglibyscie podac mi ile wyszło was metrów betonu na lawy fundamentowe i ile stali.

Pozdrawiam wszystkich szczesliwych włascicieli tego przecudnego domku :)

Agnieszka

Dzieki za odpowiedzi.My sciane fundamentową zamierzamy stawiac z bloczków.

Mieszkamy w Irlandii i ze wzgledu na to ,ze do Polski bedziemy przyjezdzac tylko raz w roku na miesiac, to kazdy dzien jest cenny.Prędko sie nie wprowadzimy:( poniewaz co rok to kolejny etap budowy.

Serwisele-domeczek wyglada na prawde super!!!

obok salonu tam gdzie jest to wysokie okno zaraz przy drzwiach co tam jest?-wiem ze robiliscie jakies zmiany ale nie pamietam dokladnie jakie-przypomnisz?a moze jakas fotusia ze srodka?

a jak u was beda schodzily rynny z daszku wejsciowego? po scianie czy za kolumnami?