emigrus 15.04.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 witam Gzie mogę dostać termometr co przykleja się go na ściankę grzejnika( na magnes czy jakoś inaczej ) i pokazuje temperaturę grzejnika? Nigdzie nie mogę znaleźć. Są z czujką na kabel, ale na kabel mi się nie podoba. Jeżeli można to bym prosił o jakieś linki do sklepów/allegro itp. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.04.2008 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 samochodowe, były takie na magnesik - dobre do "maluchów" - wisi taki obok mnie i pokazuje temperaturę grzejnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 16.04.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 witam Gzie mogę dostać termometr co przykleja się go na ściankę grzejnika( na magnes czy jakoś inaczej ) i pokazuje temperaturę grzejnika? Nigdzie nie mogę znaleźć. Są z czujką na kabel, ale na kabel mi się nie podoba. Jeżeli można to bym prosił o jakieś linki do sklepów/allegro itp. pozdrawiam. a po co CI taki termomert ? jeśli wolno zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 16.04.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 witam Gzie mogę dostać termometr co przykleja się go na ściankę grzejnika( na magnes czy jakoś inaczej ) i pokazuje temperaturę grzejnika? Nigdzie nie mogę znaleźć. Są z czujką na kabel, ale na kabel mi się nie podoba. Jeżeli można to bym prosił o jakieś linki do sklepów/allegro itp. pozdrawiam. a po co CI taki termomert ? jeśli wolno zapytać Chcę mniej więcej wiedzieć jaka jest temp. na grzejniku. Jak będzie spadać czyli coś się dzieje na piecu. Kończy się opał lub coś innego np. pompka popsuła się. Wiem, że to nie jest miarodajne, ale o czymś mówi nawet jak to będzie obarczone dużym błędem pomiarowym. I po drugie o tak sobie aby było. Grzejnik jest pod nosem koło biurka i z fotela wszystko widzę, więc nie muszę wstawać czy zaglądać. To dostanę takie magnesowe czy nie ma w ogóle czegoś takiego? Ja za cholerę nie mogę znaleźć. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 16.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 U moich dziadków na rurce gdzie był odpowietrznik zamontowałem rozgałęźnik i na 1 koniec termometr okrągły jaki jest do pieców a na drugim odpowietrznik. Dziadek pali węglem ale piec ma zwykły a nie z podajnikiem i dlatego chciał termometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.04.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 witam Gzie mogę dostać termometr co przykleja się go na ściankę grzejnika( na magnes czy jakoś inaczej ) i pokazuje temperaturę grzejnika? Nigdzie nie mogę znaleźć. Są z czujką na kabel, ale na kabel mi się nie podoba. Jeżeli można to bym prosił o jakieś linki do sklepów/allegro itp. pozdrawiam. a po co CI taki termomert ? jeśli wolno zapytać Chcę mniej więcej wiedzieć jaka jest temp. na grzejniku. Jak będzie spadać czyli coś się dzieje na piecu. Kończy się opał lub coś innego np. pompka popsuła się. Wiem, że to nie jest miarodajne, ale o czymś mówi nawet jak to będzie obarczone dużym błędem pomiarowym. I po drugie o tak sobie aby było. Grzejnik jest pod nosem koło biurka i z fotela wszystko widzę, więc nie muszę wstawać czy zaglądać. To dostanę takie magnesowe czy nie ma w ogóle czegoś takiego? Ja za cholerę nie mogę znaleźć. pzdr. To chyba lepiej bedzie monitorowac po prostu temperature w pomieszczeniu - za pomoca zwyklego termometru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 16.04.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 witam Gzie mogę dostać termometr co przykleja się go na ściankę grzejnika( na magnes czy jakoś inaczej ) i pokazuje temperaturę grzejnika? Nigdzie nie mogę znaleźć. Są z czujką na kabel, ale na kabel mi się nie podoba. Jeżeli można to bym prosił o jakieś linki do sklepów/allegro itp. pozdrawiam. a po co CI taki termomert ? jeśli wolno zapytać Chcę mniej więcej wiedzieć jaka jest temp. na grzejniku. Jak będzie spadać czyli coś się dzieje na piecu. Kończy się opał lub coś innego np. pompka popsuła się. Wiem, że to nie jest miarodajne, ale o czymś mówi nawet jak to będzie obarczone dużym błędem pomiarowym. I po drugie o tak sobie aby było. Grzejnik jest pod nosem koło biurka i z fotela wszystko widzę, więc nie muszę wstawać czy zaglądać. To dostanę takie magnesowe czy nie ma w ogóle czegoś takiego? Ja za cholerę nie mogę znaleźć. pzdr. To chyba lepiej bedzie monitorowac po prostu temperature w pomieszczeniu - za pomoca zwyklego termometru. No nie bardzo. W pomieszczeniu mam cyfrowy. Grzejniki są aluminiowe, więc szybko się nagrzewają, ale i szybko sie chłodzą. Dopóki zbije temp. w pomieszczeniu to minie trochę czasu a na grzejniku będę widział od razu co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlak82 28.10.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 U moich dziadków na rurce gdzie był odpowietrznik zamontowałem rozgałęźnik i na 1 koniec termometr okrągły jaki jest do pieców a na drugim odpowietrznik. Dziadek pali węglem ale piec ma zwykły a nie z podajnikiem i dlatego chciał termometr. Dzięki! to jest super pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts