tom soyer 21.05.2002 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 mają ponad 30 lat. są w b. dobrym stanie. jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.06.2002 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 nikt nie wie jak to zrobić?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 06.06.2002 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Ktoś chyba przesadzał. Jak duże są te bukszpany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 11.06.2002 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Ktos mi kiedyś powiedział, że bukszpany wolno rosną....Więc kupiłam sobie takie malutkie, wsadziłam w skrzyneczki i siup na balkon..... rosną jak szalone!!!!! Szkoda mi ich przycinać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.01.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Przymierzam się do założenia pięknego francuskiego ogrodu parterowego .Wszystko pięknie jednak jest mały zgrzyt mianowicie wstepnie wyliczyłam zapotrzebowanie na krzaczki bukszpanu i wyszło mi o zgrozo jakieś 3 tysiące. I co teraz - tylko nie piszcie "leć do biedronki"Poradźcie gdzie najlepiej zakupić taką ilość krzaczków /nie muszą być duże-mam czas poczekam aż urosną/ i czy macie pojęcie jaki może być koszt takiej zachcianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 14.01.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Spróbuj na stronach Polskiego Związku Szkółkarzy:http://www.zszp.org.pl/index.phtmlmają tam adresy szkółek i można zamówić przez Internet. Wydaje mi się, że małe sadzonki powinny kosztować mnije niż złotówkę (ale nie jestem pewien czy to dotyczny bukszpanu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 15.01.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Zapytaj w lokalnych Lasach Państwowych (nadleśnictwie). Na zDolnym Sląsku prowadzą normalną sprzedaż.baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.01.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Piekne dzięki za rady jak coś innego wpadnie Wam do głów to czekam na jeszczePozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik2 25.01.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Polecam samodzielne rozmnażanie, bukszpan łatwo się przyjmuje. Na początek zakup jakiejś ilości roślinek, a poźniej do dzieła, tzn. obcinamy (właśnie z tych młodych zakupionych egzemplarzy) gałązki ok 10 cm,oczyszczamy dolną część z liści i do gruntu, najlepsza pora na ten zbieg to marzec, można zastsować ukorzeniacz, choc niekoniecznie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 08.02.2003 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2003 Bardzo tanio kupisz w Agrowicie http://www.agrowit.pl , groszowe sprawy. Sam kupiłem kilkanascie sadzonek, mają się dobrze, wszystkie zyją i przybierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 10.02.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Smok! Wielkie dzięki stronę sobie zapisałam i z pownością porównam ceny! Jeszcze raz wielkie dzięki!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 15.02.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Agacka, jeżeli mówisz. że masz czas to krzaki bukszpanu można wyhodować samemu rozpoczynając od ukorzeniania lekko zdrewniałych gałązek. ukorzenią się wtedy, gdy będą nie obcięte lecz oberwane z tzw. "oczkiem".zrobisz sobie tysiące tylko trzeba trochę pracy i czasu.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.02.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Ewa mam taka wątpliwość: najlepiej je rozsadzać w sierpniu jesli mnie pamięć nie myli.I gdzie je wtedy wsadzić? Bezpośrednio do ziemi?A co zimą? Nie wyobrażam sobie tysiąca doniczek z rozsadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 17.02.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Agacka, skarbie, wyślę Ci krok po kroku, jak się to robi dzisiaj wieczorem.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 18.02.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ewa dzięki za cenne wskazówki! Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.10.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Najlepiej sadzonkować bukszpan w marcu używając ukorzeniacza , oberwać dolne listki i wsadzić dość głęboko bezpośrednio do ziemi najlepiej w półcieniu, pamiętać o podlewaniu latem. bukszpan rośnie wolno, trzeba długo czekać aż ruszy, wiele krzewów można w ten sposób rozmnażać, iglaki też, sadzonki mogą być oderwane z piętką, mogą być też odcięte. Już od kilku lat przygotowyję w ten sposób rośliny na nową działkę, jedna trzecia sadzonek mi się nie przyjmuje/usycha od niepodlewania/, pozostałe, najsilniejsze ładnie rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 05.10.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Jakieś dwa lata temu pozbierałam przy klombie odcięte kawałki bukszpanu (między cięciem a sprzątaniem ), były naprawdę nędzne ( 5 - 7 cm) i oczywiście nie miały żadnych piętek. Kupiłam ukorzeniacz do sadzonek zdrewniałych i wysadzilam wszystko na zupełnie zacienionej ziemi. Za wyjątkiem egzemplarzy, którymi zajęła się nornica wszystkie się przyjęły. W tym tygodniu powędrują na swoje docelowe miejsca. Szkoda tylko, że tak wolno rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 05.10.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Agacko, Czy pomyślałaś jaka będzie intensywność zapachu wydzielanego przez 3000 krzaków bukszpanu ? W programie komputerowym projektowania ogrodu (załącznik do egzemplarza Muratora) podano, że bukszpan śmierdzi i jest ponadto trujący.Kto będzie ciął ? (2 razy w roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 05.10.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Co do zapachu bukszpanu to nie powiedziałby że śmierdzi,a poza tym jeśli się strzyże dosc intensywnie jak mniemam w tym przypadku to kwitnie bardzo skąpo.To mi sie podoba..... posadzić 3000 bukszpanów. ŁAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 05.10.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Co do zapachu bukszpanu to nie powiedziałby że śmierdzi,a poza tym jeśli się strzyże dosc intensywnie jak mniemam w tym przypadku to kwitnie bardzo skąpo.To mi sie podoba..... posadzić 3000 bukszpanów. ŁAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts