lena08 16.04.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam.Mam nastepujacy problem: buduje dom na zasadzie uzyczenia gruntu przez brata(rolnika),mam PnB chcemy jednak wydzielic te czesc geodezyjnie i przepisac na mnie.Czesc gruntu pod bydynkiem (ok 700m) zostala odrolniona na moje nazwisko.Od brata dostane spora dzialke i chcialabym podzielic ja na 2 mniejsze,aby pozniej druga sprzedac.Czy jest szansa,ze na tej drugiej bedzie mozna otrzymac pozwolenie na budowe(mam na mysli przyszlego nabywce-inwestora).Klasa ziemi IIIa, planu zagospodarowania nie ma, ja otrzymałam pozwolenie bez problemu.Nie wiem jednak jak przepisy sie do tego odnosza? ta druga wydzielona dzialka by przylegala oczywiscie do mojej, ktora bedzie zabudowana i do dzialki brata rozniez zabudowanej bud. mieszkalnym.bede wdzieczna za podpowiedz lub jakis link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts