zbynio40 23.02.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Tak czytam, i czytam !Każdy przekonuje do swoich racji ( i dobrze robi ), wygoda i zadowolenie są ważne - dla mnie niestety liczy się jednak cena. I tak cena tańszego peletu ( który ma mniejszą kaloryczność od eko-groszku węglowego) kręci się pomiędzy 700, a 800 zł -jak znajdzie się tańszego producenta. W moim regionie (mieszkam jakieś 6km od kopalni -rejon Oświęcimia od 1-go kwietnia bieżącego roku kopalnia ogłosiła 6%-ową obniżkę cen. Obecnie 1 tona retopalu kosztuje na tej kopalni 614zł (pytałem telefonicznie w kasie 2 dni temu ), więc po obniżce tej 6%-owej cena wyniesie dokładnie 577zł , i nikt mnie nie przekona , że lepiej jest palić peletem który jest tutaj dużo droższy. Może jednak w końcu w tym kraju coś zacznie normalnieć ? Kaloryczność retopalu to coś około 27000kj. Ja czekam do 1-go kwietnia i jadę kupić ze 2 tony. Pozdrawiam wszystkich producentów peletu - gdyby on kosztował 300 może 350 zł za tonę -to dlaczego nie - a tak-to raz na dwa dni wyrzucę sobie jeszcze ten popiół z pieca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.02.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 No z tą kalorycznością dla Retopalu to dość mocno przeholowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynio40 23.02.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 karoka 65- masz rację sprawdziłem fakturę - retopal ma coś pomiędzy 24 , a 25 kJ - ale w sumie i tak jestem zadowolony - w każdym bądź razie nie rozumiem tak wysokich cen peletu na rynku - no ale im więcej alternatyw tym lepiej dla zwykłego zjadacza chleba )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA PELLETS 28.02.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszymi najnowszymi produktami - KOMINKI HYBRYDOWE NA PELLET i DREWNO ! Z powodzeniem zastępują standardowe kotły - szczególnie w małych domach, w których nie ma miejsca na oddzielne pomieszczenie - kotłownię. Kominki mają zbiornik pelletu wystarczający na ok. 3 dni oraz można w nich spalać również drewno. Są w pełni automatyczne, a drzwi od kominka wystarczy otworzyć 1 raz w miesiącu. Sprawność 90% - moc 10 lub 13 kW. [ATTACH=CONFIG]306781[/ATTACH] Zapraszamy do komentarzy ! Pozdrawiamy http://www.iwonapellets.pl Edytowane 28 Lutego 2015 przez IWONA PELLETS nowy link filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts