edde 17.04.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 no i okazuje sie ze na forum sami informatycy może by tak założyć grupę Informatyków Budujących też bym się wpisał, co prawda w branżę aktualnie porzuciłem na rzecz prywatnego biznesiku w zupelnie innej branży, ale "dypłom" w szufladzie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neco 17.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 ja użytkowałem na budowie młoto-wiertarkę EUROTECK ( kucie, wiercenie, mieszanie klejów i gipsów)byłem z niej bardzo zadowoly lepsza moim zdaniem od BOSHa koszt koło 200/250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marys888 18.04.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ja osobiście mam Skil'a z tej serii i okazał się on chyba najbardziej przydatnym urządzeniem na budowie. Nigdy jeszcze mnie nie zawiódł, a przekuwałem nim solidne ściany i strop betonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 18.04.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Używałem wpominanego powyżej Einhella. Do skuwania idealny - mocny i trwały. Jak zaczałem zmieniać szczotki na podróby to sam do dobiłem. Ale służył bardzo długo i intensywnie (trzeba pamiętać aby nie kłaść go na ziemie gdy jeszcze chodzi bo mocno potem sypie piachem po oczach). Do prac przy np. stelażach do KG mocny ale troszke za ciężki. Za te pieniądze polecam z pełną świadomością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdek 18.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 R@dek, a ile dałeś za tą kątówkę i w jakim markecie? OBI - 239zł Wiem,wiem - przepłaciłem bo w sieci można kupić taniej ale ze względu na terminy u tynkarza muszę się spieszyć i nie mogę sobie pozwolić na 2-3 dni zwłoki. no i faktycznie, młotowiertarka do bruzd to chyba niezbyt się będzie nadawać. Tak mi się zdaje...? Do porothermu nie polecam - potłuczesz zamiast przeciąć. Zarówno jedna jak i druga młotowiertarka są tu chwalone, więc wybór nie będzie łatwy Zerknij na moc, siłę uderzenia, kolor (ten BOSCH to nie niebieski tylko zielony)... Ale mnie nie słuchaj bo może ja już nie jestem obiektywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 22.04.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No to wybór padł na Boscha, dziś zamówiłem Zdecydowałem się dlatego, że zdecydowanie lepiej leży mi w ręku. Obydwa są na gwarancji, więc jakby co to dam do serwisu. A po 2 latach może ten bosch jednak posłuży jako wiertarka w domu, bo spokojnie jedną ręką da się nim robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 22.04.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 mam takie ogólne pytanie - czy poza młotowiertarką czymś innym można wykonać bruzdy na kable w ścianie w tynku gipsowym? Wyjdzie tego moze z 10m.b, nie chciałbym kupować tak specjalistycznego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 22.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 kątówką z tarczą diamentową + delikatnie podkucie - idzie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 22.04.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Super, BOSCH GBH 2-26 DRE napewno jest bardzo dobry, ale i kosztuje ponad 500zł. A jak wspomniałem, to trochę za dużo jak na sprzęt, którego na 99% nie będę używał w ogóle po budowie. Tak więc nadal kandydatami pozostają SKIL 1758 i Bosch PBH 200 RE jednak pomimo swojej ceny w zestawie BOSCH GBH 2-26 DRE masz dwa szybkowymienne uchwyty SDS i zwykły, to seria profesional, 3 lata gwarancji, satysfakcji zapewne więcej. Dobry młotek w przystępnej cenie z dobrymi parametrami. Kupiłem na allegro jak mi dewalta skubneli z budowy, rewelacyjny sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u2collector 23.04.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 z "troszkę" droższych polecam HITACHI DH 24 PC3 - można na Allegro znależć za 500 zł. Sam kupiłem taki sprzęt 2 lata temu i sprawuje się do dzisiaj fantastycznie. A trochę u mnie poszalała... Wykuwanie otworów drzwiowych, bruzdy pod instalacje co/wod-kan, cała instalacja elektryczna itp. Naprawdę warta swojej ceny, poręczna, dość lekka i do tego mocna jak na swoje gabaryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 23.04.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 bez urazy ale za 300-350zł to można sobie kupić dobry młotek i przecinak, a nie "młotowiartarkę"... no chyba ,że ten sprzęt kupiony "na czas budowy" większość czasu przeleży w szafie. bronson...ja swoje dewalty zawsze pilnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 23.04.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 bez urazy ale za 300-350zł to można sobie kupić dobry młotek i przecinak, a nie "młotowiartarkę"... no chyba ,że ten sprzęt kupiony "na czas budowy" większość czasu przeleży w szafie. Przesadzasz i to znacznie, albo nie zastanowiłeś się zanim to napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 23.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 mam takie ogólne pytanie - czy poza młotowiertarką czymś innym można wykonać bruzdy na kable w ścianie w tynku gipsowym? Wyjdzie tego moze z 10m.b, nie chciałbym kupować tak specjalistycznego sprzętu. Ja podobnie jak lobo0 robię szlifierką kątowa - w betonie komórkowym i silikatach - zupełnie obywam się bez kucia. Robi się szybko i równo. W tynku będziesz miał jeszcze łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMINIK97 24.04.2008 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja polecam dewelt firma super tylko nie wiem czy za 300-400 ją kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u2collector 24.04.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 De Walt? 400 zł to ewentualna rata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.04.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Super, BOSCH GBH 2-26 DRE napewno jest bardzo dobry, ale i kosztuje ponad 500zł. A jak wspomniałem, to trochę za dużo jak na sprzęt, którego na 99% nie będę używał w ogóle po budowie. Tak więc nadal kandydatami pozostają SKIL 1758 i Bosch PBH 200 RE jednak pomimo swojej ceny w zestawie BOSCH GBH 2-26 DRE masz dwa szybkowymienne uchwyty SDS i zwykły, to seria profesional, 3 lata gwarancji, satysfakcji zapewne więcej. Dobry młotek w przystępnej cenie z dobrymi parametrami. Kupiłem na allegro jak mi dewalta skubneli z budowy, rewelacyjny sprzęt... DRE nie ma wymiennych uchwytów, ma stały sds+, do którego mozna włożyć zwykły uchwyt zakończony trzpieniem sds+, wymienne dwa uchwyty w zestawie ma bodajże DFR, troszkę droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 25.04.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 jednak pomimo swojej ceny w zestawie BOSCH GBH 2-26 DRE masz dwa szybkowymienne uchwyty SDS i zwykły, to seria profesional, 3 lata gwarancji, satysfakcji zapewne więcej. Dobry młotek w przystępnej cenie z dobrymi parametrami. Kupiłem na allegro jak mi dewalta skubneli z budowy, rewelacyjny sprzęt... DRE nie ma wymiennych uchwytów, ma stały sds+, do którego mozna włożyć zwykły uchwyt zakończony trzpieniem sds+, wymienne dwa uchwyty w zestawie ma bodajże DFR, troszkę droższy zgadza się, machnęły mi się oznaczenia... ja kupiłem wersję DFR ~700zł na allegro z f-rą i gwarancją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 30.05.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Też zastanawiam się co kupićCzy kupić deWelt za 450 http://www.allegro.pl/item372779702_mlotowiertarka_dewalt_d_25003_k_gw_fv_radio.htmljest też to samo tylko z końcówką z angli za 380 Czy coś innego.Einhel pewnie z 200 tańszy ale nie wiem czy warto.Może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 30.05.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 HILTI i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 30.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A gdzie mogę znaleźć nową hilti za porównywalną kasę?Chcę się zmieścić w 450 zł a niestety hiltui zaczynają się pewnie od tysiaka w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts