brachol 16.04.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witamw domu bede mial widoczne elementy wiezby oraz drewno na ewelacji i zastanawiam sie czym najlepiej pomalowac to wszystko poczytalem sporo postow i na temat Drewnochronu sa rozne opinie jedni chwala inni nie o Sadolinie za wiele nie ma pare osob pisalo o Altaxinie jak ogladalem probki w markecie to Sadolin wyglada ciekawiej an drewnie ale wygladalo na to ze probki sa zrobione z roznego drewna tak wiec nei wiem co wybracchcialbym uzyc jednego srodka do calego drewna zeby miec ten sam kolor pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 16.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 ja uzylem bezbarwnego sadolinu do pergoli - drewno "trzyma" kolor bardzo ładnie. Nie spodziewałem się takiego efektu! Pergola jest zrobiona ze struganego świerku - drewno po miesiącu leżenia na zewnątrz poszarzało, przestrugałem i pomalowałem sadolinem i efekt jest taki jak na fotkach w naszym dzienniku budowy a malowałem w sierpniu 2007. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam w domu bede mial widoczne elementy wiezby oraz drewno na ewelacji i zastanawiam sie czym najlepiej pomalowac to wszystko poczytalem sporo postow i na temat Drewnochronu sa rozne opinie jedni chwala inni nie o Sadolinie za wiele nie ma pare osob pisalo o Altaxinie jak ogladalem probki w markecie to Sadolin wyglada ciekawiej an drewnie ale wygladalo na to ze probki sa zrobione z roznego drewna tak wiec nei wiem co wybrac chcialbym uzyc jednego srodka do calego drewna zeby miec ten sam kolor pozdrawiam Moi cieśle stosują drewnochron jako podkład, na to sadolin. Widziałam dechy pomalowane samym drewnochronem a potem sadolinem. Mimo nazwy tego samego koloru, sadolin wygląda o niebo lepiej i tak samo kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 sadolin naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.04.2008 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 czyli co bezbarwnym drewnochronem i na to sadolin juz w kolorze?Chcialbym zastosowac Classic czy moze jednak lepiej Extra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 17.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 hmm no nie wiem czy tak można mieszać jeden z drugim, to już chyba lepiej dla drewna zdecydować się na jedną, kompletną linię produków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.04.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 hmm no nie wiem czy tak można mieszać jeden z drugim, to już chyba lepiej dla drewna zdecydować się na jedną, kompletną linię produków Ja do malowania podbitki użyłem drewnochronu a potem finalnie lakierobejcy Duluxa - wszystko w kolorze palisander . Efekt końcowy bardzo ładny , nie ma żadnego problemu z używaniem środków różnych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 17.04.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 hmm no nie wiem czy tak można mieszać jeden z drugim, to już chyba lepiej dla drewna zdecydować się na jedną, kompletną linię produków Ja do malowania podbitki użyłem drewnochronu a potem finalnie lakierobejcy Duluxa - wszystko w kolorze palisander . Efekt końcowy bardzo ładny , nie ma żadnego problemu z używaniem środków różnych producentów. Masz może jakieś fotki ? Chiciałbym zobaczyć jaki jest efekt po pokryciu lakierobejcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 28.08.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Podnoszę temat, gdyż za kilka dni muszę pomalować nadbitkę i mam ten sam dylemat: Sadolin, czy Drewnochron. Czy nadbitkę trzeba impregnować, czy wystarczy samo malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.08.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 drewnochron ale tylko "śmierdziel" czyli rozpuszczalnikowy. Generalnie do impregnacji drewna lepiej jest użyć preparatów w układach rozpuszczalnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.08.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 ja zrobilem tak jak pisalem wczesniej czyli najpierw drewnochron bezparwny jako podklad a potem na to 2 razy sadolin classic w kolorze i od jak na razie jest ok ale to w sumie pare miesiecy minelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 28.08.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 dechy na płot "sadolin baza" i na to lakierobejca sadolin'u. sama baza jest juz skuteczna. ścinki rok lezą pod folią, bez dystansów i wyglądają jak nowe.natomiast część desek niezabezpieczona wyglada strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.08.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Proponuję looknąć do działu "domy z bala" - właśnie trwa tam dyskusja n/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpawlak 28.08.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ostatnio budowałem płot ze sztachet olchowych. Malowałem go Sadolinem, 2 x base i 2 x Classic w kolorze teak. Wyszło extra ale boje sie podsumowac faktury. Na 50 mb płotu o wys 165 cm poszło ze 2000 zł.Wybierając kolor brałem także pod uwagę Drewnochron ale pomalowane na gotowo sztachety absolutnie nie odpowiadały mi estetycznie. Sztacheta pomalowana drewnochronem jest matowa a classicem lekko błyszcząca. Jak pomalujesz sadolinem extra to będzie jak polakierowana.Na allegro są sprzedawcy sadolinu z rynku niemieckiego. Trochę tańszego niz w polskich marketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpawlak 28.08.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ostatnio budowałem płot ze sztachet olchowych. Malowałem go Sadolinem, 2 x base i 2 x Classic w kolorze teak. Wyszło extra ale boje sie podsumowac faktury. Na 50 mb płotu o wys 165 cm poszło ze 2000 zł. Wybierając kolor brałem także pod uwagę Drewnochron ale pomalowane na gotowo sztachety absolutnie nie odpowiadały mi estetycznie. Sztacheta pomalowana drewnochronem jest matowa a classicem lekko błyszcząca. Jak pomalujesz sadolinem extra to będzie jak polakierowana. Na allegro są sprzedawcy sadolinu z rynku niemieckiego. Trochę tańszego niz w polskich marketach. http://images34.fotosik.pl/351/da929e5f72bba060m.jpg Zestaw sztachet malowanych sadolinem classic, oczywiscie najgorsze sztachety z płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.08.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jaki to kolor ten pierwszy z lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 28.08.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Też jestem zainteresowana tym pierwszym z lewej Czy to może orzech włoski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpawlak 29.08.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ostatnio budowałem płot ze sztachet olchowych. Malowałem go Sadolinem, 2 x base i 2 x Classic w kolorze teak. Wyszło extra ale boje sie podsumowac faktury. Na 50 mb płotu o wys 165 cm poszło ze 2000 zł. Wybierając kolor brałem także pod uwagę Drewnochron ale pomalowane na gotowo sztachety absolutnie nie odpowiadały mi estetycznie. Sztacheta pomalowana drewnochronem jest matowa a classicem lekko błyszcząca. Jak pomalujesz sadolinem extra to będzie jak polakierowana. Na allegro są sprzedawcy sadolinu z rynku niemieckiego. Trochę tańszego niz w polskich marketach. http://images34.fotosik.pl/351/da929e5f72bba060m.jpg Zestaw sztachet malowanych sadolinem classic, oczywiscie najgorsze sztachety z płotu. Ten pierwszy z lewej to Sadolin Classic w kolorze machoń (2x base i 2 razy machoń), w rzeczywistosci jest bardziej czerwony a sztachety są olchowe. drugi nie pamiętam ale chyba machon bez podkładu trzeci to palisander czwarty to teak - najładniejszy i wybrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.08.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Wybierając kolor brałem także pod uwagę Drewnochron ale pomalowane na gotowo sztachety absolutnie nie odpowiadały mi estetycznie. Sztacheta pomalowana drewnochronem jest matowa a classicem lekko błyszcząca. Jak pomalujesz sadolinem extra to będzie jak polakierowana. dlatego właśnie malowałem zewnętrzne elementy podbitki drewnochronem bez wosku - mi się matowa powierzchnia bardziej podoba. drewnochron oczywiście na rozpuszczalniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 29.08.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja barierki balkonowe malowałem lakierobejcą Bondex (grupa dyrup) jeden raz, bo pod spód dałem jakiś impregnat dwukrotnie i jest super. Drzwi wejściowe mam z agmaru i malowane są farbami Gori, też należy do koncernu dyrup i wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts