marekas5 24.03.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Oczywiscie kupicie w PL.Napisalem, ze nie jest dostepna na polskim rynku, tzn, ze nikt nie chciał ułatwiac polakom, albo nie był taki wspanialomysllny i sciagnał produkty do PL. Po prostu PL, stała sie udzialowcem w koncernie i tylko dlatego praodukty te sa dostepne. Normalnie firmy skandynawskie nie maja ochoty tworzyc sieci sprzedazy , to samo dotyczy skandynawskiej blachy i drewna. Mały kraj, maly rynek, a dla polepszenia jeszcze skroca dzien pracy pracownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekas5 24.03.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 juz patrze na ceny i parametry:Baza w 9l opakowaniu ma dobre notowania i cene.Jezeli chcesz to na prv podziele sie z Toba doswiadczeniem, bo ja juz jestem po takim malowaniu, a rozmowy jak to zrobic prowadzilem tutaj na miejscu, wiec zadziwilem szwedow pomysłąmi..haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 24.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Malowałem podbitke Tikkurilą:1xValtti Base - preparat gruntujący do drewna 2xValtti Color - matowy impregnat do drewna Impregnat o tyle ciekawy że można domieszać pewną ilośc barw (maja firmowy kolornik), cena nie należy niestety do najniższych.Maluje się tym dobrze, jak narazie efekt ok, co do trwałości zobaczymy za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekas5 24.03.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Tak tez Ci mialem napisac, ze cena za 9l powinna wynosic okolo 220zl, ja nie mieszkam na stale w PL i nie znam waszych cen, ale w Stokholmie kosztuje to okolo 280zl. napisze na prv kilka uwag jak malowalem, a widze ze sposob sie przyjał bo sasiedzi tez juz tak malowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.03.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Może podłącze się pod watek swoim pytaniem?Planuje zrobić taras drewniany i znalazłem na działce beleczki drewniane jeszcze po ppprzednich właścicielach - stan dobry moim zdaniem na konstrukcje by się nadawały tylko czym to potraktować przeciwko grzybom i robakom (zagruntować)?W tej chwili maja one taka szarawą strukturę przed gruntowaniem zetrzeć ją papierem ściernym?pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 25.03.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 W tej chwili maja one taka szarawą strukturę przed gruntowaniem zetrzeć ją papierem ściernym? pozdrawiam Pawlok Czyli już dopadła je sinizna . Nie polecam robić konstrukcji z takiego drewna . Zobacz ę to siwe jest dość głęboko , jeśli nie przez całą grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekas5 26.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Papier nic tu nie da, musisz solidnie je przestrugac i doprowadzic do stanu nadajacego sie do zabezpieczenia, oczywiscie jak nie lezały gdzies na deszczu calymi latami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lazurek 04.02.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam w domu bede mial widoczne elementy wiezby oraz drewno na ewelacji i zastanawiam sie czym najlepiej pomalowac to wszystko poczytalem sporo postow i na temat Drewnochronu sa rozne opinie jedni chwala inni nie o Sadolinie za wiele nie ma pare osob pisalo o Altaxinie jak ogladalem probki w markecie to Sadolin wyglada ciekawiej an drewnie ale wygladalo na to ze probki sa zrobione z roznego drewna tak wiec nei wiem co wybrac chcialbym uzyc jednego srodka do calego drewna zeby miec ten sam kolor pozdrawiam ZDECYDOWANIE ODRADZAM DREWNOCHRON! po 6ciu miesiącach pojawia się pleśń i sinizna!, pozostaje uczyć się na błędach i nie łudzić się "dobrą" marką. Produkt nie impregnuje drewna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.02.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Jeśli po sześciu miesiącach drewno Ci spleśniało, to raczej nie Drewnochron był tu winny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek 58 08.09.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Czytałem na forum na temat Sadolinu i jestem zaskoczony niektórymi wypowiedziami. Przekonany o wyższości Sadolinu nad innymi środkami ochrony drewna, trzy lata temu na swój płot zakupiłem środek z najwyższej półki SADOLIN BASE (podkład) i TINOVA (do 12 lat ochrony). Wszystkie czynności wykonałem zgodnie z zaleceniami producenta zawartymi na opakowaniu, a olchowe deski były suszone w kotłowni przez dwa lata. Po pół roku SADOLIN TINOVA zmatowiał, a po 3 latach zaczął spływać z płotu. Podjęta próba reklamacji tego wyrobu spełzła na niczym. Wysłałem do producenta zdjęcia mojego płotu w połączeniu z jego wyrobem i dowiedziałem się z rozmowy telefonicznej "INFOLINIA SADOLIN", że mój płot zjadły pszczoły. To jest kpina. Jeśli zamierzacie zakupić te produkty zastanówcie się głęboko, a jeśli podejmiecie decyzję na tak, to nie wyrzucajcie opakowań i paragonów gdyż są one podstawą reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts