Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody strychowe.

farida

Recommended Posts

Dzieki za odzew.Tylko nadal mam watpliwosci,czy o tym samym rozwiazaniu myslimy...Schody ktore pokazujecie(linki do nich) to schody ktore sie po otwarciu klapy rozklada z 3 elemetow.Ja chcialam schody,ktore po otwarciu klapy zsowaja sie w dol-segmenty wzgledem siebie przesowaja sie rownolegle.Wykladaja tak samo po rozlozeniu,ale sposob rozkladania jest inny.Na fotkach widac wyraznie zawiasy miedzy poszczegulnymi modulami-w tych rozkladanych.

Ja mam też z Omana, ale tzw. nożycowe, metalowe rozciągane w dół jak harmonijka.

http://www.oman.pl/schody/noztermo.jpg

są zdecudowanie wygodniejsze od drewnianych, w dodatku te boki utworzone przy każdym schodku są swoistą poręczą, ułatwiająca wchodzenie i ch rozkładanie jest banalne i proste.

Wszyscy, którzy mieli okazję po nich chodzić byłi zaskoczeni pozytywnie tym rozwiązaniem.

....... A tak przy okazji to dlaczego chcesz rozsuwane?

No wlasnie nie wiem.wydaje mi sie,ze sa wygodniejsze w obsludze :) ,ze latwiej je rozlozyc i zlozyc szczegolnie niewielkiej osobie.Ale poniewaz to tylko moje przypuszczenia zwrocilam sie z prosba o opinie.

dabell,dzieki za zwrocenie uwagi na takie schody.Wydawaly mi sie niespecjalne do tej pory. :)

• 4 weeks później...
z rozłożeniem schodów nie mam problemu, może trochę gorzej jest ze złożeniem ich. A tak w ogóle to na strych wchodzi się kilka razy do roku...no i jestem wysoka :wink:

No i skonczylo sie na drewnianych,skladanych(nie bylo czasu czekac na nozycowe).

Uwagi : mala osoba przy wysokim pomieszczeniu da rade je rozlozyc i zlozyc ,ale trzeba pomanewrowac troche i nie jest to wygodne.Szczegulnie,ze te schody ktore kupilam-fakro (moze inne tez) maja taka konstrukcje,ze przy otwieraniu ich w pewien sposob "klinuja" w tej ramie.Potrzebna bedzie przerobka.

Pewnie inaczej sprawa wyglada,kiedy pomieszczenie jest nizsze a i osoba uzytkujaca wyzsza.Pewnie i to trzeba wziasc pod uwage.

Pozdrawaim.